Здравейте колеги,
както може би виждате скоро се регистрирах и искам да ви помоля за помощ. Имам Б4, 99г. 2.5 TD. Колата е с автоматична кутия и сега като е студено много трудно тръгва сутрин. И преди го правеше този проблем, но сравнително бързо се оправяше. Може ли да ми препоръчате майстор където да отида и най-вече, който ще си свърши работа качествено. Благодаря ви предварително
Проблем с автоматична кутия на Б4
-
- Автомобил:
- Двигател:
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с автоматична кутия на Б4
Колега ако Пасата е 99г. нее б4.Прочети правилата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
I4o_naskov написа:Колега ако Пасата е 99г. нее б4.Прочети правилата
Добре, извинявам се за неточността, но ако ми помогнеш и относно сервиз или майстор, ще съм ти благодарен

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
потърси колегата Иfidik- знам 4е и с автоматиците е в 4ас
s
Последна промяна от nike_77 на Нед 22 яну 2012 18:25, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
nike_77 написа:Колега,звънни на този номер 0887627089-Стефан Стефанов. Преподаател от МЕИ-Варна занимавасе с всякакви автоматици. Отремонтирал съм кутия при него и вече по-вече от 10000км нямам проблем.
Благодаря за информацията. Още утре ще му се обадя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди малко се обадих на Стефанов, но за съжеление до нова година няма как да ме приеме. Един познат ми каза за някакъе майстор Цанко. Знаете ли нещо за въпросния майстор и дали имате наблюдения от работата му ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Намерех майстор, един познат ми препоръча един доста затънтен сервиз под Аспарухов мост, но за 2 дена ми отремотираха кутията сега е пушка. Доста е неогледен напръв поглед сервиза, имах доста големи съмнения какво и как ще направят, но засега съм доволен. Благодаря на всички който все пак се опитаха да ми помогнат.
Градски Цанко е твоя човек.Ако имаш тел. му звънни.Преместил се е някъде около Военна болница,така ми казаха на предното място на сервиза му.Добър е.Мисля , че ще ти помогне ама и той има бая работа, не съм ходил в сервиза му и да го видя да седи.
Успех.
Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ВидиМС написа:Градски Цанко е твоя човек.Ако имаш тел. му звънни.Преместил се е някъде около Военна болница,така ми казаха на предното място на сервиза му.Добър е.Мисля , че ще ти помогне ама и той има бая работа, не съм ходил в сервиза му и да го видя да седи.
Успех.
Благодаря ти за информацията, но както написа по-горе вече я оправиха

колега в крайна сметка какъв беше проблема и колко ти струваше отстраняването му
-
- Автомобил:
- Двигател:
kakadu написа:колега в крайна сметка какъв беше проблема и колко ти струваше отстраняването му
Замърсена логика и ми обясни, че било, каквото и да значи това, взе ми 200лв и даде гаранция от 6м.
kun4o_varna написа:nike_77 написа:Колега,звънни на този номер . Преподаател от МЕИ-Варна занимавасе с всякакви автоматици. Отремонтирал съм кутия при него и вече по-вече от 10000км нямам проблем.
Благодаря за информацията. Още утре ще му се обадя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, карам passat b5 1,8t автоматик от 5 години и днес получих сходен проблем като колегата. Навън температурата беше -10 градуса, запалих колата включих на директна и потеглих съвсем нормално.
След около 10м включих задна и до там.... колата остана на място. Подавам газ колата се форсира но не помръдва. На таблото ми се затъмниха всички символи PRND432 и нито напред нито назад все едно съм на неутрална. Загасих колата, запалих нямаше реакция никаква. След около 10 минути проби при работещ двигател колата се оправи и се прибрах нормално. Та въпроса ми е: дали ниската температура не е причина за това и маслото в кутията да се сгъстява? и дали затъмнението на PRND432 не е индикация за ниско ниво на маслото. Ако има някой опит с подобен проблем моля да сподели.
След около 10м включих задна и до там.... колата остана на място. Подавам газ колата се форсира но не помръдва. На таблото ми се затъмниха всички символи PRND432 и нито напред нито назад все едно съм на неутрална. Загасих колата, запалих нямаше реакция никаква. След около 10 минути проби при работещ двигател колата се оправи и се прибрах нормално. Та въпроса ми е: дали ниската температура не е причина за това и маслото в кутията да се сгъстява? и дали затъмнението на PRND432 не е индикация за ниско ниво на маслото. Ако има някой опит с подобен проблем моля да сподели.