абе колега и аз си мислех това да се подменят тея кабели ,заедно с нови клемички(тези дето с апо кабелите уши ли им викат не знам)ама не знаех длаи ще е добре,иначе мн често го следя със мултицета на запалена кла и вчера показваще ана акомулатора 14.00 на алтернатора14.02 и това след почистването на връзките,понякога показава и 13.95 иначе как е сега има ли разлика колко ти показва мултицет когато пуснеш консуматорикелеш написа:Бих посъветвал колегата Здравко,да направи същата процедура-да пусне нови кабели и отново да замери,щом има загуба на зареждане до акумулатора.
Пад на оборотите при пускане на светлините
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пад на оборотите при пускане на светлините
-
alex26
- Автомобил:
- Двигател:
келеш написа:Здравяейте момчета!Проблема е отстранен,но ...
1-майстора не ми каза какво е правил,и той хляб трябвало да яде по думите му
2-видях че е пуснал нови кабели-един от минуса на акумулатора до алтернатора и вързан за корпуса му,и още един от + на акумулатора вързан отново за алтернатора,но на клемата на дебелия кабел.
Не вярвам да е имало проблем със самия алтернатор,а в кабелите.Понеже днес бях много ангажиран и не ми остана време да огледам какво точно е правил майстора,не мога да дам по-подробно описание,но при първа възможност и това ще стане.
Сега оборотите при пускането на голяма консумация на енергия пак се понижават,но не е това,което беше(ще има нови замервания).
Бих посъветвал колегата Здравко,да направи същата процедура-да пусне нови кабели и отново да замери,щом има загуба на зареждане до акумулатора.
Процедурата днес,показа че колегата milmar се оказа прав!
Колега и аз имам сащия проблем,благоаря за решението на проблема което си написал, ще сменям и аз кабели да видим какво ще стане!!!

-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
аз си мислех да направя промяна малко не така както го е направил германеца,мислех д апусна кабел от динамото направо до акомълатора,и един кабел пак нов от акомулатора към стартера за да няма толкова връзки по кабела от динамото към акомълатора,нали тои оригинално се прекъсва на стартера там е връзката между акомълатора и динамото
- келеш
- Автомобил:
- Двигател:
Значи,не е нужно да се махат старите кабели от и до алтернатора,просто е хубаво да се пуснат нови с подходящо сечение.Две неща не ми харесаха как са направени от ел.техника:
1-двата нови кабела са пуснати като простори,малка хлабавина и не са захванати със свински опашки към старите кабели.
2-на захранващия кабел от акумулатора до алтернатора е хубаво да има предпазител,понеже не е в гофре или изолиран с шлаух или изолирбанд и може да се замаси след протриване на изолацията на кабела.Ще има преработка,но когато не е толкова студено навън.
С мой приятел замерихме преди дни как зарежда алтернатора.На акумулатора идва 14.01.Не помня точно пада след включването на големи консуматори,но бе малко,нека да намеря време и да не е студено и ще запиша стойностите.
1-двата нови кабела са пуснати като простори,малка хлабавина и не са захванати със свински опашки към старите кабели.
2-на захранващия кабел от акумулатора до алтернатора е хубаво да има предпазител,понеже не е в гофре или изолиран с шлаух или изолирбанд и може да се замаси след протриване на изолацията на кабела.Ще има преработка,но когато не е толкова студено навън.
С мой приятел замерихме преди дни как зарежда алтернатора.На акумулатора идва 14.01.Не помня точно пада след включването на големи консуматори,но бе малко,нека да намеря време и да не е студено и ще запиша стойностите.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Няма предпазител на кабела акумулатор----стартер----алтернатор.
Там се разхождат зверски тоци, истината е да са прокарани правилно и с добра изолация.
Там се разхождат зверски тоци, истината е да са прокарани правилно и с добра изолация.
- келеш
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:Няма предпазител на кабела акумулатор----стартер----алтернатор.
Не,неее!Този кабел,който е пуснал майстора от алтернатора до акумулатора е опънат като тел на простор и се вее като прани гащи
Смятам да го подменя със същото сечение,но да бъде в гофре или да е захванат за оригиналните и изолиран да не стане дууумммм!
- actros1846
- Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
- Двигател: AFN 1999
Колега моя майстор каза че твоя майстор хич го няма
да пуска нови кабели и да оставя старите 
да пуска нови кабели и да оставя старите 
- келеш
- Автомобил:
- Двигател:
actros1846 написа:Колега моя майстор каза че твоя майстор хич го нямада пуска нови кабели и да оставя старите
А аз казвам-след като е такава работата,нека "твоя" майстор да каже какво да направя,за да видим на кого магарето е по-мъжко?!

- actros1846
- Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
- Двигател: AFN 1999
келеш написа:actros1846 написа:
А аз казвам-след като е такава работата,нека "твоя" майстор да каже какво да направя,за да видим на кого магарето е по-мъжко?!
1. Провери си хубаво кабелите да стартер алтернатор да са стегнати и да няма нацепвания по кабелите същото важи и за акумулатора

-
javor_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, имах и аз подобен проблем с друга кола. Бая голям пад на напрежение имаше в единия и другия край на кабелите на алтернатора (и + и -). Беше от няколко стотин миливолта. Пуснах аз да дублирам тези два кабела и сега имам напрежение от около 14.2 волта на празен ход и около 14 волта с пуснати дълги. Пробвал съм да махам кабелите и напрежението пак си пада след време - демек след като покарам малко. С тези кабели няма мърдане!
Дублиращите кабели, които избрах са многожилни със силиконова изолация и се използват за готварски и отоплителни електрически печки, защото изолацията държи и на по-високи температури. Пробвал съм и с мостов кабел, но алтернатора като се клати насам и натам и след време мостовия кабел се скъсва. Така си реших аз проблема и имам перфектно зареждане на алтернатора.
Дублиращите кабели, които избрах са многожилни със силиконова изолация и се използват за готварски и отоплителни електрически печки, защото изолацията държи и на по-високи температури. Пробвал съм и с мостов кабел, но алтернатора като се клати насам и натам и след време мостовия кабел се скъсва. Така си реших аз проблема и имам перфектно зареждане на алтернатора.
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте. Имам питане относно 3-ката ми. Когато цъкна копчето на ел. стъклата за затваряне, а те са вече затворени, за секунда оборотите падат рязко и светлините в купето и варовете намаляват яркостта си. Доколкото знам в модула си има реленце и когато прозореца е затворен, не позволява повече да се напъва нагоре стъклото. Въпросът ми е дали е нормално такъв срив в оборотите при цъкане на копчетата на ел. стъклата? Това се получава само ако стъклото няма накъде да се движи повече. Важи и за предни и за задни елстъкла? Някакви идеи?
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
не знам до колко е нормално но и при мен го има ел стъклата са ми допълнително слагани и те правят така,иначе тези машинки си са и бая консуматори, захранват се ако не се лъжа с 2 квадрата,може и зареждането да не ти го бива провери си го,един приятел на алфата мноог трудно му бачкаха стъклата мн бавни обаче палене си маше зареждане всичко ок сложил друг по нов акумулатор и коренна разлика в движенето на стъклото
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”