Повреден скоростомер на БОРА

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ExInS™``
Автомобил: Golf 4 Variant 4motion
Двигател: Diesel

Re: Повреден скоростомер на БОРА

Мнениеот ExInS™`` » Сря 16 дек 2009 20:39

До момента няма решение на проблема ми.Утре е карам на сервиз и се надявам да е оправят.А колеги с този проблем случвало ли ви сее да губите и светлините на заден ход и когато смените бушона да изгаря пак и имали логика всичко да се причинява от датчика за скорост или предположения къде дава на късо в системата.
Обещавам на всички да опиша подробно проблема и неговото решение след ремонта :да:

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Сря 16 дек 2009 22:52

На мен ми стана тая мизерия точно след тестване на парктроник на светлините за задната!

Потребителски аватар
ExInS™``
Автомобил: Golf 4 Variant 4motion
Двигател: Diesel

Мнениеот ExInS™`` » Чет 17 дек 2009 17:59

На мен ми стана тая мизерия точно след тестване на парктроник на светлините за задната!

колега @Luciano успя ли да оправиш проблема и от каде идва цялата мизерия- датчик,компътър или друго.опиши ми как си го оправил.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Чет 17 дек 2009 18:10

Беше изгорял някой бушон, ама не си спомням кой номер.
Но моя голф е дизел и не знам дали проблема е същия. Просто прилича на моя и за това дадох мнение!

ro6aviq666c
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ro6aviq666c » Чет 07 яну 2010 16:30

Колеги имам същият проблем неми работи скоростомера и бензиномера.На студен мотор всичко е наред като позагрее стрелката на скоростомера умира а стрелката на бензина пада на 0 колата е голф 4.Надявам се някои да има рещение пишете по темата :( :banghead:

tzole
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tzole » Нед 30 май 2010 19:54

Bliznak написа:Щом никой няма идея ще се опитам да намеря нещо по чуждите сайтове

....

Такааааа

Порових из чужди форуми и навсякъде хората търсят информация за ТОЗИ проблем. В един от тези форуми, колегата (май в Канада) беше сменил датчик за скоростта и проблема се е оправил. После всички други с този проблем направили смяната и колите им са ок

Точно така, проблема е в датчика за скоростта. Сменихме го и всичко е ОК. Каква е връзката с показанията на горивото не можах да разбера. Малко трудно се сменя, защото се намира под жилата които отиват към лоста за скоростите или поне е така при SHARAN след 2001 г. :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”