Колеги помагайте,че стана една...
Днес си карам голфчето и изведнъж парното почна да духа студено и след малко от цялото табло почна да излиза пара и да изтича антифриз.Спрях и видях,че се е скъсал ремъка не ангренажния,а другия,който е при водната помпа.Ако някой знае нека да ми каже има ли маркучи зад самото табло или може би се е спукал радиатора на парното ако се намира някъде там ако не надявам се да ми кажете къде се намира?
Скъсан ремък=спукан радиатор?!
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Re: Скъсан ремък=спукан радиатор?!
радиатора се намира точно на краката ти,над педалите
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Колега сигурен ли си в това,което пишеш?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
plamen-roni написа:радиатора се намира точно на краката ти,над педалите
Това на някой нов модел ВАГ ли е?

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
така става само като се кара без да се поглежда какво има под капака...
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Това на някой нов модел ВАГ ли е?

еми кажи ти къде се намира радиатора на парното

еми кажи ти къде се намира радиатора на парното
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
plamen-roni:Не е нужно да се заяждаш.Радиаторчето на парното е в таблото,но не е над педалите!!!
Сигурен съм в това,което казвам и това не се случва щото не поглеждам под капака такива тъпи изцепки знаете къде да си ги заврете ако няма да пишете по темата по добре недейте да се обаждате щото първо няма връзка с зададения въпрос и второ защото е страшно тъпо!То тва спамене да не е някаква нова мода немога да разбера..
Колега, не си казал каква е точно колата, но преди да почне да пуши колата има индикации за температура на охлаждащата течност, има сигнални лампи... нещо от тях не си ли видял ? Вероятно нищо ти няма, като сложиш нов ремък на алтернатора пак ще си бачка парното и никой радиатор не е спукан. Тоя ремък се случва да се къса, затова докато караш колата гледай индикаторите ! 

А парното духа студено защото ремъкът върти водната помпа и като не се върти водата, съответно не минава гореща охладителна течност и през радиатора на парното.
Ами колега аз докато се усетя,че парното духа студено и колата изпуши никакви светлини несъм видял на таблото или поне не са ми направили впечатление беше през деня и несъм обърнал внимание на тях специално.Колата е Голф 2 1.6 днес ще отворя навсякъде да видя къде е спукано защото няма как иначе да изтече антифрииз в купето ако не е спукано нещо.
Прав си, но когато духа парното студено и ремъкът на водната помпа е скъсан би следвало да няма голямо налягане върху радиатора и пара в купето. Погледни разширителния съд и маркучите около него и като откриеш кое е спукано пиши.
Отворих всичко и както и предполагах радиаторчето за парното беше спукано точно при пластмасата тоест тази пластмаса между тръбите така да ги нарека и алуминиевото тяло.Беше разцепено взех нов радиатор сложих го и сега всичко си е както преди само дето ще ми мирише на антифрииз
но това да е само проблема 

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
А със скъсания ремък какво направи?Имали пиражения по мотора?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”