passat_rs написа:Нямате проблем повярвайте ми

При мен проблема почна преди година когато се скапа помпата по точно регулатора за ниски обороти. Както и да е след ремонт на помпата се появи проблем с ниски обороти при студен двигател.Ззащо става така (двигатела няма сила да завърти динамото) въпросното цъкане е от релето на динамото не се сещам за номера му. За проба да ми повярвате ослушайте точно кое реле цъка изкатайте релето изгасете двигатела и после пак запалете (това на студен двигател) проблема ще изчезне

Прав си като цяло, само да уточня, че това реле което се чува да цъка е релето което изключва подгревните свещи. Наистина, докато греят свещите товарят много генератора. При мен проблема с ниските обороти и вибрациите при студен двигател също го има/1.9TD AAZ/ и много ме дразни. Вие поне имате ръчен обогатител, а при мен е автоматичен и 20тина секунди след като запаля той се връща сам и оборотите ми падат и се появяват много неприятни вибрации. Тва продължава или 3 минути от запалването или до достигане до 70 градуса. Не е нормално тва нещо, но до сега и аз нямам решение на проблема.