Проблем със смазочната с-ма на Голф3 АБУ (замръзна)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със смазочната с-ма на Голф3 АБУ (замръзна)

Мнениеот venll-vr » Вто 22 дек 2009 15:19

Това наистина се получава от замръзмане на отдушника на картерните газове. Намира се на 1,6 АБУ мотора зад двигателя под колекторите. Държи се ако не се лъжа с три болта и се сваля, като първо откачаш маркуча от капака на клапаните. Местото където този маркуч който влиза в отдушника на картерните газове е с много малка дупка и обикновенно замръзва. Когато караш колата на къси разстояния се получава именно това и ако развиеш капачката за доливане на масло ще видиш, че и там има конденз. Колкото до нивото на маслото, сигурно е част от горивните пари и бензин са разредили маслото за да му се вдигне нивото, при условие, че има изтичане. Този бензин разрежда маслото и е нормално да не може да ти вдигне нужното налягане и лампата в купето да премигва. Съвета ми е да си смениш маслото и почистиш отдушника. Смятам, че това ще реши проблемите ти.

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Вто 22 дек 2009 17:17

Ей-ей аре не се караите сега де. Има ли смисъл?!
Проблема е решен долях 700мл масло разглобих въпросният филтър ако мога така да го нарека и точно така вътре имаше ЛЕД с пяна. Сега колата си заработи подобаващо.
Благодарен съм на всички отзовали се.
И на теб колега дето се обади по ГСМ-а. точно така беше както ми го описа по телефона (и по горе в мнението) :bowdown
Сега друго ми е в главата, маркуча дето отива в моното с каква цел е там (освен екологична) спомага лки нещо на двигателя? Щото мисля да го оставя да си издухва картерните газове навън death

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 22 дек 2009 17:22

За нищо колега :wink: Ако си обърнал внимание аз днес правих същата гимнастика viewtopic.php?f=11&t=177431 и затова и ти звъннах а относно другият ти въпрос май от екологична гледна точка е там. Да има кой да цапа дроселната клапа като поостарее мотора.

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Вто 22 дек 2009 17:31

znainainai написа:За нищо колега :wink: Ако си обърнал внимание аз днес правих същата гимнастика viewtopic.php?f=11&t=177431 и затова и ти звъннах а относно другият ти въпрос май от екологична гледна точка е там. Да има кой да цапа дроселната клапа като поостарее мотора.

Така си и мислех аз за сега съм откачил маркича да си (духа) на воля но сутрин ще я паля с едно на ум :) , а относно екологията ...... не сме ние тези който ще оправиме планетата :bishop 2012г. :bishop :063:

emotionz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emotionz » Вто 26 яну 2010 17:59

Аз също имам проблем.Моят голф днес хвърли масло през щеката, но когато проверерих нивото на маслото то беше почти на максимума.Защо се е получило така ясно трябва да видя този отдушник , но немога да си обесня хем изхвърли масло и пак е високо нивото му?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”