Не загрява до 90 градуса - нормално ли е

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stefan_milk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Не загрява до 90 градуса - нормално ли е

Мнениеот stefan_milk » Сря 23 дек 2009 20:55

geordano написа:"razornyo написа:
Благодаря за всички коментари до момента.

Ще допълня, че тази сутрин ми направи впечатление, че при минус 10 градуса навън, за 12 мин. (5 км) стрелката едвам се отлепи, недостигна дори и 1 чертичка, а топлина така и не се появи от климатроника (беше настроен на 25 градуса). "

Според мен това е една от основните грешки. При задаване на висока температура , климатроника усилва вентилатора прекалено много и резултата е удължаване на времето за загряване на двигателя.
Аз лично оставям климатроника на една чертичка на вентилатора докато температурата на двигателя не достигне ~ 70 градуса и това за 10-15 мин. - след това климатроника на 20 градуса на AUTO.

що не го пусна на hi ,на 25 мисля че няма да ти изкара много топлина
при мене на 90 гр. на hi става сауна ама като го сваля на 25 духа значително по студено и оборотите на вентилаторчето намаляват /с климатроник съм/

razornyo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот razornyo » Сря 23 дек 2009 23:47

Днес ходих до форумен майстор да диагностицира "проблема" и провери, че термостата работи нормално, на ВАГ Ком провери за проблемен датчик. Всъщност се оказа, че проблема е в моите очаквания. Явно както и много колеги предните постове казаха - дизела загрява по-бавно, особено при ниски мунусови температури. Бях свикнал със старата си бензинова кола (Ренде 19) да ми загрява колата на 3-4 мин. Така че, за мое голямо съжаление, ще си карам пасатора с ръкавички и шапка.

Благодаря на всички.
Модераторите могат да :lock: темата.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Чет 24 дек 2009 7:17

заключвам по желание на автора!

Върни се в “Дизелови агрегати”