Здравейте колеги,
карам Ауди А4 и имам нагревателни свещи на антифриза.Релетата, предпазителите и самите свещи са здрави а не искат да греят.Каква може да е причината и как може да симулирам условията, при които се включват?
Г3 1,9TDI 1Z двигател подгряване на антифриза
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Re: подгряване на антифриза на Г3 1,9TDI 1Z двигател
откачи температурния датчик
пробвах не става.дори откачих датчика който следи температурата на входящия въздух и пак не става.дайте други идеи колеги
- ancho1
- Автомобил: GOLF3
- Двигател: 1z 1997 AHU
Днес оправих проблема със свещите.Работят и трите срещу сумата от 0.80ст-ключ и 0.50ст-кабелче.Значи,взимате новото кабелче и го връзвате на двете кабелчeта отдолу на буксата която влиза в релето,което подава ток на свещите.ВНИМАНИЕ-в буксата влизат 3 кабелчета.СРЕДНОТО НЕ ПИПАТЕ,а двете сте ги отрязали предварително и връзвате кабела за тях.След това го вкарвате в купето и слагате ключето[c-k]където ви е удобно.Забождате кабел-то на едната клемичка,а на другата подавате [-] от купето.Палите колата и за 3мин.вътре става АФРИКА. ТАКА стана при мен,защото на VAG ми показа грешка 01117-грешна информация от алтернатора[DF] към компа-pin 39.И понеже ми беше студено да отварям компа този начин ме устройва,щото си включвам и 3-те свещи и става жега бързо.Измерете си как ви зарежда динамото и тогава си връзвайте колко свещи си искате.Мойто зарежда много-14.46в.-със или без товар.Дано съм помогнал на някой!
- marttyy
- Автомобил: vw passat 5.5 1.9TDI
- Двигател:
И моите свещи сам ги направил с ключе. Всяка сутрин ги включвам и работят и трите, но за 5 мин не може да стане топло. Ефекта от тях е много малък.
- ancho1
При -7c външна за около 6-7 мин.при работа на място започва да духа леко топло в купето.При мен е така.
- ancho1
Весела коледа и щастлива Нова година.Дано да продължи да го има сайта защото много помага за решаването на всякакви проблеми.На целия екип и потребителите много здраве и щастие през 2010г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, след всичко изчетено тук, реших и аз да се сдобия с въпросната екстра - подгяване на антифриза. Намерих релето и накрайника със стойката и ги монтирах. Голяма играчка падна, но това е друга тема. Свещите са проверени, генератора ми е як - 120 А, кабелите са дебели, абе всичко е направено както трябва.
В резюме - за всички които се чудят дали да дадат някой лев за тази "екстра", моя отговор е - не си заслужава. Ефекта е много малък, да не кажа незначителен /дори и при работа на трите свещи едновременно/. Ако се решите да слагате "екстрата" е голяма вероятността да се разочаровате.
В резюме - за всички които се чудят дали да дадат някой лев за тази "екстра", моя отговор е - не си заслужава. Ефекта е много малък, да не кажа незначителен /дори и при работа на трите свещи едновременно/. Ако се решите да слагате "екстрата" е голяма вероятността да се разочаровате.

- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги ако се направят тези свещи да се включват принудително с копче,дали няма да дава някаква грешка?Понеже трябва да се срежат кабелчетата на управляващите вериги на релетата,и ако компа реши да ги включи няма да има товар(консумацията на бобинките на релетата)
Днес разгледах обстойно окабеляването им,намерих им релетата и предпазителите,ще стане много лесно.Колата е Пасат 98 АФН.
Днес разгледах обстойно окабеляването им,намерих им релетата и предпазителите,ще стане много лесно.Колата е Пасат 98 АФН.
- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дори да даде грешка няма да се отрази по никакъв начин на работата на двигателя!А иначе би трябвало компа да си ги пуска при температури под 0та,като следи натоварването на алтернатора пуска свещите на групи(1свещ,2свещи или и трите).
Проверете свещите да няма изгорели,че може да си пуска захранване но топло няма да доиде
!При мен лично от както ги смених 3те(бяха изгоряли) при -10 за 10мин работа на двигателя започва да духа топло.
Проверете свещите да няма изгорели,че може да си пуска захранване но топло няма да доиде

- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Системата си работи коректно,но не ми харесва точно това че ги пуска под 0 гр.
А пък и аз карам доста градско на къси разстояния и сутрин като я запаля и след 3-4 км. я изгася и при повторно палене не ги пуска.
Затова искам да ги задействам ръчно с копче,а после при около 50-60 гр. на антифриза ще ги изключва термореле.
А пък и аз карам доста градско на къси разстояния и сутрин като я запаля и след 3-4 км. я изгася и при повторно палене не ги пуска.
Затова искам да ги задействам ръчно с копче,а после при около 50-60 гр. на антифриза ще ги изключва термореле.
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Как мислите колеги дали ще им проблем ако ги пускам принудително?
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Не, аз нямам проблеми.
Компа на колата ми по принцип нямаше управление на свещите.
Аз си го направих с едно копче, което пуска и 3-те свещи едновременно.
Като загрее си ги изключвам (е понякога и забравям
)
Компа на колата ми по принцип нямаше управление на свещите.
Аз си го направих с едно копче, което пуска и 3-те свещи едновременно.
Като загрее си ги изключвам (е понякога и забравям

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
KUKU написа:пробвах не става.дори откачих датчика който следи температурата на входящия въздух и пак не става.дайте други идеи колеги
Колега и аз си правих тая гимнастика с датчиците и мога да ти гарантирам едно-не става със изключване на датчика на антифриза нито на датчика за темп. на входящия въздух!Даже все още не мога да разбера що при топлене на вода компа ще слуша датчик за въздух

това очертаното в червено не го гледай трябваше ми за друго.
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Моят АФН има такива свещи но не идва + до тях. Къде се намира релето и кои е бушона за управление? Благодаря.
Върни се в “Дизелови агрегати”