Г3 1,9TDI 1Z двигател подгряване на антифриза

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
KUKU
Автомобил:
Двигател:

Re: подгряване на антифриза на Г3 1,9TDI 1Z двигател

Мнениеот KUKU » Съб 04 юли 2009 17:27

Здравейте колеги,
карам Ауди А4 и имам нагревателни свещи на антифриза.Релетата, предпазителите и самите свещи са здрави а не искат да греят.Каква може да е причината и как може да симулирам условията, при които се включват?

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Нед 05 юли 2009 9:47

откачи температурния датчик

KUKU
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KUKU » Нед 05 юли 2009 12:13

пробвах не става.дори откачих датчика който следи температурата на входящия въздух и пак не става.дайте други идеи колеги

Потребителски аватар
ancho1
Автомобил: GOLF3
Двигател: 1z 1997 AHU

Мнениеот ancho1 » Вто 22 дек 2009 19:34

Днес оправих проблема със свещите.Работят и трите срещу сумата от 0.80ст-ключ и 0.50ст-кабелче.Значи,взимате новото кабелче и го връзвате на двете кабелчeта отдолу на буксата която влиза в релето,което подава ток на свещите.ВНИМАНИЕ-в буксата влизат 3 кабелчета.СРЕДНОТО НЕ ПИПАТЕ,а двете сте ги отрязали предварително и връзвате кабела за тях.След това го вкарвате в купето и слагате ключето[c-k]където ви е удобно.Забождате кабел-то на едната клемичка,а на другата подавате [-] от купето.Палите колата и за 3мин.вътре става АФРИКА. ТАКА стана при мен,защото на VAG ми показа грешка 01117-грешна информация от алтернатора[DF] към компа-pin 39.И понеже ми беше студено да отварям компа този начин ме устройва,щото си включвам и 3-те свещи и става жега бързо.Измерете си как ви зарежда динамото и тогава си връзвайте колко свещи си искате.Мойто зарежда много-14.46в.-със или без товар.Дано съм помогнал на някой!

Потребителски аватар
marttyy
Автомобил: vw passat 5.5 1.9TDI
Двигател:

Мнениеот marttyy » Вто 22 дек 2009 21:49

И моите свещи сам ги направил с ключе. Всяка сутрин ги включвам и работят и трите, но за 5 мин не може да стане топло. Ефекта от тях е много малък.

Потребителски аватар
ancho1

Мнениеот ancho1 » Пет 25 дек 2009 9:48

При -7c външна за около 6-7 мин.при работа на място започва да духа леко топло в купето.При мен е така.

Потребителски аватар
ancho1

Мнениеот ancho1 » Пет 25 дек 2009 9:55

Весела коледа и щастлива Нова година.Дано да продължи да го има сайта защото много помага за решаването на всякакви проблеми.На целия екип и потребителите много здраве и щастие през 2010г.

golfracer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfracer » Нед 27 дек 2009 23:10

Колеги, след всичко изчетено тук, реших и аз да се сдобия с въпросната екстра - подгяване на антифриза. Намерих релето и накрайника със стойката и ги монтирах. Голяма играчка падна, но това е друга тема. Свещите са проверени, генератора ми е як - 120 А, кабелите са дебели, абе всичко е направено както трябва.
В резюме - за всички които се чудят дали да дадат някой лев за тази "екстра", моя отговор е - не си заслужава. Ефекта е много малък, да не кажа незначителен /дори и при работа на трите свещи едновременно/. Ако се решите да слагате "екстрата" е голяма вероятността да се разочаровате. :cry:

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Чет 21 яну 2010 17:15

Колеги ако се направят тези свещи да се включват принудително с копче,дали няма да дава някаква грешка?Понеже трябва да се срежат кабелчетата на управляващите вериги на релетата,и ако компа реши да ги включи няма да има товар(консумацията на бобинките на релетата)
Днес разгледах обстойно окабеляването им,намерих им релетата и предпазителите,ще стане много лесно.Колата е Пасат 98 АФН.

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Чет 21 яну 2010 19:39

Дори да даде грешка няма да се отрази по никакъв начин на работата на двигателя!А иначе би трябвало компа да си ги пуска при температури под 0та,като следи натоварването на алтернатора пуска свещите на групи(1свещ,2свещи или и трите).
Проверете свещите да няма изгорели,че може да си пуска захранване но топло няма да доиде :wink: !При мен лично от както ги смених 3те(бяха изгоряли) при -10 за 10мин работа на двигателя започва да духа топло.

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Чет 21 яну 2010 20:21

Системата си работи коректно,но не ми харесва точно това че ги пуска под 0 гр.
А пък и аз карам доста градско на къси разстояния и сутрин като я запаля и след 3-4 км. я изгася и при повторно палене не ги пуска.
Затова искам да ги задействам ръчно с копче,а после при около 50-60 гр. на антифриза ще ги изключва термореле.

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Съб 23 яну 2010 2:43

Как мислите колеги дали ще им проблем ако ги пускам принудително?

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Съб 23 яну 2010 2:51

Не, аз нямам проблеми.
Компа на колата ми по принцип нямаше управление на свещите.
Аз си го направих с едно копче, което пуска и 3-те свещи едновременно.
Като загрее си ги изключвам (е понякога и забравям :Mr Green Fun )

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 23 яну 2010 17:04

KUKU написа:пробвах не става.дори откачих датчика който следи температурата на входящия въздух и пак не става.дайте други идеи колеги

Колега и аз си правих тая гимнастика с датчиците и мога да ти гарантирам едно-не става със изключване на датчика на антифриза нито на датчика за темп. на входящия въздух!Даже все още не мога да разбера що при топлене на вода компа ще слуша датчик за въздух :screwy ,но така го дават по книга.Както и да е,накрая ми писна и от релето за подгряващите свещи(при мен е пред разширителния съд)си пуснах два кабела и два светодиода вътре в купето и сега по всяко време знам дали се е включила 1,2 или 3те свещи.Мога да ти дам малко инфо-темп на въздуха трябва да е под 0 та,като запалиш след около минута се включва първо едната след около 15 сек спира и се пускат другите две,които след 15 сек ако имаш налична мощност от генератора се пускат и трите.Но първо провери дали свещите не са изгорели,бушона и той,и като подадеш +и- на релето дали ще стигне ток до тях.Успех.
09-12-08_1615.jpg

това очертаното в червено не го гледай трябваше ми за друго.

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plkochev » Нед 24 яну 2010 17:07

Моят АФН има такива свещи но не идва + до тях. Къде се намира релето и кои е бушона за управление? Благодаря.

Върни се в “Дизелови агрегати”