Голф 3 GTI 2.0 Гасне постоянно моля помогнете
-
draganov
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 GTI 2.0 Гасне постоянно моля помогнете
Колеги нов съм в форума търсих в търсачките но не намерих за моя въпрос. Имам Голф 3 GTI , 2000 кубика , 115 коня , пълна инжекция - бензин (газ няма). До скоро колата ми правише проблеми с оборотите. Незнаеше какви обороти да подхване и започваше сама да си ги вдига. Както и да е - закарахме я на компютър и там казаха , че имало някакво маркуче за смяна. Сменихме го. Оправи се. Но сега има друг проблем. Постоянно ми гасне. По принцип колата си работи нормално. Пали от първия път и държи обороти. Но след като тръгна и подам примерно леко газ и като си махна крака от педала и ми изгасва - или като изключа от скорост ми гасне. Не го прави винаги този номер , но повечето пъти - така прави. Ако имате някаква представа от какво може да е ще съм много благодарен. Мерси предварително.
- CyBeR SoUnD
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 GTI 2.0 Гасне постоянно моля помогнете
Иди на диагностика пич там ще си покаже най - добре
- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
Това пробва ли го:
един парцал напоен с коресилин на изгасен двигател отваряш дроселовата клапа бъркаш с него и търкаш докато спре да се цапа парцала
един парцал напоен с коресилин на изгасен двигател отваряш дроселовата клапа бъркаш с него и търкаш докато спре да се цапа парцала
-
anton123
- Автомобил:
- Двигател:
същия проблем имах и аз.Разхода как е?при мен се оказаха кабели на свещите.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Както написаха колегите - дроселова клапа за почистване.
Огледай да не би да смуче въздух някъде между дебитомера и дросела.
Но си изчисти клапата първо.
Заради факта, че маркучите за вентилация на картера и на капака на клапаните влизат във въздуховода преди дросела, дроселът се зацапва, за свободен ход ЕКУ и съответно моторчето го отварят малко,ама той като замърсен въздухът не стига и затова гаснат кочините.
Огледай да не би да смуче въздух някъде между дебитомера и дросела.
Но си изчисти клапата първо.
Заради факта, че маркучите за вентилация на картера и на капака на клапаните влизат във въздуховода преди дросела, дроселът се зацапва, за свободен ход ЕКУ и съответно моторчето го отварят малко,ама той като замърсен въздухът не стига и затова гаснат кочините.
Последна промяна от andro_ на Пет 25 дек 2009 13:11, променено общо 1 път.
-
draganov
- Автомобил:
- Двигател:
Разхода е в момента през зимата към 11-12-13 ... градско
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
по4исти и стъпковото моторче. може и дат4ика които е в дроселовата клапа да е износен ве4е.
Последна промяна от golf_III_2e на Пет 25 дек 2009 12:45, променено общо 1 път.
- alexignatov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пък не е проблем и горивния филтър да погледнеш 
-
draganov
- Автомобил:
- Двигател:
с кероселин ще стане ли да се изчисти дроселовата клапа и стъпковото моторче?
-
draganov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги , мисля че няма да е от дроселовата клапа. Днес я изчистих и продължава да гасне. Дали няма да е най-вероятно от стъпковото моторче нещо да прави беля?
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
колега като загрее не се ли оправя,моята така прави,но само като е студена.аз съм с 2Е.мисля,че може да е от кабелите на свещите наистина,както каза един колега по-горе.моите през ноща погледнеш ли ги са като дискотека 
-
draganov
- Автомобил:
- Двигател:
проблема е , че го прави не само когато е студена а и когато загрее. Постоянно си гасне. няма значение топла или студена
- Lifeguard
колега струва ми се,че проблема ти идва от дебитомера,така като чета.... и на мен ги прави тия магарии някой път понеже ми е гърмял дебитомера,знаеш ли го къде е как да видиш дали клапата не задържа някъде,също така и по платката горе да видиш пистите да не са изтрити от потенциометъра 
Колега и аз съм със същия двигател... Сменях маркучите от картера до главата(картерните газове), чистих дросели,сменях вакуум маркучета,гледах дебитомери,чистих стъпкови моторчета и най-накрая свалих датчика за дроселовата клапа (TPS)отворих го и разбрах че е леко износен,и затова понякога когато дам малко газ и гасне двигателя...
Колега от форума ми каза че в Порше струвал 110лв.,така че не смятам да го сменям и така си варви
Успех 
- Lifeguard
KoKo88 написа:Колега и аз съм със същия двигател... Сменях маркучите от картера до главата(картерните газове), чистих дросели,сменях вакуум маркучета,гледах дебитомери,чистих стъпкови моторчета и най-накрая свалих датчика за дроселовата клапа (TPS)отворих го и разбрах че е леко износен,и затова понякога когато дам малко газ и гасне двигателя...Колега от форума ми каза че в Порше струвал 110лв.,така че не смятам да го сменям и така си варви
Успех
колега като подадеш малко по-рязко газ има ли едно слабо замисляне преди да ускори,както си трябва,че при мен има нещо такова,твоя двигател 2Е ли е?аз чистих един път тоя дросел,ама не се сещам датчика кво представляваше и къде точно стоеше...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”