Честита коледа.
Когато дам на контакт и ключето за газ не свети премерих на клемата на бобината от която се захранва ключето и нямаше + а таблото си свати стартера върти когато пробвам да запаля но не пали ,когато размърдам кабелите около бушоните понякога се оправя и колата пали но когато изгася и след това пак не пали но не всеки път понякога няма проблем.Вчера запали отидох до фантастико и когато излязох от магазина не запали дори когато разклатих всички възможни кабелчета тогава без да искам бутнах лостчето за чистачките и колата се оправи .
проблем с токовете
- sasho_sb
- Автомобил: Vw Golf mk3
- Двигател: AEE 1996
Re: проблем с токовете
http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=vw_golf2_19e
Пробвай сам да си свържеш захранващия кабел на ключето от бушониерата но СЛЕД бушон !!!
Пробвай сам да си свържеш захранващия кабел на ключето от бушониерата но СЛЕД бушон !!!

здравей колега
ако питаш мен намери от някой една бубина и пробвай дали ще ти запали..според мен от нея идва проблемът ти..весело изкарване на празниците на всички
Възможно ли е проблема да е в някое реле ,защото понякога когато съм на контакт таблото си свети мога да светна фаровете но на бобината няма ток а вчера натиснах клаксона и нещо като реле цъкна и всичко се оправи.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Привет колега-Бобината се захранва директно от контактния ключ.Ако е изгоряла няма да дава искра,което не означава че +12в с които е захранена също изчезват от буксата и-ако колата няма аларма,имобилайзер и т.н.Според мен газаджиите са взели плюс за ключа от долния,импулсен край на бобината и от там идва цялата дискотека,звучи идиотски но не е изключено да са го направили.Така че плюсовия кабел на ключа газ-бензин директно на акумулатора,за експеримент и би трябвало да имаш поне към клапаните газ бензин читав ток.
От ключето за газта излизат четири кабелчета едното отива до газовия клапан другото до бензиновия третото до изпарителя а четвъртото е на бобината.Когато дам контакт ключето светва и всичко е наред колата запалва идеално но понякога като дам на контакт ключето не светва а таблото си свети нормално тогава колкото и да въртя изобщо не запалва тогава мерих на бобината няма ток.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Тогава нещата отиват към проверка клемореда на контактния ключ,лош контакт или не всеки път.За съжаление нямам схеми и ръководство за вашия модел,ще разваля темата ако говоря наизуст.Успех.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”