Дали мога да съдя застрахователите?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Дали мога да съдя застрахователите?

Мнениеот Winner25 » Пон 28 дек 2009 21:17

Според мен всеки има право сам да си определя цените на които продава освен в случаите когато цените подлежат на държавен контрол :lol:
Като стана въпрос за столичани - по-голямата част сами са избрали да живеят там, а сега се противите срещу собствения си избор. Никой не ви спира да отидите в Айто и да плащате по-малко за застраховка, за наем, за данъци и т.н.
Наистина ли смятате че в София и Айтос вероятността да си участник в ПТП е еднаква :roll:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 28 дек 2009 21:21

и ме не ме кефи, че във Варна е най - скъпият данък МПС в цяла България; но кмета не мога да го съдя..

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 28 дек 2009 21:27

Winner25 написа:Наистина ли смятате че в София и Айтос вероятността да си участник в ПТП е еднаква :roll:

Не разбира се, но също така вероятността аз да ида в Айтос и да направя ПТП не е съвсем същата като тази някой юнак от Айтос когато дойде в София (или друг голям и натоварен град).
Тази застраховка ГО важи за цялата страна. Не можем да говорим за рискове и вероятности след като със същата ГО едно МПС е свободно да иде във всяка точка на страната.
От там идва и несправедливостта да плащаме в СФ по-висока ГО, перничани да са обявени за най-лоши водачи и всякакви други врели некипели с които да измъкнат още и още пари от хората.

Равносметката в момента е:
Софиянец = паралия, става за цоцане и доене по всички линии и параграфи.
Айтосец = не става за чак такова доене, но за да можем и на него да му вземем изобщо парите ще му пуснем по-тънкана ГО.

Последна промяна от groznika на Пон 28 дек 2009 21:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 28 дек 2009 21:29

rosy написа:..

Червен, не мога да разбера каква е тази мания да раздавате катинари. Като не ти харесва някоя тема не чети :roll:

Червения г*й (тва не е обида - така си му е ника според мен) трябва да е меродия на всичко. Има още един такъв и се чудя как още не е "вписал в обстановката". Ма то щот живее в София, а се затсрахиова другаде. Та му е насран гъза.
Иначе "ДА" - вярвам че тука вероятността за катастрофа е по-голяма от Айтос. Точно заради тези дето си правят ГО в Айтос и идват да карат тука - днес гледах един охлюв - седи на кръстовището и не знае кво да прави - задръства целия трафик и седи и мисли!!! Да мисли в Айтос - тука трябва да се кара като хората

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пон 28 дек 2009 21:33

Хаха, изпрегате нещо по празниците... :Mr Green Fun :screwy
Пийте си ракията, яжте си туршията, мезете си сланинка/пъстърмичка и си гледайте живота :drunk

Последна промяна от nosex на Пон 28 дек 2009 21:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 28 дек 2009 21:33

Winner25 написа:..
Като стана въпрос за столичани - по-голямата част сами са избрали да живеят там, а сега се противите срещу собствения си избор. Никой не ви спира да отидите в Айто и да плащате по-малко за застраховка, за наем, за данъци и т.н.
..

Пич правиш ли разлика м/у "Живея в София и си вадя хляба тука щот на село нЕма кво да бачкам. Ма иначе данъци и ГО плащам на село. Даже и личната ми карта е регната на село" и "Плащам данъци в София, плащам боклук и всички данъци ги плащам в СОфия. Щото съм регнат че живея тука"

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пон 28 дек 2009 21:34

Началник, сложи, която буква искаш там, тоя форум е форум, за да изразява всеки мнението си, и, съобразяваймки се с правилата му, ще пиша където и колкото си искам! Не живея в София, нямам и намерение да го правя, можеш да дишаш спокойно, ще оставя повече въздух за такива като вас. Има Комисия по дискриминация, обърни се към нея като се чувстваш дискриминиран!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 28 дек 2009 21:40

mhihi mhihi mhihi
дам кофти е така с ГО,но скоро влиза единната електронна система.Тогава червения ,а и всички дето скубича казва че "хитруват",вече няма да им е възжно това нещо.Е тогава ,дупе да им е яко.И каското ,ще стане дебело за всички с коли mhihi

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 28 дек 2009 21:42

За да стане ясно и всевишните модове да не заключат темата, ще задам въпроса по друг начин:
Защо НЯКОЙ който е регистриран в Айтос, но работи, живее И СИ КАРА КОЛАТА в София,
трябва да плаща ПО-МАЛКО от мен, който
Живея, работа И СИ КАРАМ КОЛАТА в София?

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пон 28 дек 2009 21:44

LILO&STICH написа:И каското ,ще стане дебело за всички с коли mhihi

Дебело... дебело... колко да стане дебело?
Ако надебелее прекомерно няма никой да си прави каско, а от това застрахователите нямат много файда. Излишни фишеци са това...

ПП
Интересното е как тая ел. система ще хване "хитреца" къде точно си кара дарака?

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пон 28 дек 2009 21:45

LILO&STICH написа:mhihi mhihi mhihi
дам кофти е така с ГО,но скоро влиза единната електронна система.Тогава червения ,а и всички дето скубича казва че "хитруват",вече няма да им е възжно това нещо.Е тогава ,дупе да им е яко.И каското ,ще стане дебело за всички с коли mhihi

Айде сега обиждаме се - за кво хитрувам не разбрах - че не живея в София и, че си плащам гражданската и данъците по местоживеене ли? АМАН!

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пон 28 дек 2009 21:46

groznika написа:
ПП
Интересното е как тая ел. система ще хване "хитреца" къде точно си кара дарака?

Никак, как колегите, живеещи и работещи в Германия, карат с български номера и застраховки? Същата работа! BTW имаме такива и във форума, Bufka например, нищо, че не се подвизава отдавна тука.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пон 28 дек 2009 21:47

scuba написа:За да стане ясно и всевишните модове да не заключат темата, ще задам въпроса по друг начин:
Защо НЯКОЙ който е регистриран в Айтос, но работи, живее И СИ КАРА КОЛАТА в София,

Защото пребивава незаконно в столицата ей за това. Защото няма механизъм който да следи кой е трайно в града и да го натиска да се регистрира като постоянно живеещ и кой само минава.
За това батко си плащаме като попове. Не защото не софиянците хитруват, а защото общината и държавата за пореден път е безсилна ;)
Защото има сива икономика, защото се работи без договри и на черно, защото в БГ всеки се кокошкари на дребно и не може да му фанеш спатиите.

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Пон 28 дек 2009 21:48

scuba написа:Пич правиш ли разлика м/у "Живея в София и си вадя хляба тука щот на село нЕма кво да бачкам. Ма иначе данъци и ГО плащам на село. Даже и личната ми карта е регната на село" и "Плащам данъци в София, плащам боклук и всички данъци ги плащам в СОфия. Щото съм регнат че живея тука"

Скубич, много те уважавам, ама тук не си много прав. От село съм и рег. ми е СО. Живея си на село,но работя в София. Да плащам си данъците на село и регистрацията ми по л.к. е на село. Защо винаги трябва да се делим на Софиянци и селяни? Защо в повечето случаи столичани се мислят за нещо повече от нас селяните? На последък ми прави впечатление, че много столичани си купуват къщи и се изнасят по селата в близост до големия град. И знаеш ли какво друго ми прави впечатление? Същите тези столичани, като тръгнат сутрин за работа си изхвърлят боклука от колите в движение, където им падне по пътя, вместо да спре до контейнера, покрай който минава. Мисля, че тази тема се опорочи и след малко ще изчезне :wink:

scuba написа:За да стане ясно и всевишните модове да не заключат темата, ще задам въпроса по друг начин:

Моята ГО е 10лв. по-малко от твоята.
Дали ще забогатея с повече, или ти ще обеднееш?

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 28 дек 2009 21:52

Snejoky написа:..От село съм и рег. ми е СО. Живея си на село,но работя в София. Да плащам си данъците на село и регистрацията ми по л.к. е на село. Защо винаги трябва да се делим на Софиянци и селяни? ..

АЗ никой не деля бе пич! ДЪРЖАВАТА дели мен (дето живея в София) да плащам повече от другитее - не извъртай темата моля те!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”