Питане относно двигател на катастрофирал Golf 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
кирил
Автомобил:
Двигател:

Питане относно двигател на катастрофирал Golf 3

Мнениеот кирил » Пон 28 дек 2009 12:19

Колеги, имам VW Golf 3, 1.8mi ABS, 1992г. на който искам да сменя двигателя (поради ред причини) с такъв от катастрофирал голф. Интересува ме дали вследствие на удара е възможно да има някаква повреда по самия двигател на катастрофиралата кола. Питам, защото един приятел ми каза, че е възможно напрмер да има усукване на коляновия вал или нещо от тоя род беше.
Това http://kiril1985.snimka.bg/automobiles/ ... 9.16609959 е снимка на катастрофиралата кола за да видите долу-горе за какво става въпрос.
Мерси за вниманието и Весели празници :).

Потребителски аватар
di4evv
Автомобил: ауди а 4
Двигател:

Re: Питане относно двигател на катастрофирал Golf 3

Мнениеот di4evv » Вто 29 дек 2009 0:30

Като гледам удара ,100% ще има нещо счупено по тоя мотор.А относно коляновия вал не ми се вярва да се е изкривил.Все пак зависи на какво си готов ,а и дали си заслужава.Не си писал с какъв мотор е ударената кола

Потребителски аватар
golfar81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfar81 » Вто 29 дек 2009 0:39

направи уговорка запалили колата плашташ мотора ина4е като и гледам удара ....

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Вто 29 дек 2009 8:44

...всичко е на лютика...

Потребителски аватар
кирил
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кирил » Вто 29 дек 2009 12:33

Двигателя нa ударения Golf е 1.8, AAM.

Последна промяна от кирил на Вто 29 дек 2009 22:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Вто 29 дек 2009 21:19

давай 50лв и после ще нагаждаш, аз така бих направил ако другия мотор има малко повреди.

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Вто 29 дек 2009 23:50

като гледам колата, бая повреди може да има, и то не може ами със сигурност има

Pepsito_Vw_kz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pepsito_Vw_kz » Чет 31 дек 2009 1:15

пази боже .....200% мотора му има нещо и то няма да е малко ами бая с този челен удар според мен не си струва...

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Чет 31 дек 2009 1:20

Ще замениш 90 конния ти мотор за 75 коньов такъв, и то за някакви 150-250 лева. Само ще си навлечеш повече нерви. Този мотор съм убеден, че е ударен :?

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 31 дек 2009 11:27

кирил написа:Двигателя нa ударения Golf е 1.8, AAM.

Както каза и Митачето, няма смисъл да сменяш мотор 90к.с. с такъв дето е 75 к.с. А и като гледам ударения Голф, удара е сериозен и челен, така че тръгнеш ли да го слагаш този двигател, ще се вкараш в излишни филми и ще си образуваш доста нерви. :beer

Потребителски аватар
кирил
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кирил » Чет 31 дек 2009 14:31

Аз преди 2 дена разбрах че е 75коня, което ме отказа да го вземам, дори и да беше здрав. Когато пусках темата си мислех, че е ABS, защото човека ми беше казал, че мотора 90 коня. Видях само, че кожуха на скоростната кутия беше счупен.
Благодаря на всички за мненията и :beer

Потребителски аватар
S.Nikolaev
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Nikolaev » Чет 31 дек 2009 16:11

Ако ще вземаш от блъсната кола или палиш и пробваш (ако е челен удара) а ако е отзад работите стоят по доста по-различен начин (освен ако двигатля не е отзад :D)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 31 дек 2009 18:17

По принцип за протокола...за да има нещо на самия двигател в частта му блок,бутала,валове и т.н. случката трябва да е една от следните :
-удар отдолу в картера - тук не е така понеже няма какво да тресне картера...магарето е мн далеч и бяга назад при удар и удара не е страничен...радиатори и т.н. бягат навътре ама са пластмасови и се трошат на поразия без да могат да наранят блока и т.н...опасно е само за делкото ама то се вижда ако пострада.
-удар в ангренажния ремък или нещо,което да е почупило капаците и да е превъртял ангренажа - видимо поне не би трябвало да е пострадал....може да се получи при страничен удар (без значение от коя страна понеже ако удара е откъм скоростите се измества всичко и ангренажа пак се удря в рога).Това вече се гледа...важно е да се види да няма удари на метални части по колелата отпред (колянов вал,паразитен вал и разпр. вал).
-удар ниско долу в областта на шайбата на коляновия вал и зъбното колело на разпределителния вал...тук пак не е така...това освен омазване на ангренажа причинява размазване на аксиалните пластини на вала и самия вал започва да има луфт по посока на самия блок....това води до много износвания по биелните и основните лагери както и на буталните болтове...ама пък се оправя лесно понеже се свалят старите пластини (около целтрания основен лагер са) и се сменят....не изисква сериозен ремонт.А при удар в паразитния вал се трошат лагерите му и....там вече е приключение.
Двигател на кола с такъв сериозен идар няма как да го запалиш...нали се сещаш,че всичките кабели,ремъци и т.н. по него са на салата...трябва да се възстановява преди да може да се запали...ако го завъртиш така е по-опасно понеже може да го напълниш с какви ли не парчета,попаднали в охладителната система от потрошените чаркове или да попаднат през въздуховода от потрошените части по кутията на филтъра и т.н.Също трябва да му се разкарат всички ремъци към външни агрегати и т.н.
Иначе наистина няма сми да минеш от АБС на ААМ...по-добре да набиеш 2Е...става на кутията а така или иначе ако го вземеш пълен комплект и с инсталация ще имаш да смениш само една горивна помпа понеже тази за 2Е е на по-високо налягане.
Успех!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”