АДЕЕЕЕЕЕЕ кой иска да умре???????????????????????????? като си махне кантара????????????
Колега "Сникърс" поразрови се мноооого по-сериозно и ЧЕТИ за да разбереш принцип на действие на кантара.....и изобщо цялата спирачна система как се модифицира....
Извини ме но..... много самоубийствено говориш ако ти се мре ...карай си така .... а и има няколко човека който се смяха от сърце докато четях постовете ти относно задните спирачки а аз се поядосах... мога да ти кажа че моите спирачки на "състезателната" кола са 90%/10% в съотношение предни/задни.....
Ако можеш да караш ще можеш да дрифтиш и без задни спирачки
как според теб се сваля кола с 80мм отзад....?
като напипаш спирачката по сериозно къде е центъра на тежестта?
като се премести сцеплението повече отляво какво ще се случи отдясно?
като пипнеш леееееееекинко волана при натиснати спирачки .... които работят 50/50 ....(малиииии.... баси дрифта) баси катастрофите... и даже жертви!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
МОЛЯ се на господ никой да не те слуша за спирачките че ..... ОПАСНО Е !!!!
сега по темата :
колега какво означава "НОВИТЕ амортисьори"? койлове ли са? имат ли рег. твърдост? нещо ....аз ли пропуснах ама май си само предно предаване а не синхро.... (възможно е и да греша)..?
с какви пружини си ?
Амортисьорите какви са ?
рязал ли си по купето....? къде ? колко?
баси колко неща не си споменал а са интересни за да се добие по-пълна картина за това какво си причинил на колата си....
заден мост за рали на голф 2 1.8 115 кончета
- snickers_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: заден мост за рали на голф 2 1.8 115 кончета
никой не отговори на въпроса ми махал ли си е кантара че да спори ако искат може да си направиме 1 тест кое как спира ?
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
А аз да попитам, погледнато от физична точка, като имаш предвид колко процента от тежестта на една кола с един или двама пътници, с предноразположен двигател, каквито са преобладаващите, се пада на предната ос на автомобила и как когат натиснеш спирачка, под въздействие на физичните закони, автомобила се опитва да продължи своето равномерно право(или криволинейно)двжение, а когато това се случи, центъра на тежестта му се измества по посока на движението... Та явно май ти говориш за спиране при движение назад а?
Иначе не виждам за какво би ти било по-голямото спирачно усилие на задните колела, които под въздействие на гореописаното всъщност реално много лесно биха загубили сцепление, а това не винаги означава дрифт, защото дрифта по своята същност представлява контролирано поднасяне на автомобила, а не безконтролна загуба на сцеплението на 2 колела, което си е буквално рисково...

- snickers_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Kredora neshto se bygna
trqbvat mi spria4ki i otzade zashtoto orpede kato si s nekwo normalno oka4vane prednicata klqka zadnicata se diga i tragva na strani shtoto otzade v golfa nqmam n ishto osven 1na gazova butilka koqto daje ne e na mqsotto na rezervnata guma e takava mejdu botushite
rezervoara mi go nema nqmam kori govoriteli nishto otzade koto da natejava kakakto i otzade mi se vtardilo qko oka4vaneto a otprede e normalno meko i kato natisna spira4ki napravo prednizata zabiva mucina i zadnicata tragva
eto ti rezultata ot 1 takova tragvane
http://snickers.snimka.bg/automobiles/g ... 55.8729391
Li4o
trqbvat mi spria4ki i otzade zashtoto orpede kato si s nekwo normalno oka4vane prednicata klqka zadnicata se diga i tragva na strani shtoto otzade v golfa nqmam n ishto osven 1na gazova butilka koqto daje ne e na mqsotto na rezervnata guma e takava mejdu botushite
rezervoara mi go nema nqmam kori govoriteli nishto otzade koto da natejava kakakto i otzade mi se vtardilo qko oka4vaneto a otprede e normalno meko i kato natisna spira4ki napravo prednizata zabiva mucina i zadnicata tragva
eto ti rezultata ot 1 takova tragvane
http://snickers.snimka.bg/automobiles/g ... 55.8729391
Li4o
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

РАСО
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
paco написа::063: ти си неспасяем случай![]()
РАСО

Той човека казва, как му била лека задницата и за това му трябвало да има спирачно усилие на задната ос

- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми задницата ти тръгва, щото ти блокират колелетата. Ако беше с кантар нямаше да е така. М/у другото тая кола ми е нещо позната, да не е в Слатина? Дето сваляхме ел.-стъкла от нея???
А за пружини и аморти - малко по-меки отзад мисля ще е по-добре за лека задница.
А за пружини и аморти - малко по-меки отзад мисля ще е по-добре за лека задница.
- snickers_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ne e v slatina v lulin e a zadnite kolela zakovavat samo ako gi natiskash rezko a kato si spirash akto 4oveka togava si4ko spira kato horata
Li4o
Li4o
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Кажи сега и че си в/близо до 6-ти, и няма да си посетя апартамента там до средата на лятото... 

- snickers_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ne mislq da prodalajvam dosta s eotklonihme ot temata i taka stiga s glupostite koi kakto si iska da kara i taka neka da ne preebvame pove4e temata na 4oveka neka nekoi moderator da iz4isit ako iska avtora i taka i pak sory za bukvite ma kredora ne baca
Li4o
Li4o
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги можете да изтриете темата то се видя че за 39 отговора по моя вапрос има точно 4 така че не виждам смисал от нея благодаря се пак поздрави на всички отзовали се.

МОЛЯ някой от модераторите да раздели темата и мненията !
МНОГО ДЪРЖА ТЕМАТА ЗА КАНТАРА И ФИЗИЧНИТЕ ЗАКОНИ ДА СЕ РАЗЯСНИ ЗА ДА НЯМА ТРУПВЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕОБРАЗОВАНИ КОЛЕГИ!!!!!!
Колега Косуърт моля за извинение че оцапах темата ти но съм бесен че някой иска да се убива пък и подчертава колко е хубаво .... и навива косвено другите...
ПАЦО, БЕСЕН СЪМ!!!! пускам тема по въпроса!
МНОГО ДЪРЖА ТЕМАТА ЗА КАНТАРА И ФИЗИЧНИТЕ ЗАКОНИ ДА СЕ РАЗЯСНИ ЗА ДА НЯМА ТРУПВЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕОБРАЗОВАНИ КОЛЕГИ!!!!!!
Колега Косуърт моля за извинение че оцапах темата ти но съм бесен че някой иска да се убива пък и подчертава колко е хубаво .... и навива косвено другите...
ПАЦО, БЕСЕН СЪМ!!!! пускам тема по въпроса!