Въпрос за Power Box на 1Z

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
tero_vw_1988
Автомобил: Golf3
Двигател: TDI AFN

Въпрос за Power Box на 1Z

Мнениеот tero_vw_1988 » Пон 28 дек 2009 17:32

И така колеги въпросът ми е следния:Тази добавка на снимката по долу за какво служи(защото ми казаха в сервиза,в който ходя,че е някакъв вид чип и не били виждали такова нещо на друг Golf 1Z)?Другия ми въпрос е за какво служат потенциометрите на него и какво управляват(ще има и снимка)?Добавката е VW AUDI и единствената разлика в идентификационните номера на газта и добавката е една цифра(отбелязал съм). Не намерих нищо из раздела за подобна добавка и затова пускам тема,дано да не съм пропуснал нещо :oops: .Ще последват и още въпроси,но първо ми отговорете на тези.Мерси предварително :kissy: :обичам ви :drunk

Ето и снимките:
Изображение
и другата
Изображение

Последна промяна от tero_vw_1988 на Вто 29 дек 2009 17:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Въпрос за добавка към газта на 1Z

Мнениеот fox_vt » Пон 28 дек 2009 19:05

За първи път виждам такова нещо :roll: .Климатик имаш ли? Може да е пауър бокс но като гледам е фабрично направено или поне така изглежда.Можеш ли да го отвориш и да снимаш вътре -само потенциометри ли има?

tero_vw_1988

Мнениеот tero_vw_1988 » Пон 28 дек 2009 20:26

Климатик нямам :roll: Не искам да го разглабям,защото незнам дали ще мога да го сглобя :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Пон 28 дек 2009 20:45

Дай жокер -От къде излиза и къде влиза въпросната добавка-тоест къде е закачена?

Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dani_94 » Пон 28 дек 2009 20:59

Е вие не виждате ли какви са буксите от страни... Това е чист пауър бокс за роторна помпа ВП37...

tero_vw_1988

Мнениеот tero_vw_1988 » Пон 28 дек 2009 21:23

А какво изпълнява тоя Power Box?Какви са му функциите и какво управлява ...?

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Вто 29 дек 2009 2:58

tero_vw_1988 написа:А какво изпълнява тоя Power Box?Какви са му функциите и какво управлява ...?

Вид неподходящ тунинг. :wink:

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Вто 29 дек 2009 8:40

И аз имах Power box точно на същото място (Мк3 АФН) под формата на 2 кутийки,като едната беше вързана директно за генератора.Не знам колко и дали са вдигали мощността, но на празен ход мотора имаше много неравномерна работа и се тресеше ужасно.След като ходих на диагностика излязоха доста грешки в помпата и майстора се усъмни, че имам пауър бокс.След като го махна и изчисти грешките мотора замърка като котенце, а и не усещам някакъв драстичен спад на мощността.

tero_vw_1988

Мнениеот tero_vw_1988 » Вто 29 дек 2009 12:23

Ludiq написа:
tero_vw_1988 написа:А какво изпълнява тоя Power Box?Какви са му функциите и какво управлява ...?

Вид неподходящ тунинг. :wink:

Така и не ми казахте за какво са тези два потенциометра :Mr Green Fun ....? В момента съм го махнал и наистина мотора работи по-добре....Другия ми въпрос е:Възможно ли е от този Power Box турбината да влиза в авариен режим и защо ? Ще ви поизмъчвам още малко с въпросчета :drinking: :mhihichr: :064:

the_tupan написа:.... а и не усещам някакъв драстичен спад на мощността.

Aми аз усетих и то голяма .... С Power Box-а започва да ускорява още от 1650-1700 оборота до към 3800-4000 и набира много прилично,а без него от 1900-2000 до 3500-3700 и забива.

Последна промяна от tero_vw_1988 на Вто 29 дек 2009 19:04, променено общо 1 път.

tero_vw_1988

Re: Въпрос за Power Box на 1Z

Мнениеот tero_vw_1988 » Вто 29 дек 2009 18:50

Тук е момента да кажа,че колата съм я купувал нов внос от Австрия и Power Box-a беше на нея... Направих си труда да изчета около 15 страници на чичо Google с мнения за този вид тунинг.Повечето са отрицателни,има и положителни.Аз по-скоро клоня към положителния край :) Имам и няколко забележки,давам пример: След като си поиграхме с потенциометрите с колегата vaso18 колата се развървя много,НО на празен ход има леко играене на оборотите от порядъка на 20-30 оборота.След 2-3 мин се оправя и пак като форсирам леко се появава (това винаги на загрял двигател!!)Друго което забелязах е,че колата взе да пали по-добре (след като си поиграхме с потенциометрите).Има и друг проблем преди да се заиграем с този "бокс" :D колата имаше друг проблем (със закъсал се вакуум,който подмених) и постоянно влизаше в авариен режим.След разрешаването му колата не е влизала в авариен режим,но след като врътнахме по един оборот на потенциометрите се появи отново.... Първо си мислех,че отново е вакуум,но свалих Power Box-a и проблема изчезна ....

И така да обобщя:Първата година колата не ми е правила проблем с този "бокс"(като не съм знаел за съществуването му :Mr Green Fun ).
След това се появи проблема с вакуума (оправих го със съдействие на vaso18).
Заиграхме се с тази кутийка(вече знаех,че е вид чип,но незнаех за какво е mhihi ) и колата се промени драстично(към по-добро :Mr Green Fun ),но се появи стария проблем с аварийния режим.

Искам съвет да го махна ли или да го върна към старите му стойности(които все пак са по-добри,от тези които са без него)

За друго немога да се сетя,чакам компетентни отговори на хора ,които са се сблъсквали с този вид тунинг.Също така и мнения на доволни и недоволни колеги (като споделите от какво сте доволни и от какво не)
Мерси още веднъж. Поздрави :kissy: :drunk

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Вто 29 дек 2009 19:03

Няма спор, че след като го махнах мощността спадна, но това се усеща по-осезаемо при доускорение. Преди на 4-та като ѝ мачках газта ускоряваше доста прилично. След като майстора махна въпросните кутийки покарах градко и не усетих разлика(пак си въртеше гуми на втора), но след като излязох да покарам извън града и ми се наложи да изпреварвам усетих доста голяма разлика. Даже по едно време си помислих, че влиза в авариен режим! :screwy Но въпреки всичко не бих си сложил пауър бокса пак....щом ми дава грешки на помпата(някакъв ограничител на макс и още две за които не се сещам вече).Обаче в най-скоро време и аз мисля да минавам в отбора на тунингованите дизелови ракети с едно чипче. :oops:

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Сря 30 дек 2009 14:04

трябва да те заведа до майстора да видим vagcom какво ще покаже иначе неможем да гадаем поздрави :beer

tero_vw_1988

Мнениеот tero_vw_1988 » Сря 30 дек 2009 14:18

Днес пак ми направи проблема с аварийния режим,но не беше с Power Box-a и това ме навежда на мисълта,че или сме пропуснали още някой вакуум,или е Н75,или е натрупал много грешки и затова влиза в авариен режим...Не изключвам и турбината като вариант,но не ми се вярва.Така че Васи ще го водим на доктор звера,но ще е след празниците... :mhihichr:

П.П. Въпросите за Power Box-a си стоят още на дневен ред :ihihih:

Айде чакам отговори :028: :041:

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Пет 01 яну 2010 1:58

забиването е ясно, провери си нужните неща и ще излезе от какво е, това е най-разискваната тема в форума и вече повечето хора тук и на сън им е ясно кое и как да проверят

колкото до пауърбокса, колкото по-бързо го изфърлиш от колата си толкова по-добре за нея
по-тъп начин да и вредиш и да я счупиш няма, вървенето може спокойно да се навакса и надмине по много по-културен и здравословен за колата начин, поинтересувай се в раздела с платените обяви за смяна на софтуера ака "чип тунинг"

ама фърляй тоя боклук в кофата преди всичко

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Пет 01 яну 2010 13:25

колеги искам да попитам защо аджеба са го измислили като е пълен боклук даже на този конкретно си пише vw audi всичко оригинален,направо не ги разбирам тез глупости,и за мене най добре е чип да сложи но първо ще го заведем на vagcom
:beer

Върни се в “Дизелови агрегати”