Проблем със задна чистачка Голф 2...Решен...
Re: Проблем със задна чистачка Голф 2
колеги,вътре в редуктора на чистачката има три пластини в които влиза елбуксата и от там отива на моторчето ,тези пластини контактуват по месингов пръстен,който не е цял има и прекъсване ,само че не знам в какво положение трябва да бъде този пръстен спрямо пластините,този месингов пръстен е отлят на пластмасовото колело което задвижва чистачката,а това колело се задвижва от механизъм-червяк който пък идва от моторчето.въэможно е прескачане на червяка спрямо пластмасовото колело,респективно месинговият пръстен,според мен трябва да се знае позицията на пръстена спрямо пластините,може би от там идва белята но не е сигурно все пак.
-
zig-zag
- Автомобил:
- Двигател:
Така,да поясня за тези които не знаят.Еднократно продьлжително натискане назад-разпрьсквача подава и чистачката прави 6-7 оборота и спира.Еднократно кратко натискане назад прави 2 оборота през интервали.За спиране еднократно кратко натискане назад.Значи мойте кабели бяха се прекьснати.При продьлжителен натиск нямаше проблем но на кьси интервали беше зле.Смених релето и проверих моторчето както и пластините на десния ключ в крайна сметка се оказаха кабелите.2-те страдат от този проблем.
-
danaildel4ev
- Автомобил:
- Двигател:
zig-zag написа:Така,да поясня за тези които не знаят.Еднократно продьлжително натискане назад-разпрьсквача подава и чистачката прави 6-7 оборота и спира.Еднократно кратко натискане назад прави 2 оборота през интервали.За спиране еднократно кратко натискане назад.Значи мойте кабели бяха се прекьснати.При продьлжителен натиск нямаше проблем но на кьси интервали беше зле.Смених релето и проверих моторчето както и пластините на десния ключ в крайна сметка се оказаха кабелите.2-те страдат от този проблем.
колега кабелите са ок моторчето си работи но като натисна на пред и започва да работи без да спре ще погледна релето да не би да е от него
- Bobcho_82
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: GU+
batko_miro написа:Ся ми хрумна друго... Машинката нали е с 3 кабела. Да не би движението на интервали и постоянното движение при помпане да се командват от 2 различни кабела... Ако е така, утре май ше кинем жици, че май натам отива компота. Някой схемица?
Точно така е колега сам си си отговорил на въпроса
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Колего проблема е решен! Днес махах маншона на вратата и гледах кабелите, няма прекъснати всичко е ток и жици. Поразбутах ги и наместих маншона. И пак същия к-р. Накрая се отчаях и реших да отворя моторчето. Нямате си на представа каква гняс беше при пластините, които контактуват с металния обръч на редуктора(явно ги има). Счупих нитовете, греста беше станала на лепило. Изчистих я, после с WD-40 пръсках яко и моторчето тръгна доста по-свободно да се движи И ВЕЧЕ СИ ПРАВИ ЦЯЛ ОБОРОТ!!! На мястото на нитовете завих болчета, които сами си нарязаха резба в алуминиевия корпус и стана доста здраво. Една нова чистачка и заспинкаааа
. На колегата, който беше питал по-горе: релето за задната чистачка е номер 72. Смъкни го от бушониерата и му махни капачето, внимавай да не падне пружинката, която може би се е откачила и затова постоянно ти движи чистачката. После я постегни тая пуста пружинка(с навиващи движения дано да ме разбереш) като внимаваш ченгелчетата, с които се закача да останат успоредни, че инак може пак да изпадне.
Това е от мене, дано съм ви бил полезен
. На колегата, който беше питал по-горе: релето за задната чистачка е номер 72. Смъкни го от бушониерата и му махни капачето, внимавай да не падне пружинката, която може би се е откачила и затова постоянно ти движи чистачката. После я постегни тая пуста пружинка(с навиващи движения дано да ме разбереш) като внимаваш ченгелчетата, с които се закача да останат успоредни, че инак може пак да изпадне.Това е от мене, дано съм ви бил полезен

- di4evv
- Автомобил: ауди а 4
- Двигател:
Re: Проблем със задна чистачка Голф 2...Решен...
Значи бях прав и все пак ги има тези пластинки.Колегата ся ме зариби да си правя и аз чистачката
:
А за колегата който не може да си спре чистачката..пробвал ли си като я пуснеш ,пак да натиснеш лоста напред .Ако и тогава не спира най вероятно проблема е в релето
А за колегата който не може да си спре чистачката..пробвал ли си като я пуснеш ,пак да натиснеш лоста напред .Ако и тогава не спира най вероятно проблема е в релето
-
danaildel4ev
- Автомобил:
- Двигател:
di4evv написа:Значи бях прав и все пак ги има тези пластинки.Колегата ся ме зариби да си правя и аз чистачката![]()
:
колега пробвал съм няма никакъв ефект май проблема ми е в релето
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
проблема ти е в релето
- di4evv
- Автомобил: ауди а 4
- Двигател:
И аз днес си оправих моето моторче.Като отворих редуктора контактите на пластините се бяха зацапали и вътре беше ужас.Изчистих го с обезмаслител идеално и му сложих нова грес (че старата беше като дъвка) и ефекта беше повече от добър.Вече интервала си работи без проблем 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”