Проблем със задна чистачка Голф 2...Решен...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
cucu
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със задна чистачка Голф 2

Мнениеот cucu » Сря 30 дек 2009 16:57

колеги,вътре в редуктора на чистачката има три пластини в които влиза елбуксата и от там отива на моторчето ,тези пластини контактуват по месингов пръстен,който не е цял има и прекъсване ,само че не знам в какво положение трябва да бъде този пръстен спрямо пластините,този месингов пръстен е отлят на пластмасовото колело което задвижва чистачката,а това колело се задвижва от механизъм-червяк който пък идва от моторчето.въэможно е прескачане на червяка спрямо пластмасовото колело,респективно месинговият пръстен,според мен трябва да се знае позицията на пръстена спрямо пластините,може би от там идва белята но не е сигурно все пак.

zig-zag
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zig-zag » Сря 30 дек 2009 18:05

Така,да поясня за тези които не знаят.Еднократно продьлжително натискане назад-разпрьсквача подава и чистачката прави 6-7 оборота и спира.Еднократно кратко натискане назад прави 2 оборота през интервали.За спиране еднократно кратко натискане назад.Значи мойте кабели бяха се прекьснати.При продьлжителен натиск нямаше проблем но на кьси интервали беше зле.Смених релето и проверих моторчето както и пластините на десния ключ в крайна сметка се оказаха кабелите.2-те страдат от този проблем.

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildel4ev » Сря 30 дек 2009 18:11

zig-zag написа:Така,да поясня за тези които не знаят.Еднократно продьлжително натискане назад-разпрьсквача подава и чистачката прави 6-7 оборота и спира.Еднократно кратко натискане назад прави 2 оборота през интервали.За спиране еднократно кратко натискане назад.Значи мойте кабели бяха се прекьснати.При продьлжителен натиск нямаше проблем но на кьси интервали беше зле.Смених релето и проверих моторчето както и пластините на десния ключ в крайна сметка се оказаха кабелите.2-те страдат от този проблем.

колега кабелите са ок моторчето си работи но като натисна на пред и започва да работи без да спре ще погледна релето да не би да е от него

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Сря 30 дек 2009 18:25

batko_miro написа:Ся ми хрумна друго... Машинката нали е с 3 кабела. Да не би движението на интервали и постоянното движение при помпане да се командват от 2 различни кабела... Ако е така, утре май ше кинем жици, че май натам отива компота. Някой схемица? :mrgreen:

Точно така е колега сам си си отговорил на въпроса :wink: На моторчето имаш постоянен + и - като имаш и един минус през релето.Затова като задържиш да пръска и моторчето върти а като пуснеш и спира на половината ход.Търси къде е прекъснат минусовият кабел.

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Сря 30 дек 2009 20:17

Колего проблема е решен! Днес махах маншона на вратата и гледах кабелите, няма прекъснати всичко е ток и жици. Поразбутах ги и наместих маншона. И пак същия к-р. Накрая се отчаях и реших да отворя моторчето. Нямате си на представа каква гняс беше при пластините, които контактуват с металния обръч на редуктора(явно ги има). Счупих нитовете, греста беше станала на лепило. Изчистих я, после с WD-40 пръсках яко и моторчето тръгна доста по-свободно да се движи И ВЕЧЕ СИ ПРАВИ ЦЯЛ ОБОРОТ!!! На мястото на нитовете завих болчета, които сами си нарязаха резба в алуминиевия корпус и стана доста здраво. Една нова чистачка и заспинкаааа :kissy: . На колегата, който беше питал по-горе: релето за задната чистачка е номер 72. Смъкни го от бушониерата и му махни капачето, внимавай да не падне пружинката, която може би се е откачила и затова постоянно ти движи чистачката. После я постегни тая пуста пружинка(с навиващи движения дано да ме разбереш) като внимаваш ченгелчетата, с които се закача да останат успоредни, че инак може пак да изпадне.
Това е от мене, дано съм ви бил полезен love.vwclub

Потребителски аватар
di4evv
Автомобил: ауди а 4
Двигател:

Re: Проблем със задна чистачка Голф 2...Решен...

Мнениеот di4evv » Чет 31 дек 2009 0:33

Значи бях прав и все пак ги има тези пластинки.Колегата ся ме зариби да си правя и аз чистачката :D :D :

А за колегата който не може да си спре чистачката..пробвал ли си като я пуснеш ,пак да натиснеш лоста напред .Ако и тогава не спира най вероятно проблема е в релето

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildel4ev » Чет 31 дек 2009 10:05

di4evv написа:Значи бях прав и все пак ги има тези пластинки.Колегата ся ме зариби да си правя и аз чистачката :D :D :

А за колегата който не може да си спре чистачката..пробвал ли си като я пуснеш ,пак да натиснеш лоста напред .Ако и тогава не спира най вероятно проблема е в релето

колега пробвал съм няма никакъв ефект май проблема ми е в релето

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Чет 31 дек 2009 10:45

проблема ти е в релето

Потребителски аватар
di4evv
Автомобил: ауди а 4
Двигател:

Мнениеот di4evv » Чет 31 дек 2009 18:26

И аз днес си оправих моето моторче.Като отворих редуктора контактите на пластините се бяха зацапали и вътре беше ужас.Изчистих го с обезмаслител идеално и му сложих нова грес (че старата беше като дъвка) и ефекта беше повече от добър.Вече интервала си работи без проблем :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”