Проблем при превключване - AHF.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Проблем при превключване - AHF.

Мнениеот nasko1978 » Сря 30 дек 2009 11:19

Колеги здравейте!Отдавна ме тормози едно странно скърцане при превключване от висока към ниска предавка.В 85% от случаите става при десен завой, но и когато е направо.Няма значение топла или студена.Скърца сякаш има нещо ръждясало-бях чел за някакво вътрешно каре :roll:Маслото в скоростите е ново и проверено от преди 10дни.Проблем при превключване няма.Знам,че не съм в точният раздел,но така ще го видят колеги с кола като моята. :)

liolioto
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем при превключване - AHF.

Мнениеот liolioto » Сря 30 дек 2009 19:29

Привет колега!Споделям лично мнение без да знам какъв точно е звука на това скърцане.Скоро сменях съединител с маховик при един колега от форума(небезизвестния ifidik)и когато го разглоби и извади маховика със съединителя се оказа,че поради износване на маховика,диска е опирал в част от корпуса на скоростната кутия,който е алуминиев.Преди това и аз имах едно такова прескърцване от висока на ниска предавка като пусна съединителя по-рязко.Пак казвам това е само споделяне на личен опит.Дано да не се окаже това,че е скъпичък комплекта маховик+съединител.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 30 дек 2009 23:44

ско потвърдиш,че и педала на съединителя ти е по твърд , със сигурност си за съединител.притискателя опира в кутията.като я свалите ще видиш.

dakata2006
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dakata2006 » Пет 01 яну 2010 23:34

почти на 100%е маховика и моята издаваше такива звуци

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пон 04 яну 2010 8:53

ifidik написа:ско потвърдиш,че и педала на съединителя ти е по твърд , със сигурност си за съединител.притискателя опира в кутията.като я свалите ще видиш.

Ifidik, не ми е направило впечатление,но ще обърна внимание.Интересното е ,че го прави рядко при различни условия, по-често когато колата е натоварена!??Нали има някакво каре,което се смазва!?? :?

Chovekagrupa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Chovekagrupa » Съб 25 сеп 2010 19:21

Тампон при скоростната кутия. И аз го имах проблема и с това се оправи.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Нед 26 сеп 2010 12:46

Насе, при мен проблема изчезна, когато смених съеденителя. Скърцане (при мен беше като виене) го имаше само като свалям от голяма на малка скорост или когато тръгвам по нагорнище или искам да кача някой тротоар.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Нед 26 сеп 2010 12:51

Luciano написа:Насе, при мен проблема изчезна, когато смених съеденителя. Скърцане (при мен беше като виене) го имаше само като свалям от голяма на малка скорост или когато тръгвам по нагорнище или искам да кача някой тротоар.

И какво му беше на съединителя -износен,олуфтен или друго :roll:

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пон 27 сеп 2010 9:25

Luciano написа:Насе, при мен проблема изчезна, когато смених съеденителя. Скърцане (при мен беше като виене) го имаше само като свалям от голяма на малка скорост или когато тръгвам по нагорнище или искам да кача някой тротоар.

Васе при мен го има само като свалям от голяма на малка скорост.Откакто съм пуснал темата съм го усетил 5-6 пъти само,знам ли!?Свиквам с мисълта за нов съединител,все пак колата ми е на 265х.км.

Върни се в “Дизелови агрегати”