онзи ден след повече от 24 часа път на влизане в БГ ме спряха любимите ни полицаи. На 2 бензиностанции разбрах, че няма краткосрочни винетки, поради което не си купих (а и поради липсата на бг пари) и мислих да си купя малко по-навътре в страната (примерно към София, от Калотина влизам). Спира ме полицая и веднага първите му думи бяха "Колега караш без винетка..", аз казах, че търся бензиностанция ОМВ, защото имам само дебитна карта и от там мога да платя с нея, но не ми признаха извинението и ми взеха талона и ми писаха акт за 100 лв. Показах им всички винетки от европейските държави, че съм дал повече от 50 евро за винетки и не ми е била целта да спестя още 5 евро... но не признаха. На мой приятел му се е случило същото преди 5 дни, той им е казал, че няма винетки и са го пуснали. Искам сега да пиша възражение на акта и да го пратя в София.. как мислете дали е основателна причината? Друго което чух е, че на 30 км след границата имам право да карам без винетка.. вярно ли е ? Просто това е пародия след 2000 км по чубина и без нито една проверка за винетка и никакви проблеми още на 26-ти км в БГ да се заядат...
Друг проблем е, че днеска може би не работят пощите и не мога да пратя възражението.. дали да чакам да ми издадат Наказателно постановление и да обжалвам него?
П.С. След като ми писаха акта, едва на 6-тата бензиностанция, на която спрях можах да си набавя прословътата винетка за дупките по пътищата ни..
Поздрави,
Веско
До 31 януари КАТ няма да глобява гражданите за липса на винетки
До 31 януари 2010 г. КАТ няма да глобява гражданите, които не са успели да закупят краткосрочни винетни стикери, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Водачите на товарните и леките автомобили, които влизат на територията на България в началото на годината, ще могат да закупят винетни стикери за 2010 г. от всички ГКПП в страната. На този етап винетки могат да се набавят и в областните пътни управления и в централната сграда на Агенция "Пътна инфраструктура" на площад "Македония" 3 в София. За облекчение на гражданите, на 31 декември, 2 и 3 януари ще има дежурни служители в областните пътни управления и в сградата на АПИ с работно време от 9.00 ч. до 17.30 ч. От тези места ще могат да се закупят винетни стикери за 2009 г. и следващата година. Годишните винетки за 2009 г. ще важат до 31 януари 2010 г. Седмичните и месечните винетни стикери, закупени в края на декември 2009 г., ще бъдат в сила до съответната дата на януари 2010 г. Към момента все още не е сключен договор между Агенция "Пътна инфраструктура" и избрания изпълнител в конкурса за разпространение на винетни стикери поради подадена жалба от друг участник в конкурса. Затова контролните органи на КАТ "Пътна полиция" няма да глобяват гражданите, които не са успели да закупят краткосрочни винетни стикери до 31 януари 2010 г.
Дата: 2009-12-30 12:46:01 | Източник: TVEvropa.com