Акт за винетка - възражение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Акт за винетка - възражение

Мнениеот BECK0 » Чет 31 дек 2009 9:46

Здравейте колеги,
онзи ден след повече от 24 часа път на влизане в БГ ме спряха любимите ни полицаи. На 2 бензиностанции разбрах, че няма краткосрочни винетки, поради което не си купих (а и поради липсата на бг пари) и мислих да си купя малко по-навътре в страната (примерно към София, от Калотина влизам). Спира ме полицая и веднага първите му думи бяха "Колега караш без винетка..", аз казах, че търся бензиностанция ОМВ, защото имам само дебитна карта и от там мога да платя с нея, но не ми признаха извинението и ми взеха талона и ми писаха акт за 100 лв. Показах им всички винетки от европейските държави, че съм дал повече от 50 евро за винетки и не ми е била целта да спестя още 5 евро... но не признаха. На мой приятел му се е случило същото преди 5 дни, той им е казал, че няма винетки и са го пуснали. Искам сега да пиша възражение на акта и да го пратя в София.. как мислете дали е основателна причината? Друго което чух е, че на 30 км след границата имам право да карам без винетка.. вярно ли е ? Просто това е пародия след 2000 км по чубина и без нито една проверка за винетка и никакви проблеми още на 26-ти км в БГ да се заядат...

Друг проблем е, че днеска може би не работят пощите и не мога да пратя възражението.. дали да чакам да ми издадат Наказателно постановление и да обжалвам него?

П.С. След като ми писаха акта, едва на 6-тата бензиностанция, на която спрях можах да си набавя прословътата винетка за дупките по пътищата ни..

Поздрави,
Веско

До 31 януари КАТ няма да глобява гражданите за липса на винетки
До 31 януари 2010 г. КАТ няма да глобява гражданите, които не са успели да закупят краткосрочни винетни стикери, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Водачите на товарните и леките автомобили, които влизат на територията на България в началото на годината, ще могат да закупят винетни стикери за 2010 г. от всички ГКПП в страната. На този етап винетки могат да се набавят и в областните пътни управления и в централната сграда на Агенция "Пътна инфраструктура" на площад "Македония" 3 в София. За облекчение на гражданите, на 31 декември, 2 и 3 януари ще има дежурни служители в областните пътни управления и в сградата на АПИ с работно време от 9.00 ч. до 17.30 ч. От тези места ще могат да се закупят винетни стикери за 2009 г. и следващата година. Годишните винетки за 2009 г. ще важат до 31 януари 2010 г. Седмичните и месечните винетни стикери, закупени в края на декември 2009 г., ще бъдат в сила до съответната дата на януари 2010 г. Към момента все още не е сключен договор между Агенция "Пътна инфраструктура" и избрания изпълнител в конкурса за разпространение на винетни стикери поради подадена жалба от друг участник в конкурса. Затова контролните органи на КАТ "Пътна полиция" няма да глобяват гражданите, които не са успели да закупят краткосрочни винетни стикери до 31 януари 2010 г.
Дата: 2009-12-30 12:46:01 | Източник: TVEvropa.com

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Акт за винетка - възражение

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 31 дек 2009 9:55

Здрасти колега, Много кофти случка. Незнам какво можеш да направиш, щом си проверил 2,3. Бензиностанции и са нямали краткосрочни винетки, ти нямаш вина за това, а те куките като те видят че си със чуждестранен номер са искали парички да изкарат от тебе. Можеш да пуснеш възражение, но мисля че няма да ти обърнат внимание близкия 1 месец, а до тогава ти ще си платиш глобата и няма да има смисъл от това упражнение. Много лошо са постъпили и то точно преди празниците.
Явно с тези 100 лева глоба си си платил за цялата 2009-та година винетката. Но какво да се прави България.

п.п Лично аз ти пожелавам да си изкараш Весело Новата година, и да си спестиш нервите за тези 100 лева, най-важното е да си жив и здрав, всичко дру го е преходно. :да:

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Чет 31 дек 2009 14:06

Добре де на Калотина нямаше ли? Там си има будка, която продава на чужденците и работи с евра. :roll:
Ако там е нямало си в пълното си право да пишеш възражение, но ако са имали просто нямаш основание.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Чет 31 дек 2009 14:13

случил си на кофти куки, подай възражение

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 31 дек 2009 14:44

stefarata написа:случил си на кофти куки...
IceHeart написа:п.п Лично аз ти пожелавам да си изкараш Весело Новата година, и да си спестиш нервите за тези 100 лева, най-важното е да си жив и здрав, всичко друго е преходно. :да:

Доколкото виждам, ти си от Шумен, та май само ще се разправяш ще губиш време, ще правиш излишни разходи, а не е и сигурно че в крайна сметка ти ще спечелиш. Така че по - добре тегли им една по - сериозна и си изкарай довечера весело на празника :beer

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Чет 31 дек 2009 15:11

stefarata написа:случил си на кофти куки, подай възражение

Доколкото разбирам е попаднал на сливнишките полицаи, а те са много мръсни.
Напълно вероятно е да е нямало на Калотина и те отлично да са знаели за това! :не:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 01 яну 2010 19:48

сливнишкитенполицай не са на 26 км от границата.
не си разбрал правилно.
няма смисъм според мен да се занимаваш.вината е твоя че не си си купил винетка.
това че няма на бензиностанцийте не те извинява.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 01 яну 2010 19:55

Layer написа:сливнишкитенполицай не са на 26 км от границата.
не си разбрал правилно.
няма смисъм според мен да се занимаваш.вината е твоя че не си си купил винетка.
това че няма на бензиностанцийте не те извинява.

И как е негова вината???? :screwy Щом е нямало от къде да закупи,да я напечата ли? :dummy:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 01 яну 2010 21:19

На границата е невъзможно да няма винетки.Това че си забравил да си купиш си е твой проблем.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пет 01 яну 2010 21:23

enigma79 написа:И как е негова вината???? :screwy Щом е нямало от къде да закупи,да я напечата ли? :dummy:

Колега не е негова вината но по принцип полицая констатира че няма винетка и това е , доводите на колегата може да са си много основателни но от личен опит ... нямаш ли значи нямаш . Оставаш на милосърдието на КАТаджията .....

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Съб 02 яну 2010 0:11

Така е вината е моя, че нямам винетка, но трудно се намират винетки в последните дни от годината.. на границата мисля също, че в бутката е нямало (поне преди 2 дни).. въпроса е, че те си стоят там точно с тази цел да спират хората, които не са спирали през 100м да намерят по някакъв начин винетка, ами като мен са решили да търсят малко по-навътре от границата.. в тяхната бърлога имаше още 4-5 акта за винетка на бюрото, където сложиха моя.. Ще възражавам наказателното постановление, когато излезе..

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 02 яну 2010 0:28

enigma79 написа:
Layer написа:..........

И как е негова вината???? :screwy Щом е нямало от къде да закупи,да я напечата ли? :dummy:

това ,че не е търсил навсякъде,незначи че няма.
ама както и да е,излишно е да спорим.

колега пиши какво е станало след време като излезе постановлението.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Съб 02 яну 2010 8:22

Добро утро, Весо. Нека и аз да направя анализ на писаното от тебе, защо нямаш шанс при обжалване на акта.
Вяроятно написаното от тебе е вярно, щом като търсиш нашето мнение.
Но има няколко момента, които са двумислени в твоето питане.
1. На границата продават винетки, сигурен съм. Само ако там е нямало, имаш шанс в обжалването, което трябва да се докаже. Винетки се продават и с Евро.
2. „че няма краткосрочни винетки, поради което не си купих (а и поради липсата на бг пари)” И все пак, причината да не купиш винетка е, че си нямал 10лв или няма винетка?
3. „Показах им всички винетки от европейските държави”. Да, ама там българските оправдания не минават.
4. „На мой приятел му се е случило същото преди 5 дни.... и са го пуснали”. Ти си бил подготвен за тази версия пред българските полицаи.

Може да пробваш обжалване, но съм сигурен, при така написаното от тебе, че няма да мине.

Потребителски аватар
topalak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот topalak » Съб 02 яну 2010 10:16

Сьщото се случи и с мен колга през 2007 в Русе.Идвам си от Германия и просто нямаше винетки в митницата и като излязох от митницата още на 1-то крьгово ме спряха обаче се разминах сьс глобата за скромните 20евро рюшвет.И така след още 10км си намерих винетка и си купих!!!

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 02 яну 2010 11:43

За сто лева не си заслужава разправиите с обжалването ......

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”