Проблем с централното на 6N

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
shamana
Автомобил:
Двигател:

Проблем с централното на 6N

Мнениеот shamana » Пон 28 дек 2009 15:04

Дайте някакви идеи как мога да си оправя централното заключване.Една сутрин просто колата не поиска да се отключи от дистанционното, пробвах с ключа, но и от там не можа.Машинката не я чувам да се мъчи като пробвам на шофьорската врата :(

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с централното на 6N

Мнениеот Ico_Polo » Пон 28 дек 2009 18:47

Не съм го правил, но ще ти кажа как ми го обясниха на мене! Естественно първо проверяваш бушоните, после отваряш багажника, в дясно горе има едни "врътки", отваряш кората и отдолу е компресора за централното. Или е загубил тоците или нещо се е скапал. Ако са ме излъгали мене, и аз лъжа тебе, но дано да съм помогнал.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Пон 28 дек 2009 20:08

Колега, компресора и електрониката към него се намира зад капака на аптечката отдясно в багажника, зад едни стиропори. Има една платка, която може да ти се е откачила буксата към нея, може да ти е паднал акумулатора, а батерията на дистанционното проверявал ли си я :?:

Потребителски аватар
shamana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shamana » Пон 28 дек 2009 20:30

Батерията си е добре, защото алармата се изключва, просто колата стои заключена. Мерси за съветите, утре на светло ще погледна и ще пиша какво е станало.

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Пон 28 дек 2009 20:48

Колега,сблъсках се със същият проблем вчера и не искам да те разочаровам ама най-вероятно ти е изгоряло моторчето:)2ра употреба по моргите е 40-50лв.

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Пон 28 дек 2009 20:50

shamana написа:Дайте някакви идеи как мога да си оправя централното заключване.Една сутрин просто колата не поиска да се отключи от дистанционното, пробвах с ключа, но и от там не можа.Машинката не я чувам да се мъчи като пробвам на шофьорската врата :(

Колега ако е било -10,-12 градуса нормално е да не иска да отключи централното.Просто е замръзнало всичко,отключвай механичо и след като се затопли малко колата ще се оправи.Насочвай духалките отстрани да духат към корите на вратите :012:

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Пон 28 дек 2009 20:54

при -17 -18 не ми е създавало проблеми моето...дано да е от темепратурата :beer

Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Soyer » Вто 29 дек 2009 16:50

Поослушай се да не е отишло някое уплътнение и да губи компресия. Заключи и отключи като си в колата и слушай. На мен скоро ми прави такъв номер.

Потребителски аватар
shamana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shamana » Сря 30 дек 2009 18:23

А можете ли да ми обясните какъв е точно принципа на работа на централното - каква е функцията на машинките във вратите, компресора в багажника и т.н. Днес пак мъчих компресора, мерих че ток стига до него, чува се съвсем тихо някакъв звук от него като отключвам и заключвам. А и се усетих, че сега даже не мога да сипя бензин, защото капачката на резервоара е заключена :|

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Сря 30 дек 2009 20:35

капачката можеш да я отключиш като всмукнеш през маркучето за вакуума,малко неприятно,ама мъже сме;)между другото : един много лесен начин да разбереяш откъде ти е проблема :wink: : ако като всмукнеш през маркучето,за да си отвориш капачката на резервоара,има неприятен мирис на изгоряло значи трябва да се върнеш малко по-нагоре в темата и да видиш какво съм написал:)

Потребителски аватар
shamana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shamana » Съб 02 яну 2010 20:45

achopopov, ти като казваш, че ти е изгоряло моторчето, кое имаш предвид - компресора или машинката във вратата? :roll:

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_Polo » Съб 02 яну 2010 22:15

shamana написа:achopopov, ти като казваш, че ти е изгоряло моторчето, кое имаш предвид - компресора или машинката във вратата? :roll:

:063: :applause: :063: Честита нова година-първо, и второ - закарай си колата на майстор, че ще убиеш някой с тия въпроси! :horror:

Потребителски аватар
shamana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shamana » Нед 03 яну 2010 0:00

Честита и на теб, Ico_Polo. Аз си мислех, че форумът е за това - въпроси и отговори.Тези, които не разбират особено много питат, а знаещите отговарят.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Нед 03 яну 2010 17:36

Ами хубаво питаш, ама тука не сме форум за гадатели :wink: Първо провери какво става покрай компресора, като някой завърти ключа в ключалката, след това ако не чуеш нищо от него, пробвай да духнеш в маркучето му, като го откачиш и от там нататък си прави изводи... Пък я кажи за какво аджеба имаш 2 ключалки, май за да може да провериш като завъртиш на другата, дали не е случайно проблема във вратата :)

Потребителски аватар
kojuharov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kojuharov » Нед 03 яну 2010 20:40

Не знам за вас обаче днес сутринта когато станах се стреснах на тоя сняг, вечерта нищо нямаше. Пробвах с ключалките и всичко си работи, но и температурите не са паднали много. Чукнах и запали веднага.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”