Гасне при тръгване, скоростите не работят нормално
- blue_cube
- Автомобил:
- Двигател:
Гасне при тръгване, скоростите не работят нормално
Здравейте,за пръв път пиша във форума
Потърсих проблем, подобен на моя, но не открих.. Имам Голф 3-ка, 1.4, '94г, бензин. Досега не съм имала оплаквания, но днес се случи следното- при палене и тръгване започна да гасне. Трябваше да давам много газ и почти да не пускам съединителя, за да успея да отлепя, след няколко минути набираше достатъчно скорост и превключвах на втора, вече нямах проблеми. Но при всяко спиране на светофар- отново гаснене и трудно тръгване. Опитах да включа на трета после- качи обороти като за първа. Задната за щастие работи..Освен това скоростният лост ми се струва, че издава леко странен звук и е видимо по-"разхлабен". Притесних се да не е за смяна цялата скоростна кутия, виждам, че не са евтини
Ще съм благодарна за всякакви идеи, тези дни ще ида на сервиз, но все пак да имам някаква представа
Мерси предварително..
Re: Гасне при тръгване, скоростите не работят нормално
здравей колежке
Първо, честита нова година
според мен нямаш проблем със скоростната кутия тя си е на ред,проблемът идва от подаването на горивото,усетила ли си някакро прекъсване или не равномерна работа на двигателя когато не го форсираш за да върви,втори въпрос-- колата с газова уредба ли е или е само на бензин,и последно ---изведнъж ли започна да прави така че да гасне или е започнало преди няколко дена но в по лек стадий примерно с леко претрисане или придърпване
Колежке, може да имаш два отделни проблема. Съветвам те да идеш в сервиз, защото така дистанционно без да сме видели колата можем само да гадаем.
П.П. Не ходи в сервиза сама, а вземи някой за компания, че хищните майстори като видят сама жена почват да си мислят само за лесна печалба.

П.П. Не ходи в сервиза сама, а вземи някой за компания, че хищните майстори като видят сама жена почват да си мислят само за лесна печалба.

- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Разхлабения лост може да се дължи на една "ябълка", която аз смених точно поради тая причина и сега лоста ми почти няма свободен ход.
Прекъсването и угасянето може да се дължи на свещи, кабели, дистрибуторна капачка, палец ...
Най добре сервиз, там ще ти кажат точно от какво е.Надявай се да не е от горивната помпа.
Прекъсването и угасянето може да се дължи на свещи, кабели, дистрибуторна капачка, палец ...
Най добре сервиз, там ще ти кажат точно от какво е.Надявай се да не е от горивната помпа.
- blue_cube
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви за бързите отговори, честита нова година на всички, вчера от бързане да пиша, съм забравила да го кажа
Jorko-1- КОлата е на бензин. Не съм усещала неравномерна работа на двигателя, преди 2 месеца имаше някакъв проблем с оборотите (или вдига много високи на празен ход, или дори веднъж ми ги смъкна много и загасна), но това майсторът го оправи бързо- температурният датчик не даваше добър контакт. Не е придървала..
The_tupan- мерси за съвета, мисля, че вече си намерих коректен майстор, работи бързо и не взима много
Pacoboy- значи горивна помпа и цялата скоростна кутия ще са зло номер 1
Утре отивам на диагностика, ще се надявам да не е такъв проблемът. А смяната на "ябълката" предполагам не е много скъпа..?
Jorko-1- КОлата е на бензин. Не съм усещала неравномерна работа на двигателя, преди 2 месеца имаше някакъв проблем с оборотите (или вдига много високи на празен ход, или дори веднъж ми ги смъкна много и загасна), но това майсторът го оправи бързо- температурният датчик не даваше добър контакт. Не е придървала..
The_tupan- мерси за съвета, мисля, че вече си намерих коректен майстор, работи бързо и не взима много
Pacoboy- значи горивна помпа и цялата скоростна кутия ще са зло номер 1
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
То се води ремонтен комплект за скоростен лост.Там е тази "ябълка", гумички, шайби и едни тапички, които не е задължително да се сменят, но е желателно.Тази "ябълка" представлява каучукова топка (бяла) релефна.Целия комплект го взех за 17лв и сам си го смених, не е кои знае каква философия.
Успех.
Успех.
колежке и за бензинновата помпа не се притеснявай тя е около 30-40 лева според зависи от къде си я купуваш
нищо й няма на машината споко скоро пак ще е на крака

- blue_cube
- Автомобил:
- Двигател:
Майсторът със сигурност откри необходимост от смяна на ябълката (но не се наемам сама да го правя
) Тук-там съм оставила някоя и друга част по пътя явно
Може би ще се окаже и съединител.. Но поне бензиновата помпа не е, както и някаква по-сериозна повреда по скоростната кутия. А, че Голфът пак ще е на крака, не се и съмнявам
Мерси пак за мненията 
Мерси пак за мненията 
no problemo
за това сме се събрали дет се вика 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”