Гасне при тръгване, скоростите не работят нормално

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
blue_cube
Автомобил:
Двигател:

Гасне при тръгване, скоростите не работят нормално

Мнениеот blue_cube » Нед 03 яну 2010 19:30

Здравейте,за пръв път пиша във форума :) Потърсих проблем, подобен на моя, но не открих.. Имам Голф 3-ка, 1.4, '94г, бензин. Досега не съм имала оплаквания, но днес се случи следното- при палене и тръгване започна да гасне. Трябваше да давам много газ и почти да не пускам съединителя, за да успея да отлепя, след няколко минути набираше достатъчно скорост и превключвах на втора, вече нямах проблеми. Но при всяко спиране на светофар- отново гаснене и трудно тръгване. Опитах да включа на трета после- качи обороти като за първа. Задната за щастие работи..Освен това скоростният лост ми се струва, че издава леко странен звук и е видимо по-"разхлабен". Притесних се да не е за смяна цялата скоростна кутия, виждам, че не са евтини :? Ще съм благодарна за всякакви идеи, тези дни ще ида на сервиз, но все пак да имам някаква представа :) Мерси предварително..

Потребителски аватар
jorko-1
Автомобил:
Двигател:

Re: Гасне при тръгване, скоростите не работят нормално

Мнениеот jorko-1 » Нед 03 яну 2010 20:23

здравей колежке :) Първо, честита нова година :) според мен нямаш проблем със скоростната кутия тя си е на ред,проблемът идва от подаването на горивото,усетила ли си някакро прекъсване или не равномерна работа на двигателя когато не го форсираш за да върви,втори въпрос-- колата с газова уредба ли е или е само на бензин,и последно ---изведнъж ли започна да прави така че да гасне или е започнало преди няколко дена но в по лек стадий примерно с леко претрисане или придърпване

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 03 яну 2010 22:06

Колежке, може да имаш два отделни проблема. Съветвам те да идеш в сервиз, защото така дистанционно без да сме видели колата можем само да гадаем.
П.П. Не ходи в сервиза сама, а вземи някой за компания, че хищните майстори като видят сама жена почват да си мислят само за лесна печалба. :) :beer

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Нед 03 яну 2010 23:44

Разхлабения лост може да се дължи на една "ябълка", която аз смених точно поради тая причина и сега лоста ми почти няма свободен ход.
Прекъсването и угасянето може да се дължи на свещи, кабели, дистрибуторна капачка, палец ...
Най добре сервиз, там ще ти кажат точно от какво е.Надявай се да не е от горивната помпа.

Потребителски аватар
blue_cube
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blue_cube » Пон 04 яну 2010 23:15

Благодаря ви за бързите отговори, честита нова година на всички, вчера от бързане да пиша, съм забравила да го кажа :)
Jorko-1- КОлата е на бензин. Не съм усещала неравномерна работа на двигателя, преди 2 месеца имаше някакъв проблем с оборотите (или вдига много високи на празен ход, или дори веднъж ми ги смъкна много и загасна), но това майсторът го оправи бързо- температурният датчик не даваше добър контакт. Не е придървала..
The_tupan- мерси за съвета, мисля, че вече си намерих коректен майстор, работи бързо и не взима много :)
Pacoboy- значи горивна помпа и цялата скоростна кутия ще са зло номер 1 :wink: Утре отивам на диагностика, ще се надявам да не е такъв проблемът. А смяната на "ябълката" предполагам не е много скъпа..?

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Вто 05 яну 2010 18:47

То се води ремонтен комплект за скоростен лост.Там е тази "ябълка", гумички, шайби и едни тапички, които не е задължително да се сменят, но е желателно.Тази "ябълка" представлява каучукова топка (бяла) релефна.Целия комплект го взех за 17лв и сам си го смених, не е кои знае каква философия.
Успех.

Потребителски аватар
jorko-1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jorko-1 » Сря 06 яну 2010 11:19

колежке и за бензинновата помпа не се притеснявай тя е около 30-40 лева според зависи от къде си я купуваш :) нищо й няма на машината споко скоро пак ще е на крака :) :)

Потребителски аватар
blue_cube
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blue_cube » Сря 06 яну 2010 23:12

Майсторът със сигурност откри необходимост от смяна на ябълката (но не се наемам сама да го правя :) ) Тук-там съм оставила някоя и друга част по пътя явно :roll: Може би ще се окаже и съединител.. Но поне бензиновата помпа не е, както и някаква по-сериозна повреда по скоростната кутия. А, че Голфът пак ще е на крака, не се и съмнявам :applause: Мерси пак за мненията :beer

Потребителски аватар
jorko-1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jorko-1 » Чет 07 яну 2010 22:26

no problemo :) за това сме се събрали дет се вика love.vwclub

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”