След взимане на колата от сервиз намерих в багажника да се въргаля тази "тапа"...
Не можах да намеря в интернет от какво и къде е.... съмнявам се да е от моята кола, тъй като има червена боя по нея, но все пак би било хубаво да се знае.
На нея пише TRW и някакъв номер, което ме навежда на мисълта за спирачки.... !?
http://www.mypicx.com/01052010/unknown/
Какво и от какво е това?
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Re: Какво и от какво е това?
това е гумена тапа от която имаш изобилие по пода 

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Може да ти е липсвала и предишния собсвеник да е подготвил за слагане,но сто процента е тапа за под,а може и да е махната нарочно ако някъде ти влиза вода да се отича.
Остави ги тия работи с нарочното махане. Най-хубаво се поогледай отдоло при възможност да не си гледаш рибки като започне да се топи снега.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Няма никакъв предишен собственик - колата не съм я купил сега - тапата я нямаше в багажника преди да я оставя в сервиза
Съмнява ме да е от моята, тъй като има червена боя по нея... а моята не е червена
Това отдлу на колата ли се поставя? т.е. дъното гледано отдолу? Не съм забелязвал толкова големи тапи на Г4....

Съмнява ме да е от моята, тъй като има червена боя по нея... а моята не е червена

Това отдлу на колата ли се поставя? т.е. дъното гледано отдолу? Не съм забелязвал толкова големи тапи на Г4....
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
Мисля да попитам тука,за тези дупките по праговете от долу,всичките ли трябва да са запушени че на някой ми липсват тапи?
Лятото забелязах че една я нямаше и намерих от морга, да я сложа. И да, голяма е тапата, като размер със сигурност е по-голяма от 1лв. Но все си мисля че не беше елипсовидна тая която сменях, а окръжност.
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По принцип тези тапи са сложени ако по някаква случайност влезе вода в копето и се наводни махаш я и тя се източва после пак си я слагаш и готово. Обаче понеже колите застаряват с времето и гумата устарява и става по твърда и започва да се чупи и тапите започват да падат при допир с нещо или ако я закачиш на нещо. 

- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, под резервната гума в багажника има такива тапи, провери дали не ти липсва от там.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Haralampi написа:Това отдлу на колата ли се поставя? т.е. дъното гледано отдолу? Не съм забелязвал толкова големи тапи на Г4....
Като махнеш мокетите колега в самото купе.
- Haralampi
Е последно къде да търся липсата на тая тапа
Няма да разлгабям цялата кола сега
Не е елипсовидна тапата - кръгла е - трябва да цъкнете на снимката за да се уголеми.
Сетих се наистина, че около/под резервната гума има такива - ще погледна утре. А иначе на пода тези тапи отгоре или отдолу (като се вдигне колата на стенд) са?? И много към центъра на колат али са или по-навън? Т.е. дали се вижда ако легна до нея без да я вдигам или канал?

Не е елипсовидна тапата - кръгла е - трябва да цъкнете на снимката за да се уголеми.
Сетих се наистина, че около/под резервната гума има такива - ще погледна утре. А иначе на пода тези тапи отгоре или отдолу (като се вдигне колата на стенд) са?? И много към центъра на колат али са или по-навън? Т.е. дали се вижда ако легна до нея без да я вдигам или канал?
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
отдоло на пода са не вътре 

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Haralampi написа: А иначе на пода тези тапи отгоре или отдолу (като се вдигне колата на стенд) са?? И много към центъра на колат али са или по-навън? Т.е. дали се вижда ако легна до нея без да я вдигам или канал?
Колега тапите наистина са си кръгли и се намират и се поставят в самото купе,а не под самата кола.Не е нужно да се дига на стенд,канал и тем подобни просто си я пъхаш от купето към земята.
- Haralampi
A вземете се разберете кой е прав!? Според мен трябва да са отдолу, а не отгоре.
Странно ми е от къде може да е наистина, ако е от моята кола (което е малко веоятно според мен).
Ще видя първо в багажника....
xalerrelax написа:Колега тапите наистина са си кръгли и се намират и се поставят в самото купе,а не под самата кола.Не е нужно да се дига на стенд,канал и тем подобни просто си я пъхаш от купето към земята.
golfmk1 написа:отдоло на пода са не вътре

Странно ми е от къде може да е наистина, ако е от моята кола (което е малко веоятно според мен).
Ще видя първо в багажника....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Такива тапи има и отдолу на колата по дължината на всеки от праговете. Намират се отвън.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”