Първо
искам да помоля модераторите да оставят темата за да могат да я прочетат повече колеги!
Днес ходих на компютърна диагностика и там установиха куп грешки в почти цялата система на колата. Грешка в АБС-011В/Датчик обороти отпред вляво Сигнал извън диапазона/. Грешка 04FC-Хидропомпа-Сигнал извън диапазона. Освен тях грешки имаше и в дроселната клапа, както и в ламбда сондата и в оборотите на двигателя при процентно натоварване около 45-55%

След зануляване на всички грешки смених преден ляв датчик на АБС и всичко си дойде на мястото. Последва и повторно закачане към програмата.

Човекът,който ми тества колата ме попита колко пъти съм откачал акумулатора

Аз в последните дни го бях откачал поне 30 пъти като си мислех, че грешките ще се изчистят след ресетването на ситемата

Да -АМА НЕ!!! Маисторът ми показа че софтуера на моят Пасат В4 95г. е съвсем по-различен от предните модели до 93г. Дори ми отдели специално внимание да ми обяснява какво се случва при така нареченото
"ресетване",което тук във форума някой колеги препоръчват чрез изключване на акумулатора!
Получават се нови грешки !!!

С очите си видях, как след демонстративно откачане на " + " на акумулатора и след повторно закачане след 10 минути - отчете грешка в масата на ламбда сондата

.
Значи вече никакво откачане на "+" !!!!. Ако трябвало да се откача акумулатора, то това да ставало от "-" клема първо,защото компютъра го отчита като токов удар и това може да доведе до изгаряне на масата на Хидроблока например! После другото - да се избягва подаването на ток чрез кабели на друга кола! Днес докато бях при този човек,дойде един колега с Голф 4, на него му светеха доста лампи

след приятелска услуга да подаде ток на една Лада да запали. Трето - аз карам основно на газ,но реле за ресетване не може да се постави при моят тип електроника, ако е било възможно то майсторите, които са ми поставяли газовата уредба щяха да го сложат. Днес, при тестването се потвърди това, че такова реле не е необходимо, защото преди да отида днес сутринта на диагностика, колата беше с изключен акумулатор повече от 16 часа и естествено грешките бяха доста.
Благодаря на всички колеги, затова че се отзоваха на молбата ми за помощ!

И искам да се извиня, ако съм ви отегчил с писанките си тук!