Кажете как да си излекувам акумулаторът - Решено

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Кажете как да си излекувам акумулаторът, че май го простудих

Мнениеот g_velev » Сря 06 яну 2010 10:20

Ето и от мен съвет!
Първо за да разбереш дали проблема е в стартера, забележи дали само сутрин трудно върти, ако само сутрин е муден, а като покараш колата, загасиш и завъртиш пали лесно, значи най-вероятно стартера е здрав. Според мен е малка вероятността проблема да е в него!

Относно акумулатора - Тези проблеми които описваш в началото на зимата при застудяването са характерен признак че акумулатора е тръгнал. За по сигурно, отиди в някой магазин където продават акумулатори-поискай да ти проверят състоянието на акумулатора, прави се със специализиран уред(товарна вилка). Понеже магазините от този тип изпълняват и гаранциите, почти сигурно е че имат такъв уред! Та те ще ти кажат дали, акумулатора е годен, а в някои случаи и дали генератора и електрониката правилно зареждат акумулатора!В почвечто случаи, даже пари няма да ти вземат, понеже си потенциален клиент :)

Ако купуваш акумулатор, ето моите съвети:
1) монбат - не са лоши като качество, но при дефект има големи главоболия и неприятности с гаранционното обслужване(опитват се да хитруват);
2) Искра - Пазарджик - Добро качество, с такъв съм вече 5 години, никакви проблеми. Отлично гаранционно обслужване, не задават въпроси като дефектира, директно го сменят;Недостатък е че в края на лятото всяка година трябва да се отварят клетките и да се доливат с дестилирана вода. Но това не е проблем за мен!

3) Starter, Slovenia- хубвави акумулатори на същата цена като българските! Относно гаранционното обслужване, нямам впечатления;

4) ОСтаналите Бош и т.н. са значително по-скъпи;

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 06 яну 2010 10:43

g_velev написа:Ето и от мен съвет!
Първо за да разбереш дали проблема е в стартера, забележи дали само сутрин трудно върти

Точно такива случаи има и проблема не винаги е акумулатора, а може да бъде и повишената консумация на стартера, от механичен или електрически характер.

Потребителски аватар
kojuharov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kojuharov » Сря 06 яну 2010 21:18

ММММ, така аз смятам да си взема AcDelco това е от порядък на Bosh. Стана ми интересен фактът, че КировБош не продават акумулатори Бош, а само AcDelco. Както и да е, вземам си 100% AcDelco, а съфорумецът IvanMan да е жив и здрав, за помоща.

Отностно повредата, акумулаторът е. Проблемът е, че когато покарам и изгася колата, след това паленето е мигновенно, но сутрин рано ... Когато е по-топло времето няма проблеми пали си от един път. Какво да се прави трябва поддръжка това е. Мерих с амперметър, няма никаква консумация.

Много благодаря на колегите, които намериха време да мидраснат мнението си. На следващият събор ще черпя.

А и без да искам да обидя някого Mombat нивга повече няма да си купя. Много лоша гаранция и много калпави акумулатори, това си е мое мнение.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Кажете как да си излекувам акумулаторът - Решено

Мнениеот IvanMan » Сря 06 яну 2010 21:43

киров си продават Bosch акумулатори, AcDelco е го вземем от имахижу. :wink:

Потребителски аватар
kojuharov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kojuharov » Сря 06 яну 2010 22:21

IvanMan написа:киров си продават Bosch акумулатори, AcDelco е го вземем от имахижу. :wink:

Да ама питах колега който работи в Киров и той ми вика, че не продавали БОШ

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 06 яну 2010 22:27

погледни тук:
http://www.kirov.net/?cid=87

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 07 яну 2010 1:43

Monbat Dynamic черен е корав акумулатор Изображение
Monbat Maintenance Free пълен та@ак не може и гаранцията да си изкара Изображение
От тези двата модела имам преки впечатления.
Иначе аз си купих Varta Изображение
И не съжалявам за изборът си :D

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”