Зарежда на 13.5V

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Зарежда на 13.5V

Мнениеот milmar » Пет 08 яну 2010 11:17

ChronoS написа: ...Но днес преди да го замерим и бях навъртял около 100км.И умишлено бяз изключил фарове и други консуматори.И като го замерихме беше 13.5

Това 100% говори за проблем и той пак 100% не е в акумулатора . При запален двигател и без консуматори трябва да имаш минимум 14V на акумулатора , максимум 14,4 - 14,6 V ! При максимален товар (фарове , парно , отопление стъкло , ... ) добре е напрежението да е над 13,8V .

insert
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот insert » Пет 08 яну 2010 11:56

Стига сте карали човека да сменя плочки били те 15 ,14 или незнам си колко волта.Прочете в "уикипедия" за акумилатор.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0% ... 0%BE%D1%80

Принципа е много прост имаш съд с точно определен обем пример един литър.
Неможеш да го напълниш с литър и двеста.
Било то да го пълниш от чешмата или да преливаш бавно от друг съд или там каквито и било магий да правиш.Винаги ще се напълни с един литър.
А това с колко волта ти произвежда генератора означава по-голямо напрежение по-бързо се пълни акумулатора(зарежда).По-малко по-бавно се пълни а не означава че няма да се напълни.
Колегата също написа че два като стои и неможе да запали.
Акумулатора просто не държи ток.

и пак УСПЕХ ! :D

Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

Мнениеот ChronoS » Пет 08 яну 2010 13:56

Може някаде да го гълта тока ,но като незнам как да проверя. А иначе дава 13.5 без никакви консуматори.

insert
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот insert » Пет 08 яну 2010 14:57

Колега ChronoS
Моля те кажи на колко време ти е акумулатора.
Провери ли го да го закараш в магазин за акумулатори и там да ти го замерят с товар и да ти кажат АДЖАБА този твой акукулатор става ли не става ли.
Защо не пробваш с най-лесното пак после търси "къде ти гълта тока" или от великите изказвания там по горе изказвания.

Успех!

Потребителски аватар
ChronoS
Контакти:

Мнениеот ChronoS » Пет 08 яну 2010 15:28

Как да ти кажа като колата е купувана преди 1 месец.

insert
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот insert » Пет 08 яну 2010 15:34

Сам си направи извод.

Когато купуваш кола сменяш всичко било то масла филтри ремъци и ....
В твоя случей и акумулатор.
Мини през такъв магазин те ще ти кажат става не става нов струва толкова и така
Успех с голфа.

Потребителски аватар
ChronoS
Контакти:

Мнениеот ChronoS » Пет 08 яну 2010 17:33

Добре акумулатора ще го сменя ,но 13.5V на акумулатора не са ли малко.Да не се скапе и другия.

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 08 яну 2010 17:55

ChronoS написа:Добре акумулатора ще го сменя ,но 13.5V на акумулатора не са ли малко.Да не се скапе и другия.

Малко са,нали и при мен дава толко и вече два акумулатора скапах(взимани чисто нови),сега трети е наред(този път взех немски). :? Можеш да пробваш с тези неща които съм описал по нагоре в мненията ми(допълнителен плюсов кабел,и почистване на кабелите за "маса" на купето и двг.),може при теб да имат нужния ефект! :wink: Моя алтернатор го изтърбуших от разглобяване и почистване на всички видове клеми ,букси ,пластини ...ефект нулев!Но ти почисти описаните неща и може да се оправи. :да:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 08 яну 2010 18:01

Просто замери и на алтерернатора ли е 13,5.

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 08 яну 2010 18:15

i.e.i написа:Просто замери и на алтерернатора ли е 13,5.

Незнам колегата ChronoS дали е мерил на алтренатора напрежението,но аз съм си правил труда(с няколко уреда за да избегна възможна грешка),разликата е не повече от 2-3 миливолта в повече на алтернатора.

Последна промяна от ivkata на Пет 08 яну 2010 18:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 08 яну 2010 18:19

ivkata написа:

Незнам колегата CronoS дали е мерил на алтренатора напрежението,но аз съм си правил труда(с няколко уреда за да избегна възможна грешка),разликата е не повече от 2-3 миливолта в повече на алтернатора.

Така трябва да е ,въпроса е при него ,какво показва?

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пет 08 яну 2010 18:52

ivkata написа:

Незнам колегата ChronoS дали е мерил на алтренатора напрежението,но аз съм си правил труда(с няколко уреда за да избегна възможна грешка),разликата е не повече от 2-3 миливолта в повече на алтернатора.

Аз лично съм писал много пъти за тази разлика , най-лесно се мери така :

1 . При запален двигател включваш всички възможни консуматори , но без такива с импулсна консумация като чистачки , музика , мигачи и т.н. . Т.е включваш фарове , отопление на стъклото , парно ...
2. Сондата (+) на мултицета "боцваш" в клемата плюс на генератора , не на кабелната му обувка , а директно на болта , сонда (-) на мултицета "боцваш" :) точно в средата на клема (+) на акумулатора ( ама на оловната клема на акумулатора , не на кабела ) . Мериш напрежението . Трябва да е максимум 100-300 mV , т.е. 0,1-0,3 V и то само при условието в точка 1 :wink: . Ако е повече търсиш лош контакт .
3. По подобен начин закачаш уреда за мерене на масата : сонда (+) на удеда се закача на клема (-) на акумулатора , а клема (-) на уреда се допира на шасито на генератора , предварително лекичко застъргано с ножка , ако има нужда . Тук напрежението трябва да е по-малко , т.е 100-тина mV . Ако е повече - търсиш лош контакт .

ПП Веригата на плюса обикновено има по-голям пад заради по-дългия проводник , а също защото май на всички VW този кабел се прекъсва в точката (+) на стартера , т.е. там има една ненужна :wink: според мен клемна връзка .

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пет 08 яну 2010 19:45

колега написах го и в предното мнение пи6а ти го пак отка4и клемите на запален двигател и мери така да види6 какво 6те даде ина4е и колегата милмар е написал са6то много добар на4ин за тестване.са6то ако отка4и6 клемите и колата изгасне динамото е умряло тотално това го казвам пробвано е.успех о6те веднаж.

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пет 08 яну 2010 20:02

gogovaseev написа:колега написах го и в предното мнение пи6а ти го пак отка4и клемите на запален двигател и мери така да види6 какво 6те даде ина4е и колегата милмар е написал са6то много добар на4ин за тестване.са6то ако отка4и6 клемите и колата изгасне динамото е умряло тотално това го казвам пробвано е.успех о6те веднаж.

Това никога не правете "сами в къщи" :lol: особено на собствената си кола mhihi , особено пък ако е бензинка .

Потребителски аватар
келеш
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот келеш » Пет 08 яну 2010 20:36

insert написа:Защо не пробваш с най-лесното пак после търси "къде ти гълта тока" или от великите изказвания там по горе изказвания.

Да,колега,това е лесно,но няма нищо общо зареждането на алтернатора,с качеството на акумулатора.Проблема със 13,5 заряд ще влияе и на новия акумулатор.Днес специално съм прочел в гаранционната карта на моята батерия,а и повечето колеги го знаят-еднакво вредни за стартовата батерия на един автомобил е както презареждането,така и малкото й зареждане.

gogovaseev написа:колега написах го и в предното мнение пи6а ти го пак отка4и клемите на запален двигател и мери така да види6 какво 6те даде ина4е и колегата милмар е написал са6то много добар на4ин за тестване.са6то ако отка4и6 клемите и колата изгасне динамото е умряло тотално това го казвам пробвано е.успех о6те веднаж.

Колегата milmar,го е казал,ще го кажа и аз-този експиримент е крайно неудачен!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”