Прекъсва на газ,когато загрее.Голф 3,1,6 АЕЕ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
ivanvt
Автомобил:
Двигател:

Прекъсва на газ,когато загрее.Голф 3,1,6 АЕЕ

Мнениеот ivanvt » Нед 03 яну 2010 12:05

Като начало За много Години и пожелавам на всички много и все аварийни километри през новата година!

Здравейте колеги,от доста време съм член на форума,но чак сега ми се наложи да искам съдействие от вас.Та значи директно на въпроса,от около 2 седмици колата взе да ми прави странни номера,а именно:като я запаля студена и обърне на газ(с газов инжекцион съм и на 30 и колко градуса обръща,а мотора е 1,6 АЕЕ голф 3)няма проблем и си върви на пушка,но като загрее и влезе в нормалния температурен режим и стрелката застане на 90градуса това става съпрос при продължително каране,а не за чик-бръм из града.Започва да тресе и се чуди дали да върви и едно странно претрисане, и след като подам още газ след няколко секунди чудене се изтрелва като стрела и това е на всички предавки.Преди съм я пробвал на висока предавка с малко газ в града си вървеше и мн рядко претрисаше,но след преминаване към по-ниска нещата се оправяха.Тук е момента да отбележа,че колата го прави това само на газ,на бензин като обърна нещата си идват в реда на нещата.На мен ми изглежда,все едно не и стига горивото и има нещо като запушване и като подам повече газ,не знам от налягане или от какво се отпушва и се изстрелва.Газовата е на 12 000 км и не съм сменял филтъра на самата газова,възможно ли е да е от там.От време на време пртеди на свободен ход и на газ понякога ми е притрисала,но само на свободен.Ще бъда благодарен на всяко изказано мнение по отношение на моя въпрос.

Благодаря на всички отзовали се.

Последна промяна от IvanMan на Нед 03 яну 2010 12:19, променено общо 1 път.
Причина: местя в автогазови уредби.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Прекъсва на газ,когато загрее.Голф 3,1,6 АЕЕ

Мнениеот The_Machine » Нед 03 яну 2010 13:49

"Като начало За много Години и пожелавам на всички много и все аварийни километри през новата година!" - ааа, не ти ща пожеланието :Mr Green Fun mhihi

Инак на проблема - разгледай маркучите след дюзите - да не би някой като загрее мотора и омекне да се пречупва...

ivanvt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanvt » Нед 03 яну 2010 15:21

малеее много се извинявам за върховно сътворената глупост от мен,исках да кажа "безавариини"
моля,ако може някои модератор да го поправи,защото на мен не ми дава

ivanvt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanvt » Пет 08 яну 2010 23:14

други идеи,огледах и не видях никъде прегънат маркуч или нещо подобно,претриса и като и подам газ все едно не и стига горивото и като смъкна предавката и я нагърбя яко тръгва,та чак не се удържа

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelio_009 » Пет 08 яну 2010 23:22

От 2 дена и аз имам същия проблем но на бензин и само на втора,сутрин като е студен двигателя, със същия мотор съм :roll:

ivanvt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanvt » Съб 09 яну 2010 14:51

при мен проблема е като загрее и си влезе в работната температура,като е студена е пушка

dj rosko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj rosko » Съб 09 яну 2010 18:09

сменете си въздушния филтър и аз имах този проблем ама viewtopic.php?f=22&t=169847 ето как го реших дано съм помогнал

dj rosko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj rosko » Съб 09 яну 2010 18:11

ivanvt написа:при мен проблема е като загрее и си влезе в работната температура,като е студена е пушка

и моя проблем беше същия само че на газ си работеше перфектно но на бенз. се ебаваше като загреее

ivanvt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanvt » Пон 11 яну 2010 6:51

май като се замисля,тея проблеми почна да ми ги прави след като сменях масло и смених гарнитурата на капака,да не би да са разместили нещо по инжекторите,та знам ли и аз ?
нека някой колега с повече опит да изкаже мнение да търся решение на проблема,че така не се кара
:(

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пон 11 яну 2010 20:20

Ам... гарнитурата на колекторите смени ли я като ги сваля?

ivanvt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanvt » Пон 11 яну 2010 23:49

кое като е свалял майстора?в смисъл малко съм лаик и за това питам,ако аз не мога да отговоря да питам майстора

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 12 яну 2010 1:13

За да се смени гарнитурата на капака на клапаните, трябва да се свалят всмукателните тръби - алуминиевите тръби, минаващи над двигателя... те си имат уплътняващи гарнитури, както и по тях има накичени разни вакуум маркучета и т.н.

Потребителски аватар
vrangel
Автомобил: vw golf3
Двигател: ABU

Мнениеот vrangel » Нед 17 яну 2010 14:42

И аз имах подобен проблем,като загрее колата при отпускане на педала на газта за момент оборотите падаха и колата ако не се подаде газ гаснеше(проблема се проявяваше само в движение).При мен се оказа че са ми много ниски оборотите на празен ход, но го разбрах чак когато включих двигателя в авариен ражим на работа инак стъпковото моторче постоянно корегираше.

ivanvt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanvt » Нед 17 яну 2010 19:36

проблема е решен,кабела на едната свещ е дал фира с времето и като свалихме въздушния се видя как играят искри,утре ще сменя хабелите и проблема ше бъде отстранен.Съвети какви кабели да сложа,да сменя само дефектиралия и ориентировъчни цени?

поздрави и мерси на всички отзовали се

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пон 18 яну 2010 1:36

Щом единия кабел е дал фира, значи всички са за смяна :)
Беру или Бреми, като по-бюджетно решение - Тèсла

Върни се в “Автогазови уредби”