Изгаснало по време на движение и повече не пали????
- flameman5
- Автомобил: Polo + Leon TDI
- Двигател: AHW 2000 + ALH 2004
Re: Изгаснало по време на движение и повече не пали - отстранена
Повредата отстранена. След като ми казаха от сервиза, че не могат да хванат повредата на диагностика ако колата работи, рискувах и купих една бубина HUGO немска, сложихя и колата запали от четвърт оборот. Доста покарах, гасих, палих, бутах датчика на Хол, кабели, бубината и колата си работи без грешка за сега. Дано това да е било. Благодаря на всички за полезната информация!!!
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изгаснало по време на движение и повече не пали - отстранена
flameman5 написа:Повредата отстранена. След като ми казаха от сервиза, че не могат да хванат повредата на диагностика ако колата работи, рискувах и купих една бубина HUGO немска, сложихя и колата запали от четвърт оборот. Доста покарах, гасих, палих, бутах датчика на Хол, кабели, бубината и колата си работи без грешка за сега. Дано това да е било. Благодаря на всички за полезната информация!!!
От това ще да е, браво!

- kojuharov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изгаснало по време на движение и повече не пали????
Хммм, поне си се престрашил. Аз се мотах много време, докато стигна до твоето заключение.
- flameman5
Отново се връщам на старата тема, защото днес отново закъсах с Полото. Бях тръгнал в дъжда да го закарам на автоключар, за да ми поправи контактния ключ, защото от време на време не иска да завърта стартера, което пък сме коментирали в друга моя тема и отлагам от лятото. А последното го реших, защото и колата на баща ми сдаде багажа и Полото става основното семейно возило. Изобщо хиляди Коледни изненади
.
Конкретно по темата - както си чаках на един светофар в дъжда колата изгасна и повече не можах да запаля. Симптомите са същите като по-горе описаните преди да сменя бубината в комплект с комутатора.
Един мой приятел се беше разорил да сменя бубини на голфа със същия двигател 1.6 АЕЕ и да закъсва,когато и където го завари дъжда. Не ми се иска да става и с мен така. Бубината я купих от Косер и не зная дали е със същите характеристики като оригиналната. Довечера ще видя какво пише на кутийката и ще го постна.
Надявам се на някакви съвети или идеи от по-добре запознатите от мен или повече патилите какво да правя, защото и без това в момента бюджета ми е много на минус.

Конкретно по темата - както си чаках на един светофар в дъжда колата изгасна и повече не можах да запаля. Симптомите са същите като по-горе описаните преди да сменя бубината в комплект с комутатора.
Един мой приятел се беше разорил да сменя бубини на голфа със същия двигател 1.6 АЕЕ и да закъсва,когато и където го завари дъжда. Не ми се иска да става и с мен така. Бубината я купих от Косер и не зная дали е със същите характеристики като оригиналната. Довечера ще видя какво пише на кутийката и ще го постна.
Надявам се на някакви съвети или идеи от по-добре запознатите от мен или повече патилите какво да правя, защото и без това в момента бюджета ми е много на минус.
Подържам статистиката на Ambuch от опита ми през цялото лято. След като два пъти смених бубина ,най-накрая датчика на Хол разкри подлото си поведение с което успязаше да заблуди и доста опитни хора. Прав е Zfa159-датчика умира бавно, и затова трудно се диагностицира. А,сетих се колко струваше чукче и наковалня на старите коли и за колко минути се сменяше.
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
датчика на Хол то не остана...
иначе на мене(по точно на бащата ама с мойто кола) докато си върви половера и оп - гаси ламбите
ни той ни нищо се едно от ЧЕЗ са те резнали за неплатени сметки.
Няколко пъти го е правила тоя номер, ама се е палела...
иначе на мене(по точно на бащата ама с мойто кола) докато си върви половера и оп - гаси ламбите
ни той ни нищо се едно от ЧЕЗ са те резнали за неплатени сметки.
Няколко пъти го е правила тоя номер, ама се е палела...
- flameman5
abcd написа:Подържам статистиката на Ambuch от опита ми през цялото лято. След като два пъти смених бубина ,най-накрая датчика на Хол разкри подлото си поведение с което успязаше да заблуди и доста опитни хора. Прав е Zfa159-датчика умира бавно, и затова трудно се диагностицира. А,сетих се колко струваше чукче и наковалня на старите коли и за колко минути се сменяше.
И аз се каня да диагностицирам датчика на ХОЛ. Като го направя ще пиша. А колко струва той и описано ли е как се сменя някъде във форума /в сервиз или може и в домашни условия/???
- flameman5
Още един вероятно тъп въпрос имам: Не може ли да се замери сигнала от датчика на Хол вместо със светодиод с контролна лампа т.е. с обикновена крушка на 12В?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моето Поло 6Н1 започна да изгасва от време на време. Но после пали веднага и продължавам. Някакви идеи?
Поло 1.4 16в 98'
Поло 1.4 16в 98'
- flameman5
Днес направи проверка на датчика на Хол със съпротивление 320 ома и светодиод - когато дам на контакт светодиода светва, като завъртам мигва леко и после свети постоянно. Сигурно ли е при това положение, че се е скапал датчика и да купувам ли нов???
При мене за двигател AEX 1.4 нещата се развиха така за година:
- 2-3 загасвания при силен дъжд или без причина
- трудно палене при влага есента и зимата - въртиш два-три пъти по 5-6 секунди вместо от първия път за 2-3 секунди стартер
- загасване посред бял ден и с пътна помощ на диагностика - 40 лева ми струваше возенето за София - в сервиза запали пак без проблем.
На диагностиката тогава преди месец ми смениха свещите, нищо и нямаше на бобината или поне по резултатите от прегледа, но ми дадоха временно здрава за смяна ако се наложи - благодаря на човека - явно имаше опит.
Най-накрая онзи ден бобината ме остави по класическия начин във влажната сутрин на "лятната" зима, смених я - закрепих "оборотната" със свински опашки, защото е от Golf вероятно и e с по-голям размер, прибрах се от 250 км в София и в понеделник ще търся нова, за да си върна оборотната на майстора от диагностиката.
Та опитът ми вече показва - по-добре резервна бобина, отколкото да въртиш бизнес с Пътна помощ.
Високоволтовите бобини правят проблеми при прегряване - намалява изолационното съпротивление и при влага - напукана изолация от стареене например - и в двата случая процесът води до необратими пробиви в бъдеще.
При Polo бобината е с малък размер, което също поставя по-строги изисквания към изолацията и дава повече откази при стареене.
- 2-3 загасвания при силен дъжд или без причина
- трудно палене при влага есента и зимата - въртиш два-три пъти по 5-6 секунди вместо от първия път за 2-3 секунди стартер
- загасване посред бял ден и с пътна помощ на диагностика - 40 лева ми струваше возенето за София - в сервиза запали пак без проблем.
На диагностиката тогава преди месец ми смениха свещите, нищо и нямаше на бобината или поне по резултатите от прегледа, но ми дадоха временно здрава за смяна ако се наложи - благодаря на човека - явно имаше опит.
Най-накрая онзи ден бобината ме остави по класическия начин във влажната сутрин на "лятната" зима, смених я - закрепих "оборотната" със свински опашки, защото е от Golf вероятно и e с по-голям размер, прибрах се от 250 км в София и в понеделник ще търся нова, за да си върна оборотната на майстора от диагностиката.
Та опитът ми вече показва - по-добре резервна бобина, отколкото да въртиш бизнес с Пътна помощ.
Високоволтовите бобини правят проблеми при прегряване - намалява изолационното съпротивление и при влага - напукана изолация от стареене например - и в двата случая процесът води до необратими пробиви в бъдеще.
При Polo бобината е с малък размер, което също поставя по-строги изисквания към изолацията и дава повече откази при стареене.
- flameman5
Аз купих нова бубина преди около месец, смених я, колата се оправи за известно време и започна отново с проблемите. Съпротивленията и на двете бубини при замерване отговарят на параметрите от аутодата и за това си мисля, че не са изгорели, но това не е 100% сигурно. Сега се надявам проблема да е в датчика на Хол. Ще трябва да сменя и него и тогава се надявам вече да запали.
- flameman5
Имам още едно съмнение, което ме гложди постоянно, защото не съм сигурен дали проблема не може да бъде от контактния ключ. От доста време контактния ключ при въртене на стартера заяждаше понякога, но като запали от втория или третия път си върви без проблем. Сега си мисля дали тези замервния дето ги правя са тони и не е ли възможно всичко това да е следствие от ключа. Единственото, което ме кара да си мисля, че не е от него е, че когато дам на контакт и въртя стартера контролните лампи на таблото си светят. Мисля си, че ако е прекъснат тока от клемореда и лампите няма да светят - дали е така се надявам да ми отговорите Вие.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Съмнявам се да е от контактния ключ ?Аз съм сменял контактната клема ,защото имах счупване и трябваше да се напъва доста ключа за да завърти стартера. А диода трябва да мига постоянно през цялото време докато въртиш-тези мигания/импулси/командват бобината.Аз сменях датчика точно по Коледа.В зависимост от модела на са различни-за АЕА от 45 до 90лв.Аз намерих втора ръка за 15 .Най-добра цена ми предложиха в "Спектроматик".
- flameman5
Днес го смениме с един майстор и колата си запали, лошото е че се разбута отново дросела и не иска да се синхронизира нещо. Дали от тестовете при включване и изключване на диагностиката или просто сега и дойде момента, но проблемите с нея се възобновяват. Преди време имах тема за това, бях на косъм да купя нова дроселна клапа, но брат ми закърпи по някакъв начин TPS-а и до сега се държеше много прилично.
Важното е, че поне запали и диагностиката ми се оказа верна
Важното е, че поне запали и диагностиката ми се оказа верна

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”