Тракане при студен мотор!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nazgyl
Автомобил:
Двигател:

Re: Тракане при студен мотор!

Мнениеот nazgyl » Пон 21 дек 2009 16:32

rokera671 написа:Колеги,при студен мотор има едно тракане което в последствие утихва.Смених повдигачите,но пак го има.Един се изцепи ,че повдигачите шели да улегнат.Възможно ли е или проблема е друг?Маслото е Дивинол 10в40.Двигателя АБУ.

проблема според мен нее в маслото а в повдигачите защото всички резервни части с много малки изключения са бОКлУцИ :horror: :horror: :horror:

Потребителски аватар
CyBeR SoUnD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyBeR SoUnD » Пон 21 дек 2009 17:26

На мен преди няколко месеца ми тракаше като дизел. Отидох и си смених веригата на валовете и спря да хлопа.... но тракането от студеният мотор си е нормално колите са стари. Смени си бутала, сегменти и квот още се сетиш и няма да тропа. Колите са ни стари просто факт :)

Потребителски аватар
kokito
Автомобил: WV GOLF 2 1.8 GTI
Двигател: PB 1989

Мнениеот kokito » Пон 21 дек 2009 22:39

Нормално е сутрин при студен мотор да изтрака -стига да не е продължително време.Аз бих си проверил цедката на маслената помпа и евентуално за хлабини в нея.

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Пон 21 дек 2009 23:08

казвал съм го много пъти...ще го кажа пак.тракането сутрин при студен мотор наистина е от повдигачите но.....някой знае ли принципа на работа на повдигачите и изобщо на цялата маслена система???явно не.за да стигне маслото до повдигачите му трябва налягане и то яко.при положение че има износени основни биелни и други лагери а оттам и хлабини които при налягането маслото първо запълва тия хлабини то е ясно че маслото закъснява доста докато напълни тия повдигачи а налягането на самото масло е.....под сяква критика.един нормално износен мотор дори и на 200 000км при -10градуса никога не причуква.е да при по ниска от тая температура може но то е секундно и никой не би му обърнал внимание :wink: нека ми приказва сулйо и пулйо че карали нови служебни коли и при тях чукали повдигачите :lol: иска им са :lol: няма такива филми.всичко е едно---износен мотор.който иска да вярва-който не да си вярва квото си иска :lol: успех.а точно тая тема доказва че дори и новите могат да тракат.да може и да са ментета ама.....чак толкова :roll: :lol:

Потребителски аватар
IcoEZ
Автомобил: VW Golf 2 1990
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот IcoEZ » Вто 22 дек 2009 11:10

Здравейте колеги при мен става друго странно нещо сега в студа като я запаля сутрин всичко е ок не траква дори и един път, но като загрее точно преди първата тънка черта почва да чатърка като луда и това се случва в движение докато загрее още малко и се оправя. От какво може да е това износен двигател :(

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Сря 23 дек 2009 22:13

Колеги нямаше ме и затова не се включих в темата.Един приятел имаше същият проблем ,смени повдигачи и не се оправи .Излезе водачи!!След като ги смени няма проблем.Обаче на мен ми писна и идват празници а хвърлих маса пари и си казах стига толкова ,нека си трака!!!Сега трябва и винетка и гражданска а работата наполовина намаля!!!Така че нека си трака!Като се скапе ,от моргата един мотор и пак докато се скапе!!Весели празници колеги ,има много по вжни неща от VW :beer :да:

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Сря 23 дек 2009 22:26

И аз смених повдигачи преди седмица две... Тракаха няколко дни и утихнаха. Можеби наистина има някакво напасване на самите повдигачи към главата. Аз съм със АБЦ мотор и при него няма нищо за претягане на клапани и повдигачи или каквото и да е там. Под повдигача е клапана на над него е Раз. вал това е. Направи едни клипче и го пусни в ютуб да го чуем . Ето какво направих аз http://www.youtube.com/user/IzpovedniC# ... S88ER8Abe4

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Чет 24 дек 2009 15:41

Tова е идея!!Но маи твоят повече трака.Не знам ,така ми се струва.Ще го кача ,но първо изкам да сменя и кабелите защото много прекъсва и всичко друго съм сменил ,така че само те остават.Днес си казах че ще сменя и маслото ,но е само на 1000 км и не знам вече!!Пък и няма работа и почти каквото съм взел този месец съм го дал за нея.ОК Колега ще ти кача клип за да сравним.Весели празници!

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Чет 24 дек 2009 17:54

На 99% съм сигорен че ако ти трака нещо то не е от маслото. Аз също смених масло но на 5000 кл. със надеждата да спрат да чукат ама уви. Виж отиди при един майстор да чуе. Ако каже че са повдигачи си ги смени сам наистина не е голяма философия.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 25 дек 2009 21:50

Колеги ,карам едно служебно Каравеле-2,5 бензин ,на газ се кара!Предполагам знаете как се кара служебна кола а аз не съм единственият.Веднъж пък не чух да му се обадят повдигачи !!Както запали студен така си продължава !!Мотора мърка!!На 230 000 е реални и винаги е бил служебна кола!Коментарите са за вас,само предница сме правили.А моята я кътам и повече от 3000 обороти рядко отива!!!

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 26 дек 2009 18:55

http://vbox7.com/play:5133341c

Ето качих клип.Само да не помислите че е дизел!! :D

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Съб 26 дек 2009 22:36

Колега, и аз съм с почти същия звук, през няколко монтьора е минала колата, но никой не е казал, че има нещо за смяна или е фатално /не е била там за тракането/. Карам и си свиркам, само докато е студена е само :wink:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Вто 05 яну 2010 9:56

Казаха ми ,че на АБУ то каквото и масло да му сложиш все си потраква студена!Не знам ,карал съм с много масла ,но не съм обръщал внимание и може би е било по добре!Един маслар се изцепи ,вика твоят мотор е като на Жигули ,не си стува да му слагаш скъпи масла.Въобще не съм съгласен !

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Вто 05 яну 2010 10:12

колега rokera671 и моята е АБУ мотор. същото тракане като твоето докато е студена.
Скоро ми предстои смяна на масло и този път ще дам повече пари за по-добро уж и ще пиша има ли някаква промяна :beer

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пон 11 яну 2010 8:18

Ами аз смених маслото на 2000 км и пак трака ,даже и повече.Мотул 15w50 .Караите си и пускаите по силно музиката! :D Повдигачите не са менте,Ина са!Броиката е 18лв .Един месец стана с тая Морга се занимавам! :banghead:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”