Съпоставка автомобили

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Съпоставка автомобили

Мнениеот Winner25 » Пон 11 яну 2010 1:00

Аз имам преки впечатления от пасат Б4 и астра Ф. И двете коли са седан. И двете са здрави, непретенциозни и евтини за поддръжка. От към място за багаж и комфорт в купето - пасата е много по голям :)
Астрата вози доста по твърдо от пасата, но пък може би е малко по добре обезшумена.
Ако попаднеш на пазена и поддържана кола ще ти служи дълги години без проблеми :да:
Според мен от предвидената сума трябва да отделиш поне 500лв за регистрацияи обслужване.
Когато купувахме пасата и астрата платихме повече от средната цена за модела и според мен си заслужаваше.
По-добре запазена астра за 3500, отколкото евтин пасат в не добро състояние.
Успех в търсенето :)

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 11 яну 2010 10:24

+1 за пасата,колега имам го от 2 години(2000см 115к.с. AGG),колегата brabus ти е казал точния модел,аз съм страшно доволен от тази кола,незнам защо си против газта,но лятото сложих газов инжекцион и до момента сам вратнал 20хил. без проблем,но това ти си знаеш най-добре

а за Опела,имам приятел с вектра Б,като цяло колата е добра,но ако се спреш на тази кола не си взимай с Екотек мотора

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пон 11 яну 2010 11:13

Добър ден.
И аз да се изкажа.
1. За пасата - изключителна кола с много пространство както отпред така и отзад. Багажника наистина побира много. Окачването е изключително здраво - за 50000км по българските пътища са сменени едни аморт и един маншон. Вози стегнато, но не неприятно.
Двигателят за теб е АГГ - добра мащност и въртящ момент при доста ниски обороти. Идеална семейна кола. Много добра антикорозионна защита.
2. Астрата - изобщо не искам да говоря за нея - ще я намериш по евтино, но ще ти излрезе през носа.
Астрата не е пасат.
Търси си запазено пасатче и проблеми няма да имаш.
Поздрави.

Потребителски аватар
beky1
Автомобил: VOLVO V70
Двигател: B5202S.

Мнениеот beky1 » Пон 11 яну 2010 16:01

имам въпросче, защо бяга астрата мнооого отговарям си сам защото бяга от ръждата а като я спреш на място се чува (кръц-кръц-кръц) яде я ръждата.пасата вземи за семеен автомобил :drunk :beer :drinking: :да:

Потребителски аватар
toman44o
Автомобил: VW VENTO
Двигател: ABS

Мнениеот toman44o » Пон 11 яну 2010 16:20

пасата е най здрав от трите :да:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 11 яну 2010 19:50

1,8 Моноинжекция на Пасата(АДЗ, мисля беше кода на вигателя) също не е зле като динамика(ако не си рейсър). Надежден, лесно се подържа по-евтино от инжекциона(дори и като се вразумиш и си сложиш газ).
Не случайно Пасатите държат цена на пазара :wink: и едно Рено 98г. струва колкото един Пасат 93-94г.

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Пон 11 яну 2010 20:27

Всички само плювате по Опела, ама никой не каза нищо полезно.
Не взимай екотек - и защо?Защото си чул, че комшията ти на село чул от селския майстор, чийто колега някога ремонтирал преебан екотек?
Що си мислите, че вашите коли нямат система за рециркулацията на изгорелите газове?
Някои поне де.
Все едно аз да кажа - Пасата е боклук, ама да не кажа защо.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 11 яну 2010 20:30

Нафта, прав си.
Моето мнение, че най-подходящ е Пасат само заради размера. Ясно ми е за какво иде реч като тръгнеш с жена и 2 деца ... колко багаж трябва да се натовари.
До автора на темата - не мога да ти кажа щколко точно гори 2.0 в Пасат. Нека някой с такава кола да сподели.
П.П. Колко ти гори това Поло автоматик в момента?

anton123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton123 » Пон 11 яну 2010 21:08

+1 за пасата,може и 2.0 115 коня код на двигателя 2е.Пасата е железен и най-важното дуракоустойчив-няма чупене.Карам само на бензин и разхода сега в студеното грацко на къси разстояния е 12л.а извън града-7, 7,5л.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 11 яну 2010 21:15

Не знам дали след като полото ти е малко дали Поло комби няма да ти върши работа. Имам нещо конкретно предвид, тъй като вчера случайно видях едно Поло Комби 1.6 мотор бензинов, не знам дали има климатик, но е 1998... Цената му е 3500 лева, но сигурно подлежи на коментар.
Иначе относно Пасат и Астра - която не гниела, айде молим. Един махленски ученик събра от закуски да му докарат Астра от Австрия модел 1996 не е като да няма изгнило по нея. Това, че не гният Опелите са по-скоро легенди породени от мегаяките реклами от 1995 с 12 години гаранция против корозия... mhihi. За тези пари може да пробваш и някоя Вектра Б, те май са няколко идеи по-добри откъм ламарина сравнени с Астра.

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Пон 11 яну 2010 23:40

Winner25 мерси за безпристрастното мение! :beer Казваш обаче, че по-добре запазена астра за 3500 лв от незапазен пасат. А ако например взема пасат за 2000 и 1500 лв го стегна яката, няма ли да е по-добър вариант?

vanko_vw Не искам газ, защото все пак карам деца, а газовите уредби не са от най-безопасните. Какво му е на Екотек мотора? Не съм в час.

zdravko _dimitrov86 ОК за пасата, но за опела - кое по-точно би ми излязло през носа? Ще ми се нещо по-конкретно да чуя. :)

velinst Доколкото аз знам цената на пазарасе определя не само от качеството на продукта, но и от неговото търсене най-вече. А дали в случая то не е свързано повече с престижа на марката?

[b]Nafta
И аз искам да чуя по-конкретни и обективни аргументи против опела. А по реното дори никой и не плюе. :D

brabus полото ми харчи бая, като всеки автоматик - на дълго 7/100, на градско 12/100, зиме и по задръствания в София, не ми се приказва - около 15-17/100. :? :shock

stefan4o Да ти кажа, аз съм виждал гниещи пасати, голфове и полота, и не мога да си обясня как е възможно, но са факт - по улиците има и такива. Което обаче не е критерий за останалите фолксвагени. А относно полото, просто взе да ни отеснява, децата растат, а аз карам на максимално дръпната назад седалка, че краката ми са дълги... :mrgreen:

topceto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topceto » Вто 12 яну 2010 0:03

колега я вземи виж и дизелите на vw не ги слушай била им скъпа подръжката или дрън дрън че пляс дизела е мотор който работи на значително по малко обороти отколкото бензина и за това по трудно се износва и има много по дълъг живот
ако знаеш какво да гледаш като я купуваш има много свесни дизелчета
стана вече 7-8 години карам само дизели имаме 3 броя печки у къщи
ти на газ не искаш като те гледам искаш и да е пъргава колица я вземи се огледай за някое пасатче 1.9 тди ще ти харчи не повече от 6-7 градксо извънградско 5-5.5
в момента както падат и цените можеш до 3000 лв и с клима да си я намериш
това е моя съвет евтина колица части бол 1-2 ръка пак евтини, икономична
абе поне аз не бих си купил скоро бензин

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 12 яну 2010 0:39

Goldorak написа:Winner25 мерси за безпристрастното мение! :beer Казваш обаче, че по-добре запазена астра за 3500 лв от незапазен пасат. А ако например взема пасат за 2000 и 1500 лв го стегна яката, няма ли да е по-добър вариант?

Пасата според мен е по-добрия избор. Ако успееш да се вместиш в бюджета няма какво да се чудиш :wink:

Между другото съм пропуснал да напиша един недостатък на астрата, който си е запазена марка за опелите от 90-те - провисналата генерация :mrgreen:

topceto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topceto » Вто 12 яну 2010 0:58

и аз не харесвам астрите малко са ми теснички
105 кг. човек съм като вляза в опел и се чувствам като куче в колиба тесни до няма и къде а и опел ще (немска жигула)
друго си е пасатчето широко вози като лодка

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 12 яну 2010 5:38

Към автора, колега щом толкова се двоумиш, пусни си една тема във форума на опел!
Там ще ти обяснът предимствата на екотек и минусите на agg примерно!
Успех!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”