Новите ми играчки - допълнителни уреди за масло и волтметър
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Новите ми играчки - допълнителни уреди за масло и волтметър
Ти верно беше с дизел забравих. Другия ти вариянт е стругарски тройник... ако ти се занимава
- vladimir30
- Автомобил:
- Двигател:
Привет на всички . В случай че на някой ще му е от полза каталожен номер и позицията за фабрично вграждане на комбинирания датчик(налягане на маслото и лампата) в двигателния блок на автомобилите Ауди . Номер 19 в схемата. Поздрави 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Идея дали такъв датчик имат голф 2ките?По-специално 1.6 E2E или нещо такова беше карбуратор?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, аз лично си купих такъв датчик от тук - http://tuning-parts.bg/browse/product/i ... a+nalyagan
Не съм го слагал още и не съм го тествал, но изглежда читав.
А другият вариант е от Ладите, с четирите фара, те са с тройник и два отделни датчика, за лампа и налягане.
Дано да съм ви помогнал.
Не съм го слагал още и не съм го тествал, но изглежда читав.
А другият вариант е от Ладите, с четирите фара, те са с тройник и два отделни датчика, за лампа и налягане.

Дано да съм ви помогнал.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Имам въпрос. Монтирах уредите всичко ясно, но последва свързването им - нямам никакъв свободен отвор за датчици. Двигателя е АБФ, този за налягането не мога да го сложа там къде го е монтирал znainainai защото имам щуцер на водата там. Та въпросът, как или къде да монтирам датчици и какви да са те, понеже още не съм ги поръчал. Налягането ми е до 5 бара, а температурата до 170
предварително благодаря
предварително благодаря

Ще ме извиняваш колега, ама тия уреди са отживелица вече. В днешно време всичко е на LCD екрани или цифрови индикатори, с подсветка според желанието. Да не говорим че тия три уреда заемат толкова място. Цялата тая информация се събира на един LCD панел от най-малките, та даже можеш да го ползваш и за други неща.Поне това е моето мнение, преди десетина година бяха гот, но вече не.Да не говорим че цената им не отговаря на функционалността им. Иначе браво за труда, добре си се справил.
- ANDREYO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз имам въпрос понеже нямам датчика за температура на маслото реших да закача уреда за датчика на фланецаотстрани на главата който е за темп.на водата а и по етка го дават и за масло .Но когато дам на контакт стрелката на уреда тива на 60 градуса демек не мери а когато не е на контакт показва температурата -уредите са постоянно свързани към + в случая някакви идей?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Когато мотора (маслото е студено) седи на 60* стрелката и като загрее почва да се вдига нагоре то и при MFA e така отчита от 55 или 58* нагоре по спомен
При мен температурата на маслото веднъж съм я виждал да подмине със 2мм чертичката след 60* на 90* на охладителната течност е на чертичката след 60*
Препоръчвам уредите да са захранени само като е на контакт колата за да няма после абе нещо ми пада акумулатора

При мен температурата на маслото веднъж съм я виждал да подмине със 2мм чертичката след 60* на 90* на охладителната течност е на чертичката след 60*
Препоръчвам уредите да са захранени само като е на контакт колата за да няма после абе нещо ми пада акумулатора

- ANDREYO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
понеже вземам плюс на уредите от осветлението на таблото(запалката) и за това та когато колата работи уреда за темп.мръдва леко преди 60градуса а като изгася колата и не е на контакт а на габарит-за да работят уредите показва температура около 90 градуса
- live_for_passat
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
- Двигател: ASZ 2002
Една идея от мен за разполагане на уредите: На капака на бушониерата, пак е ниско, но аз си сложих там един електронен оборотомер и мисля че става... 

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
live_for_passat написа:Една идея от мен за разполагане на уредите: На капака на бушониерата, пак е ниско, но аз си сложих там един електронен оборотомер и мисля че става...
Имаш ли нещо...снимка,клип... да видим как стои?

- live_for_passat
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
- Двигател: ASZ 2002
ами нямам, пада ми се точно над коляното (множко съм расъл) и кофтито е че трябва надолу да гледаш
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Такива уреди трябва да са горе долу в равнината на очите на водача. Аз лично съм ги сложил на оригиналното място за касетофон и си ги виждам без проблеми с периферното зрение.