Как се сменя крушката на запалката?
- chillout
- Автомобил:
- Двигател:
Днес направих няколко снимки по темата.
Както се вижда на снимките куплунга за запалката е само с 2 жици, кафява и червено-сива.
Това е куплунга който влиза в запалката.
А това е мястото където евентуално трябва да има крушка
Интересува ме от къде черпи ток крушката и трябва ли да прокарвам допълнителен кабел за нея
Както се вижда на снимките куплунга за запалката е само с 2 жици, кафява и червено-сива.
Това е куплунга който влиза в запалката.
А това е мястото където евентуално трябва да има крушка
Интересува ме от къде черпи ток крушката и трябва ли да прокарвам допълнителен кабел за нея
- POLOver
- Автомобил:
- Двигател:
Същата работа е при мене
Мое ли да не пусне едно кабелче поне немеца свидлив
@chillout - тия от импас сигура ли не пасват
@L&R - на тия жици трябва да са +12 и маса, щото иначе няма откъде да вземе масата - всичко е от пластмаса наоколо
Аз си мисля че всякаква лампа ще стане, и ще свети нонстоп, когато си на контакт...
Мое ли да не пусне едно кабелче поне немеца свидлив
@chillout - тия от импас сигура ли не пасват
@L&R - на тия жици трябва да са +12 и маса, щото иначе няма откъде да вземе масата - всичко е от пластмаса наоколо
Аз си мисля че всякаква лампа ще стане, и ще свети нонстоп, когато си на контакт...
- chillout
- Автомобил:
- Двигател:
POLOver ето това е гнездото за запалка на Импас (пише че е стандартна но нали знаеш по закона на Мърфи, стандартната няма да пасне на колата ти
)
Нашата има някакъв куплунг отзад
Може да се преправи ако ти се занимава
чудя се къде се вклучва жицата на крушката
хич ме няма с токовете но ми хрумна идея. Може ли да се прекара ток от крушката на таблото за регулиране на парното?
Или ако не от там, от къде ще е най-лесно 
Нашата има някакъв куплунг отзад
-
airnayden
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се сменя крушката на запалката?
Съжалявам, че подхваща толкова стара тема, но и аз имам същия проблем - няма крушка, а няма и трети кабел
Въпроса ми е от къде да го хвана? Къде е най-удобното и близко място?
-
airnayden
- Автомобил:
- Двигател:
Съжалявам, че подхваща толкова стара тема, но и аз имам същия проблем - няма крушка, а няма и трети кабел
Въпроса ми е от къде да го хвана? Къде е най-удобното и близко място?
-
dedicha
- Автомобил: Toledo2 Leon3 VW Golf 4
- Двигател: 101HP 115HP TSI 115HP FSI
Взимаш ток от осветлениението на врътките за парното , те работят само когато си включил светлини. Пускаш две тънки жички до запалката. Там взимаш лентичка със светодиодчета 3 броя или 6 или зависи от лентичката, на нея си има и резисторчета и всичко и няма да изгори, аз така съм си направил от плафона и на врътките и навсякъде в купето,където е нужно
Лентичката има фолио отдолу, което го махаш и го залепваш в кръг/полукръг около запалката, така ще свети и самата запалка и ще се осветявя пепелника много по-силно от обикновена крушка. Освен това не гори и не потъмнява с времето. Става перфектно, струва само няколко левчета и час играчка с поялника 
С такава лента съм сменил светлинките на врътките за парното, свтлинките на таблото, плафона а на другата кола -сеат толедо - осветлението на запалката и пепелника, резултата е екстра .

С такава лента съм сменил светлинките на врътките за парното, свтлинките на таблото, плафона а на другата кола -сеат толедо - осветлението на запалката и пепелника, резултата е екстра .
-
airnayden
- Автомобил:
- Двигател:
Оправих се вече, но все пак благодаря за информацията. Разликата при мен е, че дръпнах само 1 плюс от копчето за стъклото, ръгнах го в куплунга и запоих малка крушка. Замислям се за светодиоди, обаче 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”