Пожарогасител-какъв и откъде?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Пет 21 апр 2006 18:14

Е сега купих някакъв за жена ми за новата придобивка - прахов АМ 2010- 17 лева......
А между другото вчера се е минало през КАТ изобщо без пожарогасител са взети номерата и е минал прегледа, НИКАКЪВ!
по-интересното е, че, разглеждам го сега, и пише
MADE DATE - November 30 2006 :eyecrazy EXPIRE DATE November 30, 2008 :eyecrazy - цитирам дословно!
произведен е в бъдещето явно - от пътуващи във времето е доставен :lol: :lol:

Потребителски аватар
Spectator`
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectator` » Пет 21 апр 2006 20:19

tyo написа:
Spectator` написа:
evgenyh написа:...човека е имал хубав пожарогасител и го беше загасил - около колата всичко беше бяло.

Еми така е като няма и CO2. Аз в пасата имам 2 пожарогасителя прахов и СО2.

Да си дойдем на приказката :wink:
Някой чистил ли е двигател гасен с прахов пожарогасител :? ... Просто е ужас !!!
А по закон пожарогасителя трябва да е прахов. Не може само СО2. Незнам защо. Ако някой колега знае защо да каже.
Затова колегата е избрал най-добрия вариант прахов+СО2. От кога ще го правя и аз, и все отлагам.

Ами все пак аз правя пожарогасители, така че ако искам и 10 ще си сложа :D

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пет 21 апр 2006 21:23

Щом се занимаваш с това, дай някакъв съвет, някаква насока, кажи и как стоят нещата с пълненето :wink:

Потребителски аватар
Spectator`
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectator` » Съб 22 апр 2006 10:31

NovobranecGT написа:Щом се занимаваш с това, дай някакъв съвет, някаква насока, кажи и как стоят нещата с пълненето :wink:

Ами за Русе незнам пълненето зависи къде. При нас не е скъпо ама ти идва далеко.

Newbie
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Newbie » Пон 24 апр 2006 20:43

Днеска изрових един пожарогасител с СО2, като отворя крана излиза бял газ, но дали става за нещо като е толкова стар и може ли да се напълни пак и с какво?

Потребителски аватар
Spectator`
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectator` » Пон 24 апр 2006 22:49

Newbie написа:Днеска изрових един пожарогасител с СО2, като отворя крана излиза бял газ, но дали става за нещо като е толкова стар и може ли да се напълни пак и с какво?

Ами с СО2 ще се напълни. Ще ти направят хидравличен тест и ще ти го напълнят.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 27 апр 2006 15:36

И все пак никой не изчерпа темата и не даде някаква конкретна информация :evil: Прилагам този линк, мисля че съдържа много полезна информация:http://www.hanford.gov/fire/safety/extingrs.htm#fetypes

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Пет 28 апр 2006 1:36

Относно Спрейовете от Метро.Вършат работа от опит го знам :( Преди време угасихме пожара в къщи.Наште живеят на втория етаж и имаха неблагоразумието да държат кохчето под закачалката за дрехи.Една сутрин майка ми изхвърлила пепелника в кохчето :shock и слезли на долния етаж.Нали се сещате,след около 2 часа :twisted: кохчето се пали,на закачалката,понеже беше зима,няколко "найлонови" якета ,дънки и др.такива се запалват.Добре че усетихме навреме :bishop .Още си карах Москвич, та в него имах прахов пожарогасител Български и спрея,него държах м/у врата и шофьорската седалка.В паниката с баща ми тичаме към колата аз инстинктивно отварям багажника и вземам праховия а бащата се сеща за спрея.Познайте какво стана,праховия пожарогасител голям, викам си няма начин да не го загасим "пожара" да ама не. Махам щивта и натискам клапана ..........."няма никой".През това време бащата със спрея се справи със "закачалката",вратата и мокета.Останаха малки пламъчета но тях ги загасихме с вода. Та да си дойдем на думата.Праховия се търкаляше от много години в багажника и изпуснал налягането,иначе сроред мен са надеждни но трябва да се презареждат всяка година.Спрят в този случаи ни спаси от по големи поражения. Затова мисля,че и те вършат работа,в случая оправда многократно цената си "10лв".

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пет 28 апр 2006 12:00

Вчера си купих прахов пожарогасител, 1кг за 16лв.На него си има уредче за налягането и пише, че пожарогасителя е годен ако стрелката е в зеления сектор.Да се надяваме че стрелката върши работа и няма да има изненади.Та човека ми каза, че тези от метро вършат работа също като този който съм си купил, но раликата е че моя е за многократна употреба, а другия - не.
П.П.Не ползвайте такъв с СО2 защото ако мотора ви гори и го изгасите с това, пораженията ще са по-големи от тези които е причинил огъня...

Потребителски аватар
Spectator`
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectator` » Пет 28 апр 2006 15:34

Както е написал NovobranecGT е вярно ама онова уредче се казва манометър и следи налягането в пожарогасителя.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пет 28 апр 2006 15:44

Аз си купих един комплект от Лукойл -пожарогасител, аптечка и триъгълник. Искам да кажа че идеално пасва за закрепване на ламарините до заден ляв стоп на Г3

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пет 28 апр 2006 18:59

Spectator` написа:Както е написал NovobranecGT е вярно ама онова уредче се казва манометър и следи налягането в пожарогасителя.
:да:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”