Централно на багажника голф 2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Централно на багажника голф 2

Мнениеот lucky7o » Пон 06 юли 2009 7:37

_NqKoI_ написа::bowdown :bowdown ще се ходи по моргите да търся :) мерси мн :applause:

Моята ключалка си е оригиналната,нищо не съм сменял за да отвори багажника,единствено ти трябва машинка,нищо не се сменя за да се отвори багажника !

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Пон 06 юли 2009 9:37

w1ck3d написа:
_NqKoI_ написа::bowdown :bowdown ще се ходи по моргите да търся :) мерси мн :applause:

Моята ключалка си е оригиналната,нищо не съм сменял за да отвори багажника,единствено ти трябва машинка,нищо не се сменя за да се отвори багажника !

Колега за твоята разбрах но на мен целта ми е :) да се отклучва и заклучва с алармата :) :beer

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 06 юли 2009 9:43

Ясно :) аз не съм разбрал,мислех,че ще запълваш капака :D

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 20 юли 2009 6:05

Аз съм го направил на багажника. Първо беше яко селско с некъв изолирбан хваната машинката, сега е с желязна планка. Бях свалял и самата брава да преправям пружината която дърпа езика за отключване, че беше много стегната и машинката нямаше сила. Сега просто леко го натискам за да отхлаби палеца и си отваря от дистанционното. После връщам на ръка машинката защото още не съм измислил начин да стане през алармата защото тя дава само маса. Плюса е постоянен. mhihi

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 15 ное 2009 11:29

едно приятелче миналата седмица си сложи на голфа на багажника машинка за централно и го върза към неговото си така че като отключи колата да се отключва и багажника операцияа е супер елементарна закача се една ламаринка отпред на пластмасовия водач така че като отключищ тя да се пъха между патронника дето се завърта и опира в палчето по този начин като влиза между тях пластинката няма нужда да се завърта с кюча и като натиснещ бутона да отвориш багажника се отвяря,работи перфектно,няма нещо което да не става то и аз мислех в началото че нам да стане ама стана. дано съм помогнал и съм обяснил кякто трябва,нама снимки за което се извинявам

Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Мнениеот vankata__098 » Сря 13 яну 2010 1:05

zdravko_jett написа:едно приятелче миналата седмица си сложи на голфа на багажника машинка за централно и го върза към неговото си така че като отключи колата да се отключва и багажника операцияа е супер елементарна закача се една ламаринка отпред на пластмасовия водач така че като отключищ тя да се пъха между патронника дето се завърта и опира в палчето по този начин като влиза между тях пластинката няма нужда да се завърта с кюча и като натиснещ бутона да отвориш багажника се отвяря,работи перфектно,няма нещо което да не става то и аз мислех в началото че нам да стане ама стана. дано съм помогнал и съм обяснил кякто трябва,нама снимки за което се извинявам

колега няма ли начин да го снимаш?

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 13 яну 2010 18:01

колега не е на мойта кола,на един приятел на голфа е комшия ми е обаче бачка почти редовно нощна смяна и се разминаваме малкопо цял ден спи :lol: ама ще гледам да го снимам да направя нещо по въпроса иначе е мнго елементарно за изпълнение само подходяща ламаринка трябва малко и на неудобно място се намира ще гледма да свърша работа

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 14 яну 2010 22:42

Понеже в момента съм в процес на монтиране на централно и аз да кажа своето виждане. Според един алармаджия до нас нямало проблем да стане за багажника. Каза ми че ако бравата ми има дупка значи може да стане. Та аз се заиграх за час-два да разгледам механизма, без да го разглобявам и открих следното. При нашите автомобили се нарича централно "блокиране" в една книга-ръководство за Мк2. Реално тази дупка, която е на бравата на багажника като се пъхне твърда тел от стомана и багажникът е в положение отключено той просто остава блокиран и бутонът не може да се натисне (понеже едно чопче, което реално отваря задния капак му се препречва пътя от тела и не може да се натисне бутона до долу). Така реално багажникът е отключен, но е блокиран и не може да се отваря. Мисля варианти с някакви пригодени водачи и машинка универсална да го пригодя, но сега съм се съсредоточил върху вратите. Между другото направи ми впечатление, че и на техните брави има такива дупчици...

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пет 15 яну 2010 11:06

Да! На бравите има такива лостчета, които са пригодени за централно, но машинките липсват. Като цяло е едно рамо с дупчица и точно над дупчицата има ламаринка, която да натиска направената от нас "Г" образна тел (но трябва да е твърда), за да не излиза. Това е за предните врати, а за задните е по-лесно да се свърже към хоризонталният лост между копчето и бравата. Тези "научни" открития ми отнеха 2 дена, а самото поставяне на централното е за не повече от 2 часа с разгобяване на корите и сглобяването им. Няма нагласяне и напасване на машинките - както и други са писали при заключена брава машинката трябва да е в крайно затворено положение, да е прибрано рамото най-навътре и всичко става без проблем. Затягайте винтчетата здраво! За багажника най-лесно е с брава, която фабрично си е имала централно, но по-сладко е, когато сам си го измислиш и направиш! Като го направя моя багажник ще пиша как е станало, но ще е след сесията. Успех!

Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Мнениеот vankata__098 » Чет 01 апр 2010 20:05

вече и аз съм с машинка от централно на задния капак и съм много доволен. Много зор видях докато прекарам жицата до там, но има за какво да се помъчи човек :wink:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 03 май 2010 12:17

vankata__098 написа:вече и аз съм с машинка от централно на задния капак и съм много доволен. Много зор видях докато прекарам жицата до там, но има за какво да се помъчи човек :wink:

Я дай малко снимки :)

Върни се в “Направи си сам!”