Задни габарити на Голф 4 - 10W крушка вместо 5W?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Limp
Автомобил:
Двигател:

Re: Задни габарити на Голф 4 - 10W крушка вместо 5W?

Мнениеот Limp » Нед 17 яну 2010 14:19

Най-после някой да ме подкрепи :beer . Разликата наистина е минимална. Другото, което искам да кажа е, че не искам да "гъзарея" или нещо подобно. Просто взех 10w, защото нямаше 5w и от там се зачудих да сменя ли и другата с 10w или да купя 5w :)
@kiril_k83 Наистина ме развесели с коментара си :mrgreen: . Магазни наистина много има, но в този, който ходих, нямаше и си викам, еми 10 вата, 10 вата, не ми се ходише до друг магазин, въпреки, че бях с колата :lol: .

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 17 яну 2010 14:30

Ами след като си изправен пред фундаментлани въпрос дали да сложиш и на другата 10вата, моя съвет е да помисиш:
- даваш стотинки за 10 ватова крушка и ставаш твърдо член на клуба селски тунинг :twisted:
- даваш 2* стотинки за две 5 ватови крушки и демонстртираш че наистина си европеец :D

Ето как свети Голфа на колегата Веско Тди с 10 вата крушка:
Изображение

Веско, псуват те другите и още как.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Нед 17 яну 2010 14:54

Limp написа:Най-после някой да ме подкрепи :beer . Разликата наистина е минимална...

Няма никакъв проблем колега. От около година карам с крушка 5В от едната страна и крушка 10В от другата и разликата наистина е нищожна и трудно се забелязва, камо ли да дразни водач зад теб. Говорим за Голф3 със стопове тъмна Хела и може би за това не личи толкова. И мен не ми се разкарваше до друг магазин. Коментарите за гъзария, неразличаване от спирачката и голяма консумация са несериозни, а снимката от поста над мен е оптическа измама.
-Спирачките са на отделна секция и с 21вата крушка няма как да не се откроят, а и повечето автомобили имат и трети стоп.
-За гъзарията и цветомузиката: за пръв път чувам някой да опитва да гъзарее с 5В по-силна крушка :!: Сигурен съм, че ако колегата Mufin види колко е нищожна разликата ще осмисли коментарите си;
-За консумацията: едва ли това е нещото за което мислиш докато караш :wink: ;
-За топенето: ако крушка 10В топеше стопа, то тогава защо на спирачките е 21В :?:
Поздрави :beer и карай спокойно :!:

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Нед 17 яну 2010 15:11

Привет от селския клуб :lol:
Как успя точно от тази обработвана снимка да разбереш , че ме псуват и заслепяват габаритите :lol:
Всяка вечер почти карам с колеги от форума, ако заслепяваха щяха да ми кажат, също други момчета с който карам са с 10в и си карам зад тях без да ме заслепяват. Ти изобщо не си виждал на живо как свети 10в и дали има разлика с 5в, колко колеги казаха че е минимална разликата, ти тръгна тука нарицания за "селски" изпълнения да вкарваш :idea:

п.п. и това на снимката нищо не е, ти да видиш на стоповете за мъгла какви сам сложил 100 ватови от лампиона в нас :horror:

Не виждам като цяло кво се палите по темата, колегата пита само дали има проблем да сложи такива. Има достатъчно отговори, нито инсталацията ще му изгори, пък за заслепяването вярно или не си е негов личен избор :idea: Има много хора с по 100 ватови на късите, всеки си кара както иска, не че е правилно , но не сме ние който ще си налагаме мнението кой как да кара.

п.п.2 и между другото диодните стопове на едно ауди с8, бмв7 заслепяват и дразнят 100 пъти повече от една 10в лампионка поставена в тъмен стоп :012:

Каспър :да: :bowdown

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Нед 17 яну 2010 15:30

За това казах, че снимката е оптическата измама, защото е обработена за да се открой габарита като ефект и не е коректно да се слага в подкрепа на мнение. Веско сигурен съм, че си сложил 10В крушки не от гъзария, а защото такива си намерил. Колега mufin разбирам, че разсъждаваш теоретично , но на практика нещата не са толкова трагични :да:

Потребителски аватар
Limp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Limp » Нед 17 яну 2010 15:54

Мерси за всички мнения до сега. Довечера като се стъмни ще снимам и ще видим всички за какво става на въпрос. Още повече, че единия ми е 5, а другя 10, така може да се направи точно сравнение.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Нед 17 яну 2010 16:38

Колеги голям проблем направихте за тези габарити!
Колега надалли ще заслепиш някой толкова освен ако този зад тем не кара в бронята ти и ти гледа стоповете постоянно!
По-скоро се притеснявай да не ти стопи стопа по-силната крушка!

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 17 яну 2010 17:38

BeckoTDI написа:Ти изобщо не си виждал на живо как свети 10в и дали има разлика с 5в, колко колеги казаха че е минимална разликата, ти тръгна тука нарицания за "селски" изпълнения да вкарваш :idea:

Е добре де, щом разликата е минимална защо тогава си ги сменил :?:

Има много хора с по 100 ватови на късите, всеки си кара както иска, не че е правилно , но не сме ние който ще си налагаме мнението кой как да кара.

Ами затова сме първи по убити в катастрофи, щото всеки си мисли че може да прави каквото си ще с талигата си.
:banghead:

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 17 яну 2010 17:43

Каспър написа: Колега mufin разбирам, че разсъждаваш теоретично , но на практика нещата не са толкова трагични :да:

Да ти кажа почти всеки ден пътувам по тъмно и ми писна от каращи на дълги, китайски халогени дето осветяват небето, задни светлини дето светят като прожектори, задни допълнителни за мъгла пуснати без нужда, но показващи какви екстри има колата... или пък другия тип - "спестовници" дето карат без фарове.
Тежък случай е българина - готов е на всичко друго, но не и това което е нормално. :screwy

Както и да е... интересна ще е снимка на двата габарита :wink:

Потребителски аватар
BoromiR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoromiR » Нед 17 яну 2010 18:03

Mufin ,имаш ли информация относно темата , която да помогне на колегите или не ? Не е тук мястото да си изразяваме недостатъците и предимствата на БГ .

Виждал съм и на Веско и на още други колеги с такива крушки , разликата както казоха не един , а 3-4 колеги е минимална . Нека не става световен проблем . Limb колега слагай си крушките без да се притесняваш все пак са само 5вата разлика и вече е изпробвано . :да:

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Нед 17 яну 2010 18:06

mufin написа:
BeckoTDI написа:Ти изобщо не си виждал на живо как свети 10в и дали има разлика с 5в, колко колеги казаха че е минимална разликата, ти тръгна тука нарицания за "селски" изпълнения да вкарваш :idea:

Е добре де, щом разликата е минимална защо тогава си ги сменил :?:

Ти сега някаква статистика ли ми водиш? Сменил съм ги да гъзарея с 5в повече :screwy Изгоря ми габарита вечерта, спрях в първата бензиностанция и имаше 10в, бях виждал преди това на няколко колеги как свети и определено не смятам, че заслепява :banghead: Пиша в темата, да кажа на колегата ,че няма проблем, ти ни изкара някакви селски гъзари тук :не:

За другите всички неща който ги изброяваш съм съгласен, че не са правилни, но нещо не е по темата и с мрънкането по темите няма да има по малко каращи на стопове за мъгла когато не е нужно ...

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 17 яну 2010 18:12

BeckoTDI написа:
Ти сега някаква статистика ли ми водиш? Сменил съм ги да гъзарея с 5в повече :screwy Изгоря ми габарита вечерта, спрях в първата бензиностанция и имаше 10в, бях виждал преди това на няколко колеги как свети и определено не смятам, че заслепява :banghead: Пиша в темата, да кажа на колегата ,че няма проблем, ти ни изкара някакви селски гъзари тук :не:

За другите всички неща който ги изброяваш съм съгласен, че не са правилни, но нещо не е по темата и с мрънкането по темите няма да има по малко каращи на стопове за мъгла когато не е нужно ...

И твоите фарове са "опушени" интересно как е на нормални, ще ми се колегата да направи снимка... за статистиката :)
А ако има време да щракне и при натиснати спирачки ще видим как е спрямо стоповете

Потребителски аватар
steli
Автомобил: Голф2
Двигател: ЕZ 1989

Мнениеот steli » Нед 17 яну 2010 19:09

КАСПЪР,кружката на стоповете светва моментно и няма време да загрее,а на габаритите свети с 4асове.Това позволява да се сложи толкова мощна кружка за да светне ярко и да изостри вниманието на следващия :idea:

Потребителски аватар
Limp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Limp » Нед 17 яну 2010 19:21

Снимките не стават хубаво, но все пак ето една със стопове.

Изображение

Изображение

А ето и едно клипче, че така по-добре се вижда, особено без стоповете.
http://www.youtube.com/watch?v=ZdveHLNrX_s

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 17 яну 2010 19:28

Десният ти е с 10 вата , нали
Вижда се разликата,
Другият ти свети много добре, така че не ми е ясен смисъла да си купуваш още една 10ватова.

п.с. Толкова сериозен форумец заслужава похвала за бързата р :applause: :applause: :applause: еакция

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”