Нормален този разход?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
bel ami
Автомобил:
Двигател:

Нормален този разход?

Мнениеот bel ami » Чет 10 сеп 2009 21:53

Извинявам се за глупавото заглавие на темата, но мислих и по-добре не успях да го измисля, ако някой има идеи ще го променя, за да е по-нагледно.
Та става дума за Голф III 1,6 МИ ABU 55Kw 75HP 1994 година, колата я имам от стравнително скоро и до преди седмица не бях излизал на извънградско с нея. В София ми дава разход около 14л на 100 км газ, като карам предимно вечер, ползвам я като ходя някъде да избягвам возенето на такси. Миналата седмица ми се наложи да мина около 1000км извънградско и с нормално каране даде в различните етапи между 7 и 8 литра разход.
Въпросът ми е нормален ли е разходът извън София и особено този в София (ако не на какво се дължи :shock ),защото, ако почна да карам и в задръстванията не ми се мисли и то зимата...
Знам, че я карам на сравнително къси разстояния от по 5-6 км и има кръстовища, светофари и тн, тамън загрее и слизам. Другите неща, които ме съмняват, е че ментели на бензиностанциите (това не твърдя, че е така, просто четох много във форума и може би малко се филмирах, но докато карах в Сф на газостанциите има казвах "Сипи до горе", а според един колега това било като парола да те разтоварят :lol: ), а второто, е че съчмата (топчето) сякаш е хванало малко ръжда и след пълнене не се връща, та трябва да го натискам с нещо остро(ключа на колата) да се върне и тогава се изпръсква малко газ(ама знам ли аз шофер-бираджия малко ли е много ли е :beat_butt2 ).
Извинявам се, ако съм писал разбъркано или объркващо, просто знанията ми са на лаик горе-долу и приемам всякакви съвети :oops:
Благодаря предварително колеги :D

Edit1:
Пиша тук, за да не пиша излишно нови мнения - нямам навика да карам бързо, да се дърпам, да ускорявам рязко и тн (като дете претърпях катастрофа и имам страх от подобни неща), гледам да карам на до 2500 оборота(ако има значение). Сменил съм масло и филтри също така. Колата не е автоматик. Иначе и аз мисля за една диагностика :D

Последна промяна от bel ami на Чет 10 сеп 2009 22:08, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Нормален този разход?

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 10 сеп 2009 21:58

Здрасти колега. Значи темата за разхода е доста относителна, ако потърсиш в търсачката няма начин да не намериш решение. Просто зависи от много фактори а един от тях и който е много важен как се кара колата? Стъпковото устройство много ли я мачкаш или не? Нали знаеш че колата на Газ качва малко разхода! Поясни колата автомати ли е или не? Просто иди и направи една диагностика на колата при някой газаджия... Другия вариант е да я пробваш на Бензин какъв разход ще ти даде!?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 10 сеп 2009 22:49

Според мен разхода извънградско е добре. В града ми се струва че гори повече, но много зависи от маршрута :wink:
След като колата е от скоро няма да е излишно някой газаджия да я погледне.
На мен разхода в града ми беше висок, а извънградско - идеален. Като смених мембраните на изпарителя се оправи. Но това само в случай че след реглаж разхода не мърда.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 11 сеп 2009 1:56

Извънградско е екстра. Ако наистина пътуваш нощем когато няма трафик и не караш постоянно на ръчка 14 е малко множко. Но ако настъпваш много или под вечер имаш предвид интервала 17:00-19:30, значи е напълно нормално :)

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Съб 19 сеп 2009 15:33

разхода ти е напълно нормален! а аз съм с АБУ и съм точно като теб,даже повечето карам грацко на по 3-4 км и дори понякога ми ходи и над 16л/100км. така 4е при градско каране на студен мотор е винаги различен!

Потребителски аватар
vrangel
Автомобил: vw golf3
Двигател: ABU

Мнениеот vrangel » Вто 12 яну 2010 22:23

[19:16:27] Vladimir Stoilov: И аз да кажа за моята колица че днес я засякох.Марширут Чирпан-Пловдив и обратно 115км по магистрала на отиване карах с 120 а на връщане се гонехме с един и поне 25 колометра съм карал с 140 и тук таме с 160.Заредих точно 9,5л газ което като се сметне е 8,2л на 100.Колато е Golf 3 1,6 1993г.производство ,моноинжекцион с TAP настроен на 6,5 градуса предварение.Този разход как ви се струва

Потребителски аватар
vrangel
Автомобил: vw golf3
Двигател: ABU

Мнениеот vrangel » Чет 14 яну 2010 20:44

И аз съм с такъв двигател нормален е този разход.Може да намалиш от тройника с четвър оборот да ти падне разхода но само ако колата ти свободно вдига скорост повече от 140 инак няма смисъл.Това е без да инвестираш пари.Ако си готов да дадеш малко пари сложи си ТАП разхода ще ти падне а ще имаш и добро ускорение на газ.

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Нед 17 яну 2010 22:22

Ако няма против колегата искам да му използвам темата да попитам и за моя разход дали е нормален.
Коалта е GOLF 2 1.6 55kW/75коня карбуратор 2Е2. Газовото е с плочка.
Разхода ми е както следва:
Градско - 16л-20л/100км (Варна)
Извънградско - 10л/100км кара се до 100 км/ч максимално.
На какво може да се дължи този разход защото аз се видях в чудо вече.
Караме я аз и баща ми разхода варира с малко в моя полза mhihi , но разликата се състои от 0.5л/100км.
Типа на каране ми е доста бабешки. Превключвам на 2500rpm, много често карам по булеварда като е чисто с 60км/ч на 4-върта предавка оборотите падат около 1500rpm. Карам винаги с минимално натиснат педал за газта.
На всичкото отгоре на този висок разход, колата не върви въобще като хората. Натискаш газта до края а тя започва да ускорява много бавно. Като цяло дори на 1-ва и 2-ра трудно развърта до 4500rpm .Пробвах се един път да я карам малко по-така . :beat_butt2 :beat_butt2 Резки тръгвания, постоянно издуване до 3500rpm - 4000rpm. Абе въобще карането си беше газ спирачка, все пак градско. Разхода.... познайте. Същия

Колеги помагайте. Всяко мнение е добре дошло. Ако нещо съм пропуснал питайте. :012:

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Нед 17 яну 2010 22:45

не е нормален разхода ти!
коли от твоя клас според мен трябва да горят градско 11-12,и извън градско 7-8

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 17 яну 2010 22:52

Алигаторе - центровчица...филтърче и виж мембраните...После ще си пак в филма.
...Тове як разход. За тебе трябва да е 10 градско, 8-9 навънка...

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Нед 17 яну 2010 23:38

StS написа:Алигаторе - центровчица...филтърче и виж мембраните...После ще си пак в филма.
...Тове як разход. За тебе трябва да е 10 градско, 8-9 навънка...

Благодаря за бързите отговори :)
Само да кажа. Мембраните са сменени преди около 2-3000км. Филтъра ще го сменя тези дни, но ме съмнява да се размина така евтино защото като беше нов пак така, а и сега не е много замърсен. Когато и отворя въздуха почва да се дави, това според мен означава, че въздуха е добре.
Остана да е центровката. Бутал съм я, но баща ми я върна в старото положение. Не можах да я пробвам да кажа има ли разлика но доколкото усетих по-добре беше. Кажете колко трябва да я мръдна или пък до кой момент трябва да спра я изпреварвам. :077:
Колата се кара само на газ. Бензин помирисва много рядко(ако свърши газта). Пали много лесно на газ. Дори и студена при 0 градуса си пали без никакъв проблем, на бензин също.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 18 яну 2010 9:26

Газ анализатор..и центровка задължитлено, хора карб не се пипа от такива като нас..

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Пон 18 яну 2010 17:45

я отиди на газаджия,ще дадеш някой лев ,но ще ги избиеш с разхода.Чувам добри отзиви за едно момче в някъкъв фургон до автокъщите в кайсиева градина.
успех.

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Пон 18 яну 2010 23:54

Не ми е проблем да отида обаче искам да е сигурен майстор. Аз предимно сам ги бутам нещата защото все слу4вам на калпави майстори. Ръчкат все нещо взимат парите и в край на сметка не получавам това за което съм платил.
Този майстор на автокъщите в кайсиева градина сигурен ли е? Рзбира ли ги? Добри отзиви ли има за него. Кажете защото аз започнах да си мислч, че у Варна няма свестен газаджия който да разбира какво върши. Или поне няма такъв който да настрои моята.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Сря 20 яну 2010 22:50

малко трудно разход под 10 на 100 градско в зимни условия....... :screwy :screwy :screwy :screwy

Върни се в “Автогазови уредби”