Та става дума за Голф III 1,6 МИ ABU 55Kw 75HP 1994 година, колата я имам от стравнително скоро и до преди седмица не бях излизал на извънградско с нея. В София ми дава разход около 14л на 100 км газ, като карам предимно вечер, ползвам я като ходя някъде да избягвам возенето на такси. Миналата седмица ми се наложи да мина около 1000км извънградско и с нормално каране даде в различните етапи между 7 и 8 литра разход.
Въпросът ми е нормален ли е разходът извън София и особено този в София (ако не на какво се дължи

Знам, че я карам на сравнително къси разстояния от по 5-6 км и има кръстовища, светофари и тн, тамън загрее и слизам. Другите неща, които ме съмняват, е че ментели на бензиностанциите (това не твърдя, че е така, просто четох много във форума и може би малко се филмирах, но докато карах в Сф на газостанциите има казвах "Сипи до горе", а според един колега това било като парола да те разтоварят

Извинявам се, ако съм писал разбъркано или объркващо, просто знанията ми са на лаик горе-долу и приемам всякакви съвети

Благодаря предварително колеги

Edit1:
Пиша тук, за да не пиша излишно нови мнения - нямам навика да карам бързо, да се дърпам, да ускорявам рязко и тн (като дете претърпях катастрофа и имам страх от подобни неща), гледам да карам на до 2500 оборота(ако има значение). Сменил съм масло и филтри също така. Колата не е автоматик. Иначе и аз мисля за една диагностика