на мен понякога ми се случва да съм разсеян и не преценявам добре ситуацията...вярно че не ми е навик да правим глупости но се случваzemon_CA9977AA написа:колеги като гледам май няма никой които да е писъл че не гледа в огледалата,браво на нас значи много сме примерни шофьори,но съм сигурен че все някой понякога забравя да погледне
Ползвате ли огледала когато карате?
- maks
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Memo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз постоянно зяпам в огледалата, даже както каза някой колега повече и от напред
Днес установих без да искам колко е практичен Голф-а ми...минавайки през една много тясна уличка, 1 кола разстояние, си допрях леко лявото огледало в на някаква кола дясното и то взе че се прибра
Аз от къде да знам, че може да се прибира, първо се уплаших да не се е счупило, но после разкрих прекрасната истина, даже вече мисля по тази улица с прибрани огледала да карам 

- Катерина
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Та да Ви кажа за какво още могат да се ползват огледалата
По-специално- вътрешното... Карам си аз към Красно село и естествено - задръстване . Ами спирам. И по навик пак си гледам в огледалата.
Изведнъж нещо приковава погледа ми!!! Хах!! Девойката зад мен- обърнала си вътрешното огледало към нея и .... си скубе брадата с пинсета!!!!!!
Това май не влиза в категория - Гримиране...
Колко простотия има на тоя свят - просто не е истина!!!!

По-специално- вътрешното... Карам си аз към Красно село и естествено - задръстване . Ами спирам. И по навик пак си гледам в огледалата.
Изведнъж нещо приковава погледа ми!!! Хах!! Девойката зад мен- обърнала си вътрешното огледало към нея и .... си скубе брадата с пинсета!!!!!!

Това май не влиза в категория - Гримиране...
Колко простотия има на тоя свят - просто не е истина!!!!
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
Ми то колеги проблема не е само в огледалата! Факторите са много. Като се почне от тях та през колана, "несъобразената" скорост,музиката, цигарата,gsm-a, сладката приказка, умората, пътната обстановка, едната бира, "кретена" отпред , зад нас, до нас и т.н. и т. н .....
Както се казва всеки сам си взима решението как да кара. Обаче отговорноста е голяма! За теб, за тези до теб, за другите!!! Не искам да проповядвам и да Ви уча а просто го споделям като професионален шофьор с 28г. стаж. До сега винаги съм се съобразявал с тези неща и не съм имал някакви сериозни конфликти (да чукна на дърво
) и Бог да е с нас и да ни пази!!!
Както се казва всеки сам си взима решението как да кара. Обаче отговорноста е голяма! За теб, за тези до теб, за другите!!! Не искам да проповядвам и да Ви уча а просто го споделям като професионален шофьор с 28г. стаж. До сега винаги съм се съобразявал с тези неща и не съм имал някакви сериозни конфликти (да чукна на дърво

- guard
- Автомобил:
- Двигател:
Geleto написа:Ми то колеги проблема не е само в огледалата! Факторите са много. Като се почне от тях та през колана, "несъобразената" скорост,музиката, цигарата,gsm-a, сладката приказка, умората, пътната обстановка, едната бира, "кретена" отпред , зад нас, до нас и т.н. и т. н .....
Както се казва всеки сам си взима решението как да кара. Обаче отговорноста е голяма! За теб, за тези до теб, за другите!!! Не искам да проповядвам и да Ви уча а просто го споделям като професионален шофьор с 28г. стаж. До сега винаги съм се съобразявал с тези неща и не съм имал някакви сериозни конфликти (да чукна на дърво) и Бог да е с нас и да ни пази!!!

- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Автомобил: Dacia Sandero Stepway
- Двигател: 2017
- Контакти:
- Катерина
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Златни правила за движение в София:
1. Никога не спирайте заради пешеходец, освен ако не се хвърли под колата ви.
2. Първото зърнато място за паркиране ще бъде и последното. Заемете го светкавично.
3. Винаги се оглеждайте наляво и надясно, когато пресичате на червено.
4. Никога не използвайте мигачи, когато променяте посоката си на движение. Те само предупреждават останалите шофьори да дадат газ и да ви попречат на маневрата.
5. Контактът с очи с шофьор от другия пол отнема предимството ви.
6. Винаги когато е възможно, спрете насред пешеходната пътека, за да попречите на колкото се може повече пешеходци. А ако някой от тях стъпи на зебрата пред вас, дайте газ и клаксонирайте, докато не го изгоните обратно на тротоара. Пешеходците са безправни участници в движението.
7. Паркирайте на тротоарите при всяка възможност, така че пешеходците да бъдат принудени да слязат на улицата. Там другите шофьори ще се погрижат за тях.

1. Никога не спирайте заради пешеходец, освен ако не се хвърли под колата ви.
2. Първото зърнато място за паркиране ще бъде и последното. Заемете го светкавично.
3. Винаги се оглеждайте наляво и надясно, когато пресичате на червено.
4. Никога не използвайте мигачи, когато променяте посоката си на движение. Те само предупреждават останалите шофьори да дадат газ и да ви попречат на маневрата.
5. Контактът с очи с шофьор от другия пол отнема предимството ви.
6. Винаги когато е възможно, спрете насред пешеходната пътека, за да попречите на колкото се може повече пешеходци. А ако някой от тях стъпи на зебрата пред вас, дайте газ и клаксонирайте, докато не го изгоните обратно на тротоара. Пешеходците са безправни участници в движението.
7. Паркирайте на тротоарите при всяка възможност, така че пешеходците да бъдат принудени да слязат на улицата. Там другите шофьори ще се погрижат за тях.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”