Ползвате ли огледала когато карате?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Колко често поглеждате в огледалата преди да направите маневра?

Винаги
167
88%
Често
20
11%
Рядко
2
1%
Никога
1
1%

Общо гласове: 190
Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 07 мар 2006 19:10

zemon_CA9977AA написа:колеги като гледам май няма никой които да е писъл че не гледа в огледалата,браво на нас значи много сме примерни шофьори :lol: ,но съм сигурен че все някой понякога забравя да погледне :?:
на мен понякога ми се случва да съм разсеян и не преценявам добре ситуацията...вярно че не ми е навик да правим глупости но се случва

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Вто 07 мар 2006 19:35

И аз постоянно зяпам в огледалата, даже както каза някой колега повече и от напред :) Днес установих без да искам колко е практичен Голф-а ми...минавайки през една много тясна уличка, 1 кола разстояние, си допрях леко лявото огледало в на някаква кола дясното и то взе че се прибра :) Аз от къде да знам, че може да се прибира, първо се уплаших да не се е счупило, но после разкрих прекрасната истина, даже вече мисля по тази улица с прибрани огледала да карам :D

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 25 апр 2006 9:08

ето какво става когато не се използват

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 539#208539

Потребителски аватар
Катерина
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Катерина » Вто 25 апр 2006 20:28

Та да Ви кажа за какво още могат да се ползват огледалата :)
По-специално- вътрешното... Карам си аз към Красно село и естествено - задръстване . Ами спирам. И по навик пак си гледам в огледалата.
Изведнъж нещо приковава погледа ми!!! Хах!! Девойката зад мен- обърнала си вътрешното огледало към нея и .... си скубе брадата с пинсета!!!!!! :screwy
Това май не влиза в категория - Гримиране...
Колко простотия има на тоя свят - просто не е истина!!!!

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Вто 25 апр 2006 20:32

Без тях за къде... тези които не ги използват са много опасни, мисля че си проличава вече... аман от шофери!

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Вто 25 апр 2006 21:07

Знаеш ли обикновенно инциденти, грешки......неприятни неща.......никога не стават поради само една причина......винаги са съвкупност от фактори, в повечето случай - поне два.........

Аз ги ползвам иначе страничните...., и мъртвата зона не я забравям също..........

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Вто 25 апр 2006 21:09

Ми то колеги проблема не е само в огледалата! Факторите са много. Като се почне от тях та през колана, "несъобразената" скорост,музиката, цигарата,gsm-a, сладката приказка, умората, пътната обстановка, едната бира, "кретена" отпред , зад нас, до нас и т.н. и т. н .....
Както се казва всеки сам си взима решението как да кара. Обаче отговорноста е голяма! За теб, за тези до теб, за другите!!! Не искам да проповядвам и да Ви уча а просто го споделям като професионален шофьор с 28г. стаж. До сега винаги съм се съобразявал с тези неща и не съм имал някакви сериозни конфликти (да чукна на дърво :) ) и Бог да е с нас и да ни пази!!!

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Вто 25 апр 2006 21:10

Geleto написа:Ми то колеги проблема не е само в огледалата! Факторите са много. Като се почне от тях та през колана, "несъобразената" скорост,музиката, цигарата,gsm-a, сладката приказка, умората, пътната обстановка, едната бира, "кретена" отпред , зад нас, до нас и т.н. и т. н .....
Както се казва всеки сам си взима решението как да кара. Обаче отговорноста е голяма! За теб, за тези до теб, за другите!!! Не искам да проповядвам и да Ви уча а просто го споделям като професионален шофьор с 28г. стаж. До сега винаги съм се съобразявал с тези неща и не съм имал някакви сериозни конфликти (да чукна на дърво :) ) и Бог да е с нас и да ни пази!!!

:bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Вто 25 апр 2006 21:38

Само да добавя към изчерпателната тема - освен гледането в огледалата другият проблем е, че хората считат, че мигача е предимство!
Май ще е полезно да си качна тираджийска сирена за ората дет бият мигач и въртят волана настрани

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 25 апр 2006 22:12

На страничните залепих от онези малките по 3 лв.комплекта на Илиянци-много помагат против мъртва зона-вътрешното ми е панорамно против заслепяване-поглеждам винаги преди да правя престрояване и изпреварване!Жената ползва само това на десния сенник :lol: засега!АКО :dontknow: :shock вземе книжка сигурно и тя ще ги ползва! :wink:

Потребителски аватар
Катерина
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Катерина » Съб 29 апр 2006 17:01

Златни правила за движение в София:

1. Никога не спирайте заради пешеходец, освен ако не се хвърли под колата ви.

2. Първото зърнато място за паркиране ще бъде и последното. Заемете го светкавично.

3. Винаги се оглеждайте наляво и надясно, когато пресичате на червено.

4. Никога не използвайте мигачи, когато променяте посоката си на движение. Те само предупреждават останалите шофьори да дадат газ и да ви попречат на маневрата.

5. Контактът с очи с шофьор от другия пол отнема предимството ви.

6. Винаги когато е възможно, спрете насред пешеходната пътека, за да попречите на колкото се може повече пешеходци. А ако някой от тях стъпи на зебрата пред вас, дайте газ и клаксонирайте, докато не го изгоните обратно на тротоара. Пешеходците са безправни участници в движението.

7. Паркирайте на тротоарите при всяка възможност, така че пешеходците да бъдат принудени да слязат на улицата. Там другите шофьори ще се погрижат за тях.
:drive

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Съб 29 апр 2006 17:06

Катерина написа:5. Контактът с очи с шофьор от другия пол отнема предимството ви.
:drive

това ми хареса :kef:

Потребителски аватар
Катерина
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Катерина » Съб 29 апр 2006 17:10

Според статистиката 25% от катастрофите стават по вина на шофьори, намиращи се в нетрезво състояние. Следователно, повечето инциденти по пътищата (75%) стават по вина на трезви водачи...

Може би наистина опира до огледала , мигачи... и колеги от другия пол :wink:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 29 апр 2006 17:59

A я някой да пусне нова накета кой паркира само на огледала на заден ход. :D
Тогава ще прочетете много интересни неща.
В интерес на истината на Голфа огледалата много лъжат, но с самолето е идеално да се паркира на заден ход.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 29 апр 2006 18:56

моите са истински и не лъжат :) иначе паркирам на огледала, че и без това ми е затъмнено задното стъкло и особенно вечер - нищо се невиди през него :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”