ABU двигателя добър ли е

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dygy
Автомобил:
Двигател:

Re: ABU .Двигателя добър ли е

Мнениеот dygy » Пон 18 яну 2010 18:43

anton76 написа:ABU .Двигателя добър ли е .Става вапрос за GOLF 3 1.6 . 1994 Година. И какъв трябва да му е разхода на бензин.

Навремето баща ми като си го купи, едино майсторче го посъветва да то продаде и да си купи същия, само че с други букви на двигателя :lol: :lol: :lol: От тогава до сега - само ядове. Сега пускам поредната тема с проблеми по голфа ;)

winbooz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот winbooz » Вто 19 яну 2010 0:04

dygy написа:
anton76 написа:ABU .Двигателя добър ли е .Става вапрос за GOLF 3 1.6 . 1994 Година. И какъв трябва да му е разхода на бензин.

Навремето баща ми като си го купи, едино майсторче го посъветва да то продаде и да си купи същия, само че с други букви на двигателя :lol: :lol: :lol: От тогава до сега - само ядове. Сега пускам поредната тема с проблеми по голфа ;)

Имаш ядове защото колата е била в лоши ръце (дано вече да не е).И това че ти е проблемна масата (новата тема която пускаш) няма нищо общо с това че е ABU двигателя :lol:
Аз като съм с този двигател защо не мога да кажа лоша дума за него като е толкова калпав според теб?Всички двигатели на марката са кучета стига да са били в правилните ръце.То и титаник бил неразрушим, но дефакто.... :P
Колкото и да е здрава една машина винаги нещо може да я скърши :bishop

Потребителски аватар
anton76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton76 » Сря 20 яну 2010 21:13

От 2007 до сега само каране каране и пак каране.Над 50000 хил.километра минах и нищо не съм сменял .Преди пед дена смених свещи това е.Е верно подгониха я ръждите малко. 2 предавка малко трудно взе да влиза а пък съм сменил маслото на скоростната кутия с хубаво,като се поразвърти се оправя.Някви идеи имате ли за скоростите. :D

Потребителски аватар
miro_87_pk
Автомобил: Audi A3
Двигател:

Мнениеот miro_87_pk » Чет 21 яну 2010 19:37

вижте сега не знам ваще мнения на каква почва ги вадите и на какви основания Аз лично мога да кажа че карам Венто 94г. 1.6 моно 75 коня и разбирасе ABU и съм доволен карам го вече 4-та година сменил съм само един съединител и датчик за горно ниво на масло (или поне така ми казаха в магазаин че е за това) да са ни живи и здрави колите па колко оцелеят толко все пак караме коли 2 или 3,4,5.....качество коли.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Чет 21 яну 2010 19:46

Така е колега. Жалко, че нямаме възможност за нови, но май старите коли ще излезнат кучета. Аз от 1 год. и половина съм с 1.6 АБУ 93г. и единствено кофти нещо са му праговете. Но нормално за толкова годишна кола. АБУ мотора наистина е добър, но както има една приказка: Кола, жена и прасе се взимат на късмет :D

Потребителски аватар
Pavlin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pavlin » Пет 22 яну 2010 18:16

Има ли някой с АБУ с бордкомпютър да ми каже колко харчи, защото когато я взимах моята, собственика ми каза че 6/100 извънградско. За градско незнам и ми е интерсно? Благодаря. :)

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 22 яну 2010 19:08

С бордкомпютър не мога да те уредя, но засичано на ръка, мойто АБУ дава:
извънградско с 90-100 (и по магистралата, и по обикновен междуградски път): 5,4 - 5,5
извънградско със 140-150 по магистралата и 110-120 по обикновения път - 6,5 - 6,6
Градско - не мога да кажа. Много зависи от задръстванията и откъде се минава. Като цяло от 9 до 15, но пак ти казвам - много зависи. Зависи и от километрите на колата и от поддръжката й.

Относно качествата на мотора - не искам да споря с всички, които плюят мотора. Определено не е най-добрият мотор на VAG, нито е най-здравият. Въпреки това е икономичен и при правилна поддръжка съвсем приличен. Не е мотор, с който можеш да се правиш на гъзар, не става за гонки и спортно каране. Но за града и за спокойно каране извънградско е перфектен. Това с охлаждането, дето всички говорят колко зле бил - досега нито веднъж не ми е прегрявал, защото и не го вкарвам във високи обороти. С други думи за кротка кола е. Моят ДВГ е на над 200К и нямам ядове с него. Не гори масло и компресията му я бива. Това е. Няма лош двигател. Има лоша поддръжка. Хората са си го казали.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пет 22 яну 2010 20:02

Съгласен съм колега с всичко което каза. Да "чукна на дърво" и при мен няма сериозен проблем с този двигател. Явно чичо Ханс се е грижил добре за колата си.
Единствения ми проблем са ръждите по праговете.

Потребителски аватар
dj_runner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_runner » Съб 23 яну 2010 13:59

А моя оборот на 100км/ч показва 1 чертичка преди 3000оборота , това много ли е за абу , до колкото знам не трябва да минава 2500оборота

standio86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот standio86 » Нед 24 яну 2010 17:27

колеги аз карам такъв вече 3-та година и двигатела немие направил проблем само саединител сам сменял и една смеринга на скоростната кутия и един термостат иначе работи като 4асовни както на ниски така и на средни обороти и е доста пъргав според мен и няма лош двигател има лошо подържан по моя няма и една следичка от масло или друг теч няма да сгрешиш ако вземеш поне според мен а и все едно всички голфове или венто които са по сервизите да са ABU

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Нед 24 яну 2010 17:30

dj_runner написа:А моя оборот на 100км/ч показва 1 чертичка преди 3000оборота , това много ли е за абу , до колкото знам не трябва да минава 2500оборота

2650 на 5-та 100 но си е до СК :wink:

и 4400 на 3-та mhihi

Потребителски аватар
dj_runner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_runner » Пон 25 яну 2010 11:30

Това според мен не е хубаво , сигурно и твоята кола гори над 8лит на 100км ? С нормална скорост между 90-110.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 25 яну 2010 12:07

dj_runner написа:Това според мен не е хубаво , сигурно и твоята кола гори над 8лит на 100км ? С нормална скорост между 90-110.

Вентото от гаража, с тая скорост от клипа, 7,8 газ с 5 човека (и прецакан термостат) :mrgreen: Градско 10 газ :)
Иначе защо да не е добре колега, все пак това е 1.6, не е бегачка, за мен си е нормално, като се има впредвид че ABF-те например с 100 са на 3000 :)

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Пон 25 яну 2010 21:42

няма ли кои да я заключи вече тази тема!! аз лично карам абу и въобще несъм доволен от този мотор,гори много,не върви много,но това си е само мое мнение,така че всеки индивидуално си знае за собствения автомобил........като цяло абу е наи-калпавия след абд..........

Потребителски аватар
bobie7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobie7 » Вто 26 яну 2010 8:05

nikolai_an написа:няма ли кои да я заключи вече тази тема!! аз лично карам абу и въобще несъм доволен от този мотор,гори много,не върви много,но това си е само мое мнение,така че всеки индивидуално си знае за собствения автомобил........като цяло абу е наи-калпавия след абд..........

Няма двигател калпав или скапан! има скапван или скалпван(някои ще ме разберат какво имам в предвид, други не). Дойдох си от нощна смяна преди 30мин, колата ми стоеше отвън и температурата тук варираше между -18 и -14(в момента). Запали от първото врътване love.vw и го оставих да поработи малко. Предното стъкло ми беше забръзнало отвън, включително и отвътре(вода не е имало), маслото в скоростната кутия беше замръзнало също. След около половин час-докато си предам смяната за да си ходя, беше загрял на 90градуса, стоплил вътре, размразил Цъклото и отново имах скоростна кутия mhihi . Като се прибрах само отворих вратата да му чуя звука на двигателя(гърнето не ми е надупчено и не е някой ремус, напълно стоково си е) звука беше перфектен, чак кеф ми направи. Форсирах го малко - до около 2500 оборота само да погали душата и го загасих.

Както каза колегата по-горе темата е за заключване, а тези които са недоволни от двигателя, нека не се сърдят на него ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”