nikolai_an написа:няма ли кои да я заключи вече тази тема!! аз лично карам абу и въобще несъм доволен от този мотор,гори много,не върви много,но това си е само мое мнение,така че всеки индивидуално си знае за собствения автомобил........като цяло абу е наи-калпавия след абд..........
Няма двигател калпав или скапан! има скапван или скалпван(някои ще ме разберат какво имам в предвид, други не). Дойдох си от нощна смяна преди 30мин, колата ми стоеше отвън и температурата тук варираше между -18 и -14(в момента). Запали от първото врътване

и го оставих да поработи малко. Предното стъкло ми беше забръзнало отвън, включително и отвътре(вода не е имало), маслото в скоростната кутия беше замръзнало също. След около половин час-докато си предам смяната за да си ходя, беше загрял на 90градуса, стоплил вътре, размразил Цъклото и отново имах скоростна кутия

. Като се прибрах само отворих вратата да му чуя звука на двигателя(гърнето не ми е надупчено и не е някой ремус, напълно стоково си е) звука беше перфектен, чак кеф ми направи. Форсирах го малко - до около 2500 оборота само да погали душата и го загасих.
Както каза колегата по-горе темата е за заключване, а тези които са недоволни от двигателя, нека не се сърдят на него