Ами не
Маса определено не е бавил Алонсо въобще, просто Алонсо не можеше да направи много...
За него беше излишно.. да прави каквото и да , по простата причина, че Маса беше на 2 сек. пред него.. а това не е малка разлика..
Но наистина Ферари имаха проблем, защото след 2 рият бокс паднаха с 2 сек. времената на Шумахер... и на Маса и то с повече..
А Рено пък и Ферари прекалено добре знаеха, че силата им е преди Шумахер да влезе в бокса.
Защото ясно беше, че пилето имаше проблеми основно с гумите...
т.е. след бокса, е ясно, че дори и по-тежък, ще върти същите обиколки каквито и Алонсо лек но със затрити гуми...
Така, че единственият шанс на Рено го използваха, като с явна идея, Ш да бъде забавен от 3-4 коли трафик.. е ама не стана..
А все си мисля, че реното беше дори по-тежко, защото сипа според предсказванията гориво за 2 обиколко повече + 5 обиколко по-късно спиране.. можеха да въртят 7 обиколки... повече...
Но само да вметна, че Шумахер влезе 1 вият бокс с 11 сек. преднина.. на после Алонсои излезе точно на 11 сек.. т.е. нищо не свършиха.. а тогава Ш не караше като изоглав
Та въпрос на сметки.. и този път добри..
На всички им е ясно, че Ф има по-висок върт. момент, по-бързо набира след завоите.. пък реното е по-добро в завоите... ами виждаше се на правата, как реното не можеше на правата да набере толкова, че да изпревари ферарито...
Аз за нюроринг.. ми ша видим.. там и мерцедесите ще се омешат... яко...
Шумахер ще кара 2 ро състезание с този мотор.. Алонсо ще е с нов...
Хакинен, разбора се ще го гръмне... и ще стартира 10 места назад... щот маклараните вървят по-добре пълни.. и по-добре се оправят с гумите...
Големият гот, за мен, е че Ферари вече си натоварват гумите колкото трябва.. и започват да работят бързо, и показват постоянство.. което им беше проблем...
Шампионата става интересен..
Флавио тръгна с голямата кошница... ма да видим на финала какво ще сложи в нея...
Аз лично си мисля.. мерцедесите ще вземат победа.. /ако финишират/ Алонсо ще изскочи от пистата... а Шумахер ше е 2-3-4... там някъде...
Сега ще е интересно да се гледа Алонсо как ще реагира когато имат горе долу еднакво бързи коли с водещите тимове... и трябва да пази титла... пък да не говорим, че от догодина е в Мерцедес...
да видим дали ще позная....