Закупуване на кола от Испания
Закупуване на кола от Испания
Здравейте колеги, бих желал да закупя кола втора ръка от Испания, само че изобщо не съм наясно какви документи ще трябва да оправям/изискам като отида там на място. Някой може ли да ми каже дали се е сблъсквал с подобно нещо и даде малко информация по въпроса. Също така на път за обратно към бг има ли нещо специфично, на което мога да се препъна и да загубя много време/нерви. Много мерси на всички отзовали се.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Re: Закупуване на кола от Испания
Колега, а защо към кола от Испания си се насочил?
Питам те, защото се сещам за няколко нещица:
* в Испания са малко джаста праста, като италиянците, май не се грижат като немците за колите
* доста далече е от БГ, на собствен ход разходите по придвижването сигурно ще са двойни
* стандарта там е по-нисък от Германия и хората си търкалят по-дълго време старите автомобили, т.е. да се намери читав е по-малко вероятно може би.
Питам те, защото се сещам за няколко нещица:
* в Испания са малко джаста праста, като италиянците, май не се грижат като немците за колите
* доста далече е от БГ, на собствен ход разходите по придвижването сигурно ще са двойни
* стандарта там е по-нисък от Германия и хората си търкалят по-дълго време старите автомобили, т.е. да се намери читав е по-малко вероятно може би.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
и са по-скъпи от колкото в България,една позната която живее в Испания си купи кола от тук и се върна в Испания с нея.
Главно заради цената на Сеатите, които понякога в Испания може да имат и 1000 евра разлика (там да се по - евтини). Също така има доста по - голям избор на тези коли, докато в Германия са доста по - малко. А иначе и аз съм чувал, че те са като италианците и не пазят кой знае колко, но все си мисля, че може да намеря читава кола на изгодна цена. Става въпрос за Кордоба до 2000 г., така че няма да е първа младост.
IvanMan може би зависи каква е колата, дали е нова, екстри и т.н.
IvanMan може би зависи каква е колата, дали е нова, екстри и т.н.
- djankata74
- Автомобил: ford focus
- Двигател: 1.6 dtci
аз живея в Испания какво точно те интересува
Последна промяна от djankata74 на Вто 19 яну 2010 22:15, променено общо 1 път.
Общо взето всичко необходимо за закупуването на кола, когато съм там:
1. Какви документи трябва да изискам от предишния собственик
2. Какви институции след това трябва да посетя в Испания (ако трябва разбира се) и какво трябва се направи
3. Какви застраховки, номера и т.н ще ми трябват (този въпрос всъщност е част от предишните)
Би ми било полезно всякаква информация свързано с това, за което благодаря.
1. Какви документи трябва да изискам от предишния собственик
2. Какви институции след това трябва да посетя в Испания (ако трябва разбира се) и какво трябва се направи
3. Какви застраховки, номера и т.н ще ми трябват (този въпрос всъщност е част от предишните)
Би ми било полезно всякаква информация свързано с това, за което благодаря.
- djankata74
утре ще питам как става точно тези работи и ще ти пиша
- djankata74
1 Прехвърляш на твое име при хистор - испаците там си прехвърлят колите.След това ти трябва човек с испански докоменти за ти направи застраховката за 3 мес.Това ми казаха незнам колко е вярно.
Този така наречен хистор имаш ли представа с какво работно време е? Някаква друга информация, като цени и т.н.?
- djankata74
Няма да се притесняваш испанеца от които купуваш колата самичак ще те заведе при този хистор .А цената е от 100 до 150 евро .Испанците прехвърлят веднага колите .А пътя ти е от 400 до 500 евро зависи от колата която купиш.Ако те интересува още неща пиши.
Тази застраховка, за която пишеш не може ли тя да се направи от предишния собственик, все пак човека си има испански документи? Колко струва самата застраховка и задължително ли трябва да се направи? Има ли други неща да се правят освен минаването през хистор и правенето на евентуална застраховка? Мерси много за инфото 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Fen написа:Тази застраховка, за която пишеш не може ли тя да се направи от предишния собственик, все пак човека си има испански документи? Колко струва самата застраховка и задължително ли трябва да се направи? Има ли други неща да се правят освен минаването през хистор и правенето на евентуална застраховка? Мерси много за инфото
Колега, тези кордоби за които говориш са около 6000лв тук и то с екстри и среден мотор. Ти за колко мислиш че ще я вземеш в Испания?
- djankata74
Тук има много читави коли. Проблема е че пътя е много.Давам ти два сайта за коли да видиш сам.AutoScout24.es този може и да го знаеш другия е segundamano.es.Това са двата саѝта на втория търсиш думата coches това е кола на испански.За мен са добри цени можеби както в германия.И парка на колите и е нов .Проблема е пътя .
- djankata74
За застраховката може сопственика да ти ги остави може да си направиш сам с твоита книжка не съм сигорен за второто .Аз съм в мадрид ако видиш зор може да ми се обадиш.Цената на самата застраховка зависи от колко години имаш книжка и конете на колата .Моѝта е 400евро за един пасат б3 1990г. 112 коня за една година аз имам книжка от 1992г.Мисля че около 100 евро наѝ много
hooligan_sk написа:...
Колега, тези кордоби за които говориш са около 6000лв тук и то с екстри и среден мотор. Ти за колко мислиш че ще я вземеш в Испания?
За 1500 - 2000 евра се намират не лоши, поне гледайки ги от сайтовете. Поне виждаш и горе долу навъртяните километри (не че е кой знае какъв критерий, но все пак е нещо, въпреки че никога няма гаранция). А тук както ти сам каза са 5500 - 6000 лв. и не е сигурно дали не са на поне 300К км или "тоталки" докарани от някоя морга и после оправени. От друга страна пък в бг. можеш да я видиш, да я закараш в сервиз, да прецениш на спокойствие и т.н. И в двата случая (от България или Испания) има предимства и недостатъци, просто се опитвам да науча повече за недостатъците при втория случай и да видя към кой вариант ще наклони везната. В Интернет има основно писано за коли от Италия, Австрия и Германия и ми беше интересно как стои въпроса с Испания. Вярвам, че и на други колеги може да им е любопитно.
Колега djankata74, благодаря много за информацията

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”