Закупуване на кола от Испания

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Закупуване на кола от Испания

Мнениеот Fen » Вто 19 яну 2010 16:15

Здравейте колеги, бих желал да закупя кола втора ръка от Испания, само че изобщо не съм наясно какви документи ще трябва да оправям/изискам като отида там на място. Някой може ли да ми каже дали се е сблъсквал с подобно нещо и даде малко информация по въпроса. Също така на път за обратно към бг има ли нещо специфично, на което мога да се препъна и да загубя много време/нерви. Много мерси на всички отзовали се.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Re: Закупуване на кола от Испания

Мнениеот ABSOLUT » Вто 19 яну 2010 16:27

Колега, а защо към кола от Испания си се насочил?
Питам те, защото се сещам за няколко нещица:
* в Испания са малко джаста праста, като италиянците, май не се грижат като немците за колите
* доста далече е от БГ, на собствен ход разходите по придвижването сигурно ще са двойни
* стандарта там е по-нисък от Германия и хората си търкалят по-дълго време старите автомобили, т.е. да се намери читав е по-малко вероятно може би.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 19 яну 2010 16:51

и са по-скъпи от колкото в България,една позната която живее в Испания си купи кола от тук и се върна в Испания с нея.

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Вто 19 яну 2010 16:53

Главно заради цената на Сеатите, които понякога в Испания може да имат и 1000 евра разлика (там да се по - евтини). Също така има доста по - голям избор на тези коли, докато в Германия са доста по - малко. А иначе и аз съм чувал, че те са като италианците и не пазят кой знае колко, но все си мисля, че може да намеря читава кола на изгодна цена. Става въпрос за Кордоба до 2000 г., така че няма да е първа младост.

IvanMan може би зависи каква е колата, дали е нова, екстри и т.н.

Потребителски аватар
djankata74
Автомобил: ford focus
Двигател: 1.6 dtci

Мнениеот djankata74 » Вто 19 яну 2010 22:06

аз живея в Испания какво точно те интересува

Последна промяна от djankata74 на Вто 19 яну 2010 22:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Вто 19 яну 2010 22:17

Общо взето всичко необходимо за закупуването на кола, когато съм там:

1. Какви документи трябва да изискам от предишния собственик
2. Какви институции след това трябва да посетя в Испания (ако трябва разбира се) и какво трябва се направи
3. Какви застраховки, номера и т.н ще ми трябват (този въпрос всъщност е част от предишните)

Би ми било полезно всякаква информация свързано с това, за което благодаря.

Потребителски аватар
djankata74

Мнениеот djankata74 » Вто 19 яну 2010 22:28

утре ще питам как става точно тези работи и ще ти пиша

Потребителски аватар
djankata74

Мнениеот djankata74 » Сря 20 яну 2010 19:35

1 Прехвърляш на твое име при хистор - испаците там си прехвърлят колите.След това ти трябва човек с испански докоменти за ти направи застраховката за 3 мес.Това ми казаха незнам колко е вярно.

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Чет 21 яну 2010 9:51

Този така наречен хистор имаш ли представа с какво работно време е? Някаква друга информация, като цени и т.н.?

Потребителски аватар
djankata74

Мнениеот djankata74 » Чет 21 яну 2010 14:05

Няма да се притесняваш испанеца от които купуваш колата самичак ще те заведе при този хистор .А цената е от 100 до 150 евро .Испанците прехвърлят веднага колите .А пътя ти е от 400 до 500 евро зависи от колата която купиш.Ако те интересува още неща пиши.

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Чет 21 яну 2010 18:03

Тази застраховка, за която пишеш не може ли тя да се направи от предишния собственик, все пак човека си има испански документи? Колко струва самата застраховка и задължително ли трябва да се направи? Има ли други неща да се правят освен минаването през хистор и правенето на евентуална застраховка? Мерси много за инфото :D

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 21 яну 2010 18:15

Fen написа:Тази застраховка, за която пишеш не може ли тя да се направи от предишния собственик, все пак човека си има испански документи? Колко струва самата застраховка и задължително ли трябва да се направи? Има ли други неща да се правят освен минаването през хистор и правенето на евентуална застраховка? Мерси много за инфото :D

Колега, тези кордоби за които говориш са около 6000лв тук и то с екстри и среден мотор. Ти за колко мислиш че ще я вземеш в Испания?

Потребителски аватар
djankata74

Мнениеот djankata74 » Чет 21 яну 2010 21:29

Тук има много читави коли. Проблема е че пътя е много.Давам ти два сайта за коли да видиш сам.AutoScout24.es този може и да го знаеш другия е segundamano.es.Това са двата саѝта на втория търсиш думата coches това е кола на испански.За мен са добри цени можеби както в германия.И парка на колите и е нов .Проблема е пътя .

Потребителски аватар
djankata74

Мнениеот djankata74 » Чет 21 яну 2010 21:36

За застраховката може сопственика да ти ги остави може да си направиш сам с твоита книжка не съм сигорен за второто .Аз съм в мадрид ако видиш зор може да ми се обадиш.Цената на самата застраховка зависи от колко години имаш книжка и конете на колата .Моѝта е 400евро за един пасат б3 1990г. 112 коня за една година аз имам книжка от 1992г.Мисля че около 100 евро наѝ много

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Чет 21 яну 2010 22:50

hooligan_sk написа:...

Колега, тези кордоби за които говориш са около 6000лв тук и то с екстри и среден мотор. Ти за колко мислиш че ще я вземеш в Испания?

За 1500 - 2000 евра се намират не лоши, поне гледайки ги от сайтовете. Поне виждаш и горе долу навъртяните километри (не че е кой знае какъв критерий, но все пак е нещо, въпреки че никога няма гаранция). А тук както ти сам каза са 5500 - 6000 лв. и не е сигурно дали не са на поне 300К км или "тоталки" докарани от някоя морга и после оправени. От друга страна пък в бг. можеш да я видиш, да я закараш в сервиз, да прецениш на спокойствие и т.н. И в двата случая (от България или Испания) има предимства и недостатъци, просто се опитвам да науча повече за недостатъците при втория случай и да видя към кой вариант ще наклони везната. В Интернет има основно писано за коли от Италия, Австрия и Германия и ми беше интересно как стои въпроса с Испания. Вярвам, че и на други колеги може да им е любопитно.

Колега djankata74, благодаря много за информацията :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”