как да оправя пласмасите на голф 4???

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
cucurko
Автомобил:
Двигател:

Re: как да оправя пласмасите на голф 4???

Мнениеот cucurko » Пет 15 яну 2010 19:14

Амии, когато майка ми я докара пред нас ще ти я снимам, евентуално утре. Но не смея да давам съвет да я правите така, не знам колко дълготрайно ще бъде, тъй като не може да се нанесе пластификатор, защото той унищожава лака. А и шкурката със сигурност не е изчистила дълбоките части на грапавините, минах съвсем леко отгоре. В крайна сметка стои по-лъсава от таблото, но не грозно и определено е много по-добре от преди, защото ние й бяхме разказали играта с един опит за почистване.

yarek, самото разглабяне и събиране не отнема толкова време, но по начина, по който свалях старото покритие, т.е. на ръка със ножче/лъжица/шкурка ставаше много бавно и това ми изяде голяма част от времето. Пък и нанасянето на няколко различни видове спрейове на няколко слоя отнема време. Аз оправих почти всички панели, централна конзола и всичко по нея, около скоростния лост, дръжките на вратите, жабката, панелите под кормилото, тези около контактния ключ. Може и да има по-бърз начин за сваляне на покритието, но аз не го знам.

soulkeeper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soulkeeper » Нед 17 яну 2010 23:12

днес и аз завъших процедурата, до няколко дни ще пусна снимки стана доста добре. Разкачих си половината кола но здраве да е . Ще пусна снимки къде са захванати пластамсите , защото това бешенещо което ми отне доста време спореед мен ще е от помощ за тези, който го правят за пръв път .

cucurko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cucurko » Вто 19 яну 2010 11:45

Ето снимка на жабката. Малко са лъснали мръсотийките, но нямах под ръка нещо за почистване, а колата вече не е при мен. Но мисля че се вижда как стои малко по-лъскаво и гладко, също е гладко на допир. Аз съм доволен от това как изглежда сега, единственото ми притеснение е колко ще устои без пластификатор за основа, но може и да устои, защото боята не хваща направо върху пластмасата, а върху старото меко лаково покритие.

soulkeeper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soulkeeper » Вто 19 яну 2010 14:29

cucurko написа:Ето снимка на жабката. Малко са лъснали мръсотийките, но нямах под ръка нещо за почистване, а колата вече не е при мен. Но мисля че се вижда как стои малко по-лъскаво и гладко, също е гладко на допир. Аз съм доволен от това как изглежда сега, единственото ми притеснение е колко ще устои без пластификатор за основа, но може и да устои, защото боята не хваща направо върху пластмасата, а върху старото меко лаково покритие.

Направих си експеримент в задният край на пластмасите какво ще стане ако не ползвам пластификатор и не съм подготвил основата, цялата боя се надува и не става нищо. Пробвах и на друга пластмаса която не съм я пипал въобще и си стой и гуменото покритие , става но си личат всички гадорийки .

cucurko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cucurko » Вто 19 яну 2010 16:40

Ако не го минеш с шкурка няма начин да не си личат. Просто ако жабката се прави с пластификатор се унищожава напълно старото покритие и ще стане гладка. Но вече си стои 5-6 месеца така...

Потребителски аватар
mioiox
Автомобил: Allroad
Двигател:

Мнениеот mioiox » Вто 19 яну 2010 19:26

Здравейте,

А по отношение на махагоновите компоненти - тъй като те най-вероятно не могат да се боядисат отгоре, как се процедира? Махат се и се заместват с други (от не-GTI)?

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 22 мар 2010 3:21

ето още няколко фабрични идейки но откъде да се намерят и на каква цена
Прикачени файлове
595906892.jpg
11255783824341390_10.jpg
11255783824341390_5.jpg
11221063081020479_2.jpg

Потребителски аватар
DYRACK
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот DYRACK » Пон 26 апр 2010 23:30

egoist_ok, колега колко фолио ти замина като метраж за всичките детайли? Мисля и аз точно същите детайли да карбонизирам (с фолио на 3М) :)

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Вто 27 апр 2010 6:55

DYRACK написа:egoist_ok, колега колко фолио ти замина като метраж за всичките детайли? Мисля и аз точно същите детайли да карбонизирам (с фолио на 3М) :)

30см дължина на стандартната ширина която е фолиото - 112см. Това което съм ползвал също е на 3М

Потребителски аватар
Sportakus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sportakus » Пет 30 апр 2010 19:58

hitman0013 написа:ето още няколко фабрични идейки но откъде да се намерят и на каква цена

Е, странно как това ви харесва? Тези цветове по никакъв начин не се връзват с таблото и всичко останало!

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Пон 17 май 2010 14:45

След многобройните съвети как да си оправим дръжките на вратите, централната конзола, духалките и т.н. някой има ли идея по какъв начин могат да се третират пласмасите под волана, жапката и всичките грапави детаили по купето?
:beer

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Вто 18 май 2010 17:08

mioiox написа:Здравейте,

А по отношение на махагоновите компоненти - тъй като те най-вероятно не могат да се боядисат отгоре, как се процедира? Махат се и се заместват с други (от не-GTI)?

А неможе? Аз мойте как ги боядисах със спрей за джанти, сребрист цвят и стана супер - точно като на снимката по-горе. Бяха като първата снимка с махагона, сега са като третата - сребристи...вече повече от година.
Само не знам още как да свяля пластмасите около волана?

Потребителски аватар
cecik123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecik123 » Вто 18 май 2010 17:32

Колеги, лично съм го правил и то на Пасат 6 и на Бора 2000г. На Пасата го изчегъртах и след това с дребна шкурка и водичка за да не се надере го изшлайвах, и тъй като салона е черна кожа и дръжките са черни със спрей за 5 лв (гръцки)- черен мат, резултата е велик! Нищо не се драска после, спрейа се оказа супер. Давайте смело, само пипайте внимателно и имайте търпение. На Бората пък ги обелих, те са сиви, това което излиза отдолу не се драска въобще. VW - нарочно е направен така да се белят , дори и на новите, това се прави с цел да реализират печлаби. Нали се сещате, че на запад няма кой да си играе като мен. :D

Naykon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Naykon » Вто 18 май 2010 21:46

Препоръчайте спрей - черен мат за това начинание ?

Изчетох цялата тема и видях само като марка "color max", от Бриколаж-а.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 18 май 2010 23:48

Naykon написа:Препоръчайте спрей - черен мат за това начинание ?

Изчетох цялата тема и видях само като марка "color max", от Бриколаж-а.

MOTIP-DUPLI
http://www.motip.com/?page=23&id=616
Тия нямат грешка-в Практикер,някои Бриколаж-и, Алати, дори и в Метро съм виждал, както и повечето специализирани магазини

Върни се в “Направи си сам!”