Амии, когато майка ми я докара пред нас ще ти я снимам, евентуално утре. Но не смея да давам съвет да я правите така, не знам колко дълготрайно ще бъде, тъй като не може да се нанесе пластификатор, защото той унищожава лака. А и шкурката със сигурност не е изчистила дълбоките части на грапавините, минах съвсем леко отгоре. В крайна сметка стои по-лъсава от таблото, но не грозно и определено е много по-добре от преди, защото ние й бяхме разказали играта с един опит за почистване.
yarek, самото разглабяне и събиране не отнема толкова време, но по начина, по който свалях старото покритие, т.е. на ръка със ножче/лъжица/шкурка ставаше много бавно и това ми изяде голяма част от времето. Пък и нанасянето на няколко различни видове спрейове на няколко слоя отнема време. Аз оправих почти всички панели, централна конзола и всичко по нея, около скоростния лост, дръжките на вратите, жабката, панелите под кормилото, тези около контактния ключ. Може и да има по-бърз начин за сваляне на покритието, но аз не го знам.
как да оправя пласмасите на голф 4???
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: как да оправя пласмасите на голф 4???
днес и аз завъших процедурата, до няколко дни ще пусна снимки стана доста добре. Разкачих си половината кола но здраве да е . Ще пусна снимки къде са захванати пластамсите , защото това бешенещо което ми отне доста време спореед мен ще е от помощ за тези, който го правят за пръв път .
Ето снимка на жабката. Малко са лъснали мръсотийките, но нямах под ръка нещо за почистване, а колата вече не е при мен. Но мисля че се вижда как стои малко по-лъскаво и гладко, също е гладко на допир. Аз съм доволен от това как изглежда сега, единственото ми притеснение е колко ще устои без пластификатор за основа, но може и да устои, защото боята не хваща направо върху пластмасата, а върху старото меко лаково покритие.
-
- Автомобил:
- Двигател:
cucurko написа:Ето снимка на жабката. Малко са лъснали мръсотийките, но нямах под ръка нещо за почистване, а колата вече не е при мен. Но мисля че се вижда как стои малко по-лъскаво и гладко, също е гладко на допир. Аз съм доволен от това как изглежда сега, единственото ми притеснение е колко ще устои без пластификатор за основа, но може и да устои, защото боята не хваща направо върху пластмасата, а върху старото меко лаково покритие.
Направих си експеримент в задният край на пластмасите какво ще стане ако не ползвам пластификатор и не съм подготвил основата, цялата боя се надува и не става нищо. Пробвах и на друга пластмаса която не съм я пипал въобще и си стой и гуменото покритие , става но си личат всички гадорийки .
Ако не го минеш с шкурка няма начин да не си личат. Просто ако жабката се прави с пластификатор се унищожава напълно старото покритие и ще стане гладка. Но вече си стои 5-6 месеца така...
- mioiox
- Автомобил: Allroad
- Двигател:
Здравейте,
А по отношение на махагоновите компоненти - тъй като те най-вероятно не могат да се боядисат отгоре, как се процедира? Махат се и се заместват с други (от не-GTI)?
А по отношение на махагоновите компоненти - тъй като те най-вероятно не могат да се боядисат отгоре, как се процедира? Махат се и се заместват с други (от не-GTI)?
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
ето още няколко фабрични идейки но откъде да се намерят и на каква цена
- DYRACK
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
egoist_ok, колега колко фолио ти замина като метраж за всичките детайли? Мисля и аз точно същите детайли да карбонизирам (с фолио на 3М) 

- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
DYRACK написа:egoist_ok, колега колко фолио ти замина като метраж за всичките детайли? Мисля и аз точно същите детайли да карбонизирам (с фолио на 3М)
30см дължина на стандартната ширина която е фолиото - 112см. Това което съм ползвал също е на 3М
- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
hitman0013 написа:ето още няколко фабрични идейки но откъде да се намерят и на каква цена
Е, странно как това ви харесва? Тези цветове по никакъв начин не се връзват с таблото и всичко останало!
- kikata
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател:
- Контакти:
След многобройните съвети как да си оправим дръжките на вратите, централната конзола, духалките и т.н. някой има ли идея по какъв начин могат да се третират пласмасите под волана, жапката и всичките грапави детаили по купето?

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
mioiox написа:Здравейте,
А неможе? Аз мойте как ги боядисах със спрей за джанти, сребрист цвят и стана супер - точно като на снимката по-горе. Бяха като първата снимка с махагона, сега са като третата - сребристи...вече повече от година.
Само не знам още как да свяля пластмасите около волана?
- cecik123
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, лично съм го правил и то на Пасат 6 и на Бора 2000г. На Пасата го изчегъртах и след това с дребна шкурка и водичка за да не се надере го изшлайвах, и тъй като салона е черна кожа и дръжките са черни със спрей за 5 лв (гръцки)- черен мат, резултата е велик! Нищо не се драска после, спрейа се оказа супер. Давайте смело, само пипайте внимателно и имайте търпение. На Бората пък ги обелих, те са сиви, това което излиза отдолу не се драска въобще. VW - нарочно е направен така да се белят , дори и на новите, това се прави с цел да реализират печлаби. Нали се сещате, че на запад няма кой да си играе като мен. 

Препоръчайте спрей - черен мат за това начинание ?
Изчетох цялата тема и видях само като марка "color max", от Бриколаж-а.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Naykon написа:Препоръчайте спрей - черен мат за това начинание ?
MOTIP-DUPLI
http://www.motip.com/?page=23&id=616
Тия нямат грешка-в Практикер,някои Бриколаж-и, Алати, дори и в Метро съм виждал, както и повечето специализирани магазини