Днес ми сменяха маслото и ми направи впечатление, че момчето в сервиза нито напълни новия маслен филтър преди да го завие, нито намаза уплътнението с масло. В резултат на това при запалване на двигателя няколко секунди лампата на маслото светеше и свиреше. На въпроса ми отговори, че не се пълнел филтъра, защото се получавала въздушна влъзглавница и пр.
Притеснява ме дали нещо не се прецака двигателя за тези 10 - 15 сек. без да качи масло.
Старото масло беше полусинтетично 15W40 Motorex, а новото е пак полусинтетично 15W50 Motul. Последното май е по-гъсто, в такъв случай по-лесно ли го качва помпата или по-трудно.
При смяна на масло, пълни ли се масления филтър?
При смяна на масло, пълни ли се масления филтър?
Последна промяна от Viso на Сря 26 апр 2006 12:41, променено общо 1 път.
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
Re: При смяна на масло, пълни ли се масления филтър?
Viso написа:Днес ми сменяха маслото и ми направи впечатление, че момчето в сервиза нито напълни новия маслен филтър преди да го завие, нито намаза уплътнението с масло. В резултат на това при запалване на двигателя няколко секунди лампата на маслото светеше и свиреше. На въпроса ми отговори, че не се пълнел филтъра, защото се получавала въздушна влъзглавница и пр.
Притеснява ме дали нещо не се прецака двигателя за тези 10 - 15 сек. без да качи масло.
Старото масло беше полусинтетично 15W40 Motorex, а новото е пак полусинтетично 15W50 Motul. Последното май е по-гъсто, в такъв случай по-лесно ли го качва помпата или по-трудно.
Не само не се пълни, а дори е вредно. Мазането на гарнитурата може и да се пропусне. Лампата може да свети 10-15 сек. но зумера не трябва да свири. По-принцип той е активен над 2000 об/мин.
Определено ще останеш много по доволен от мотула. Изпомпва се много по лесно при т. нар. студен старт. Аз лично вече втори път слагам полусинтетика на мотул 6100 и мога да ти кажа че сутрин почти не се чуват да потракват повдигачите, а лампата за маслото угасва мигновенно. А за филтъра моят винаги ми го пълнят в сервиза при смяна на маслото но никога не съм питал защо. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”