KVK78 написа:А НЯКОЙ ИМА ЛИ СИ НА ИДЕЯ КОЛКО СТРУВА НОВ СТАРТЕР,ЧЕ НЕЩО И МОЯ ПРАВИ НОМЕРА ЗА СЕГА РЯДКО НО Е ТРЪГНАЛ ПО СЪЩИЯ ПЪТ
Така миналата година се оплаквах и аз. Проблема се проявяваше от време на време в продължение на 3-4 години.
Какво стана.
Проблема се оказа съвсем друг.
Ту върти ту не или само чука. Мислих си че е от влагата, майсторите мислеха че е от шалтера, след ремонт другия пък казва че четките може да не са добре - а те почти нови, после ми казаха че е било в контактния ключ (онази джаджа дето е между ключа и клемореда) - не се сещам за името.
После че има прекъсване на кабела, че масата ми е не добра и нов шалтер слоши, после мислеха че е ротора, акомулатора че е зле и т.н. и т.н.
Шест месеца я бутах да запали или спирах по наклони и къде ли не докато не се случи чудо!
20 дена на море и проблеми със стартера и тогава. Прибрахме се и започнах да проверявам всички агрегати, връзки и какво ли не от това което казваха като проблем че е.
Оказа се проблема е....
... ами алуминия се окислява и хваща един слой който прави изолация става и от там стартера няма маса- минус.
Взех че го изчистих тоя слой на всичките му връзки по корпуса и капачките, сложих от графитната грес за по добра връзка и да не се окисли лесно алуминиевата сплав.
Сложих го на мястото и ....... чудо!
Вече седем месеца няма грам ебавка от негова страна.
п.п.- Всичко по него е старо с изключение на четките - тях ги мениха че от сваляне и качване на стенда се поорониха.