Без дръжки на вратите (голф 3) - как?

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Без дръжки на вратите (голф 3) - как?

Мнениеот Junior » Вто 19 яну 2010 10:31

Здравейте Колеги,
Искам да си направя голфчето без дръжки на вратите :) ... обаче искам да го направя така, че вакуумното централно да го запазя :) С тенденцията :) примерно вратата да се откючва и примерно с бутане навътре по някакъв начин да се отваря :) ( натискаме вратата навътре, при което нещо я избутва назад и по същия начин да се затваря отвънка с натискане) ... ако ме разбирате какво имам в предвид :) четох разни теми тук ама повечеро са електрически ..... искам мойто да не е така :) ... и аварийно жило според вас да вадя ли в случай че не се отвори ако е паднал акумулатора, или да си оставя ключалката на багажника ?

Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Re: Без дръжки на вратите (голф 3) - КАК ?

Мнениеот Калоян Крумов » Сря 20 яну 2010 2:14

В Русе има една джета без дръжки..може да се допиташ до колегата
Ето я въпросната кола
viewtopic.php?f=53&t=140972

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Без дръжки на вратите (голф 3) - как?

Мнениеот Junior » Чет 21 яну 2010 20:16

Искаме да запазим вакуумното централно(оригиналдъто) ... ако имате идей кажете ... ако не :) скоро ще слагаме ключ и ще го правим ел :)

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 21 яну 2010 20:51

п.с. идеята ти е добра, 1 голф беше с дистанционно си открехва вратата, проблема е само че отива на двувратки, при мен нз как ще седи, а и трябва да си намериш хубав майстор за кита, че кви изпълнения съм виждал... Ако ми хареса G4 без дръжки с 4 врати и аз ще си направя...

Успех.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 22 яну 2010 0:57

Аз мога да помогна с малко идеи относно премахването на дръжките,защото моя макар и да е с дръжки(от клио)на практика вратите се отварят с помоща на машинки.От по 7 лв май беха зелените 7-8 кг им даваха.
Ето една снимка как съм е хванал за пръчката,която е свързана за вътрешната ръчка.
Изображение
Машинката се задейства от външните дръжки,които като някои натисне от вънка те допират една прожинка (вътре във вратата)и тя замасява машинката,която заработва и издърпва механизъма :да:
В твоя случай (шоф.врата) ще се управлява от дистанционното на алармата,която трябва да има отделен канал за управлението и.
На един познат на голфа са така и 4 врати и досега не е имал проблеми.
Останалите 3 врати му се отварят с оригиналните ръчки от вътре,така и с бутони вътре в купето за по удобно.
Само не разбрах на теб за какво ти е оригиналното вакумно централно.След като няма да имаш дръжки.Дори и да е оставиш отключена,никой няма да може да е отвори.Освен ти с дистанционното :да:
Ето малко снимки на четеривратия без дръжки(бившия Пернишки)
Изображение
Изображение
Изображение
Надявам се да съм бил полезен с нещо :D

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пет 22 яну 2010 7:29

И на 4-вратката седи добре, имаш ли идея, кой му е китвал вратите ?

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Пет 22 яну 2010 9:36

:) Исках по друг начин да стане... да не е с ел. механизъм... ама явно няма как да стане :)
Колкоото до китването на вратите .. според мен лично е по добре с ламарина .. и по малко кит ...
че може да се напука .... и ще седи грозно :)

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 22 яну 2010 11:06

Задължително с ламарина и мн. тънък кит(качествен) обаче не е лошо от вътрешната старна на вратата да се обработят заварките с нещо,защото там остава гол метал и още след първото миене почва корозия,която избива от вънка и почва да си личи къде е запълвана дръжката :banghead: Дори и с блажна боя да се намаже,просто да не е гол метала :DА относно 4-вратия,момчето така го взе от Перник,там са го правили :да:

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Съб 23 яну 2010 14:29

Кита и ламаринките ясно, и за заварката, доста ценен съвет, въпроса ми е кой може да ми направи това дистанционно да ми се открехва вратата ? (+ механизма) :dummy:

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Съб 23 яну 2010 15:08

Начина с ел. механизма е лесен ... трябва ни машинка(ки) за централно електрически от някой магазин (БСМ софия на Цариградско има такива) колегата Glove ме бе карал от там да си взимам като слагахме централно на 1вата ми кола. По 5-6лв бяха. Аларма с управление на централното и после слагащ машинката както е показана горе на снимката с механизама :) >... Като отключиш с алармата вместо да ти се дига палеца за вратата, ма6инката открехва врата все едно си дръпнал дръжката на вратата...

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Съб 23 яну 2010 15:17

не разбирам много
..но защо да се слага друга машинка като ще избутва жилота и ще открехва вратата а няма да се ползва тази машинка за централното която избутва копчето нагоре да отлкючи? или аз нещо не доразбрах ? :roll:

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Съб 23 яну 2010 15:21

Junior написа:Начина с ел. механизма е лесен ... трябва ни машинка(ки) за централно електрически от някой магазин (БСМ софия на Цариградско има такива) колегата Glove ме бе карал от там да си взимам като слагахме централно на 1вата ми кола. По 5-6лв бяха. Аларма с управление на централното и после слагащ машинката както е показана горе на снимката с механизама :) >... Като отключиш с алармата вместо да ти се дига палеца за вратата, ма6инката открехва врата все едно си дръпнал дръжката на вратата...

"Те тава" е добро пояснение. Аз само на едната врата искам да го направя така. Идва въпроса обаче като затворя врата, и за да я отворя, трябва да заключа и после да отключа ли :dummy: И кой може да се позаиграе, аз пипкави работи не барам. mhihi

Потребителски аватар
Bubo
Автомобил: Audi S4 Biturbo
Двигател:

Мнениеот Bubo » Съб 23 яну 2010 15:37

Kuncavia написа:И на 4-вратката седи добре, имаш ли идея, кой му е китвал вратите ?

На червената 3-ка,направихме първо шаблон от картон,който да закрива напълно дупката за дръшката,по този шаблон изрязахме ламаринки(от стар калник на гаска mhihi ),и после ги заварихме,като намалихме телоподаващото да не гъне много ламарината и да има по-малко за китосване. :wink:

Преди цялата тази операция,предварително бяхме поставили машинките за отварянето на вратите и алармата,за да няма изненади. :lol:

Потребителски аватар
sin5566
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sin5566 » Съб 23 яну 2010 16:04

Колегата Бубо браво на вас,станало е перфектно.Колко искам и аз да направя моя звер без дражки

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Съб 23 яну 2010 16:09

Kuncavia написа:
Junior написа:Начина с ел. механизма е лесен ... трябва ни машинка(ки) за централно електрически от някой магазин (БСМ софия на Цариградско има такива) колегата Glove ме бе карал от там да си взимам като слагахме централно на 1вата ми кола. По 5-6лв бяха. Аларма с управление на централното и после слагащ машинката както е показана горе на снимката с механизама :) >... Като отключиш с алармата вместо да ти се дига палеца за вратата, ма6инката открехва врата все едно си дръпнал дръжката на вратата...

"Те тава" е добро пояснение. Аз само на едната врата искам да го направя така. Идва въпроса обаче като затворя врата, и за да я отворя, трябва да заключа и после да отключа ли :dummy: И кой може да се позаиграе, аз пипкави работи не барам. mhihi

Епа.... Ще вържеш само 1та машинка към алармата :) другите ( пример за пасажерската ше я направиш на копче :) да се отваря, и за багажника!! Но трябва да си искараш и пренудително жило нейде, че може да ти падне акумулатора и после да не можеш да отвориш ... джамо ли ше чупиш? )

Върни се в “Оптичен тунинг”